Tumaralo. Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Spas ce doci od Jevreja...kaze Miroljub xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Spas ce doci od Jevreja...kaze Miroljub xD Спаса је већ дошао од Јевреја, а сад ће тај Спаса другим народима да дође од Срба. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Спаса је већ дошао од Јевреја, а сад ће тај Спаса другим народима да дође од Срба. ozbiljno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Најозбиљније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Пошто смо закључили да нама нема спаса...дај да спасемо друге „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Спаса је већ дошао од Јевреја, а сад ће тај Спаса другим народима да дође од Срба. A ko ce Srbe da spasuje? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Ево вести на тему: Подгорица – Врховни рабин Црне Горе Луциано Моше Прелевић унео је у понедељак у 16.00 Сефер Тору (пет књига Мојсијевих), писан руком на специјално припремљеној кожи која се користи у синагогалном богослужењу, на први спрат зграде у којој се налази седиште Јеврејске заједнице ЦГ у Подгорици. Тим чином отворена је прва синагога у овом граду и држави, на радост око 400 Јевреја, колико их данас има расутих у готово свим општинама од југа до севера. „Наша заједница је за две и по године постигла значајне резултате „, каже за „Новости“ председник Јаша Алфандари. „Од удружења грађана 2011. убрзо је прерасла у верску националну заједницу, а јеврејска вера је овде, као и у осталим земљама региона, призната за традиционалну религију.“ Јеврејска заједница Црне Горе је од општине Подгорица и Владе добила на поклон плац подно Љубовића, на којем ће се подићи велика синагога с Јеврејским културним центром који ће опслуживати цео Балкан. „Циљ нам је да сачувамо нашу веру, културу, традицију и историју, али и да друге упознамо с нашим вредностима“, каже Алфандари. „Уколико све буде текло по плану, синагогу ћемо отворити на јесен 2015. Црна Гора је ушла на јеврејску мапу и сада цео свет зна за њу. “ Најмлађа и најмања на свету Ова јеврејска заједница је најмлађа и, вероватно, најмања на свету. Одлука о њеном формирању донета је 2011. у кући Ђине Лазар у Херцег Новом, када је регистрована као удружење грађана. Након тога је посетио Јона Мецгер, врховни ашкенаски рабин Израела. Крајем јануара 2012. Јеврејска заједница је с Владом Црне Горе потписала уговор о међусобним односима. В. Кадић / Новости Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Ал виђу сулуфе Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Да! Врхунска карикатура! Него колико сам их посматрао, исти су као и ми, не исти, него као да смо једнојајчани близанци. Па када се погледају њихове општине по Србији и препуцавања, то је као да си пресликао наше односе. Једино што они имају једну бољку коју ми немамо, много воле своју земљу и порекло. Нису ни они такви били од почетка него су се временом научили памети Пре две иљаде година били су готово као и ми. Значи ми каснимо за њима 2000 година. А што се тиче подела и нејединства ту су истоветни. Такође што се тиче броја талентованих људи и ту су истоветни, на тако мали народ много генијалаца. Што се тиче страдања и ту су истоветни. Има јако много сличности. Историјско памћење код њих је дуже и темељније. И то је оно што их држи на окупу. Срби још нису почели да уче из своје историје. Саша од Москве and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Нису ни они такви били од почетка него су се временом научили памети Пре две иљаде година били су готово као и ми. Значи ми каснимо за њима 2000 година. А што се тиче подела и нејединства ту су истоветни. Такође што се тиче броја талентованих људи и ту су истоветни, на тако мали народ много генијалаца. Што се тиче страдања и ту су истоветни. Има јако много сличности. Историјско памћење код њих је дуже и темељније. И то је оно што их држи на окупу. Срби још нису почели да уче из своје историје. За разлику од нас, дошли су до националног концензуса... Ставили су верске и политичке разлике са стране, показали ко им је непријатељ и ставили су га на нишан. То је њихов спас... а и наш...само што ми никако да се дозовемо памети.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука