Jump to content

Гитара

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одакле скидате таблатуре?

Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno:

www.ultimate-guitar.com

a od domaćih recimo:

www.2akordi.net   ili    www.gitare.info

hvala puno!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Ivica na visini zadatka kao i uvek. Ljudi gledate/idete vi na gitarske koncerte?

Moze li neko da pravi improvizacije tipa Satriani ako je sviranje ucio bubanjem i uvezbavanjem

akorda napamet?

Умеће импровизовања се најбоље стиче управо вежбањем импровизовања.

Такође лично разликујем "праву импровизацју" и "полуправу".

Разликујем кад неко, да се изразим просто, комбинује разне добро увежбане комбинације и кад неко на лицу места ствара импровизацију по осећају а не по неком свом шаблону.

Стога је најлакше импровизовати у рокен рол и блуз пратњама јер су често шаблонске , али свакао као што неко рече треба да проће тај стил кроз уши и прсте најпре.

Својевремено сам био идолопоклоник групе Ајрон Мејден и само сам скидао Дејвове солаже. Касније кад сам имао прве покушаје импровизовања на лицу места, моје солаже су подсећале на Мејден, данас кад покушавам да импровизујем ко зна одакле сам шта покупио, али у појединим моментима кад срце проради излети нешто зашта могу да кажем аха ово сам ја, е ту почиње уметност иако те импровизације нису технички компликоване. Потребно је огромно искуство у прстима и слушању и познавању музике да би неко емоцију претворио у компликовану и разноврсну солажу а да то заиста буде он. Говорим о импровизацији на лицу места. 

Свакако упознавање и вежбање чеза је најкорисније за будуће импровизаторе. Веома је корисно проћи разне стилове па чак иако их не волимо, али нас то комплетира као гитаристе и даје доста материјала за касније добру импровизацију. Права добра импровизација се не може научити, знање и искуство су само материјал али без срца и талента то није уметност већ занат.

Нек опрости миш Мицко, али Малмстина управо не волим јер упропаштава гомилу гитарсита. Појединцима циљ постаје техника и они даноноћно врте свипинге, тапинге, арпеђа, и на крају постају циркузанти који се хвале моториком својих прстију. То јесте за дивљење али исто као и жонглирање, тј. сјајна моторика и добра увежбаност, уметности ту нема. Један мој пријатељ сјајан уметник и гитариста је једном рекао, мени је Штулић најбољи гитариста јер нема појма да свира.

Подели на овим сајтовима

Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno:

www.ultimate-guitar.com

a od domaćih recimo:

Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија

Како иде цео линк?

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

www.ultimate-guitar.com

a od domaćih recimo:

Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија

Како иде цео линк?

На који мислиш?

www.ultimate-guitar.com

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

На који мислиш? www.ultimate-guitar.com

Ајој ћораве жене, већ је био написан линк.Ал не то су стране,то ме не занима.Волем бре да је по нашки :-)

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

На који мислиш?

www.ultimate-guitar.com

Ајој ћораве жене, већ је био написан линк.

Ал не то су стране,

то ме не занима.

Волем бре да је по нашки :-)

Нетреба пуно знати језик да би се снашао на ултимате, само напшеш песмицу и избаци таблатуру.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 1 year later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...