Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 И знате шта би вам онај калимеро одговорио на ваше јасне доказе: то су накнадне интерполације. А како зна да су то интерполације? Па рекао им Мухамед. Е сад, коме је ово довољно да умири свој разум и Богом дану логику, нека му верује и нека прихвати да је Мухамед мера истине. Не знам само шта је Бог радио шест векова? Зашто је допустио да Га људи погрешно славе? У чему је смисао Исусовог посланства ако се зна да су његови следбеници (апостоли и први хришћани) веровали да је Он Бог? Није ли онда, по исламу, Исусово посланство на самом старту доживело неуспех? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 И знате шта би вам онај калимеро одговорио на ваше јасне доказе: то су накнадне интерполације. А како зна да су то интерполације? Па рекао им Мухамед. Е сад, коме је ово довољно да умири свој разум и Богом дану логику, нека му верује и нека прихвати да је Мухамед мера истине. Не знам само шта је Бог радио шест векова? Зашто је допустио да Га људи погрешно славе? У чему је смисао Исусовог посланства ако се зна да су његови следбеници (апостоли и први хришћани) веровали да је Он Бог? Није ли онда, по исламу, Исусово посланство на самом старту доживело неуспех? Za neupućene, "onaj kalimero" = DarkoV. Slušaj ti, nisam ja izmislio da su to interpolacije, to su činjenice. I većina naučnika se slaže oko toga. Ne znam šta ti je problem (osim nedostatka dokaza). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 И знате шта би вам онај калимеро одговорио на ваше јасне доказе: то су накнадне интерполације. А како зна да су то интерполације? Па рекао им Мухамед. Е сад, коме је ово довољно да умири свој разум и Богом дану логику, нека му верује и нека прихвати да је Мухамед мера истине. Не знам само шта је Бог радио шест векова? Зашто је допустио да Га људи погрешно славе? У чему је смисао Исусовог посланства ако се зна да су његови следбеници (апостоли и први хришћани) веровали да је Он Бог? Није ли онда, по исламу, Исусово посланство на самом старту доживело неуспех? Верујем брате да ћемо добити неки одговор на ово моје, прилично дугачко писање - али, ту се, све до последњих времена (у исламу Кијамет, ако не грешим?) нећемо сложити - и не морамо. Мени је интересантно да ће, према исламској есхатологији, последњи Имам Махди окупити и ујединити све муслимане (са њиховим многобројним тренутним поделама од којих је најпознатија она на шиите и суните), а да ће онда доћи Христос (слично као код нас с Неба и на челу ангелских војски) који ће дати коначни одговор о свом посланству СВИМ НАРОДИМА КЊИГЕ (Јевреји, хришћани и муслимани) - а онда ће им, ако се не варам, он и судити. До тада, сваком своје (како је уосталом и сам пророк Мухамед рекао), а можемо да наставимо с међусобним упознавањем и превазилажењем оних ПРЕДРАСУДА које једни о другима имамо. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 И знате шта би вам онај калимеро одговорио на ваше јасне доказе: то су накнадне интерполације. А како зна да су то интерполације? Па рекао им Мухамед. Е сад, коме је ово довољно да умири свој разум и Богом дану логику, нека му верује и нека прихвати да је Мухамед мера истине. Не знам само шта је Бог радио шест векова? Зашто је допустио да Га људи погрешно славе? У чему је смисао Исусовог посланства ако се зна да су његови следбеници (апостоли и први хришћани) веровали да је Он Бог? Није ли онда, по исламу, Исусово посланство на самом старту доживело неуспех? Za neupućene, "onaj kalimero" = DarkoV. Slušaj ti, nisam ja izmislio da su to interpolacije, to su činjenice. I većina naučnika se slaže oko toga. Ne znam šta ti je problem (osim nedostatka dokaza). Ниси бре ти калимеро него онај на видео снимку! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 И знате шта би вам онај калимеро одговорио на ваше јасне доказе: то су накнадне интерполације. А како зна да су то интерполације? Па рекао им Мухамед. Е сад, коме је ово довољно да умири свој разум и Богом дану логику, нека му верује и нека прихвати да је Мухамед мера истине. Не знам само шта је Бог радио шест векова? Зашто је допустио да Га људи погрешно славе? У чему је смисао Исусовог посланства ако се зна да су његови следбеници (апостоли и први хришћани) веровали да је Он Бог? Није ли онда, по исламу, Исусово посланство на самом старту доживело неуспех? Za neupućene, "onaj kalimero" = DarkoV. Slušaj ti, nisam ja izmislio da su to interpolacije, to su činjenice. I većina naučnika se slaže oko toga. Ne znam šta ti je problem (osim nedostatka dokaza). Ниси бре ти калимеро него онај на видео снимку! A Josifus i interpolacije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Па то је његова тврдња. Зато је калимеро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Па то је његова тврдња. Зато је калимеро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Па то је његова тврдња. Зато је калимеро. Gde je to njegova tvrdnja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Па то је његова тврдња. Зато је калимеро. Gde je to njegova tvrdnja? Када негира речи апостола, него тражи Христове речи. То је мало дебилно, када знамо да није Христос написао Јеванђеља него управо апостоли. Признавати Јеванђеље као Божји књигу (Инџил, како кажу), а не признавати његове ауторе је мало контрадикторно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 taj covek nema pametnija posla, odista, zar ne bi mogao jednostavno i lako SAMO da VERUJE.,, '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Типови који овако блентаво и примитивно нападају туђу веру то чине из једног разлога: немају довољно поверења у своју веру. Онај ко има довољно поверења у своју веру, тај ће њену истинитост и лепоту показивати у њој самој, без потребе за контрастом према другим религијама. Узгред, онај човек горе више личи на пијаног и фрустрираног политичара за скупштинском говорницом неке пропале драве, него што личи на слугу Божијег. Упоредите смиреност наших стараца са овим имбецилством и све ће вам бити јасно - "По делима њиховим познаћате их." Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Типови који овако блентаво и примитивно нападају туђу веру то чине из једног разлога: немају довољно поверења у своју веру. Онај ко има довољно поверења у своју веру, тај ће њену истинитост и лепоту показивати у њој самој, без потребе за контрастом према другим религијама. Узгред, онај човек горе више личи на пијаног и фрустрираног политичара за скупштинском говорницом неке пропале драве, него што личи на слугу Божијег. Упоредите смиреност наших стараца са овим имбецилством и све ће вам бити јасно - "По делима њиховим познаћате их." Амин.slažem se, u potpunosti.,, '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 covek na snimku je Jasin Halid.bivsi Hriscanski propovednik.sam njegov nastup je u stvari navika koja je ostala iz tog dela zivota(svi znamo nacine propovedanja (posebno) americkih "prichera".ima tu i estrade.nije da ga branim,ali buduci da je izneo jednu prilicno smelu ponudu,to znaci da iz stiva kojim se dugo godina sluzio ima mozda i razlog za to koliko god sa stanovista hriscanstva bio neprihvatljiv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Da,što će reći da ovaj retoričar sa snimka ima problem sa cjelokupnom hrišćanskom dogmatikom (ovdje govorimo o jedinoj ispravnoj - pravoslavnoj),tj. sa neodvojivim kanalom naše Crkve.Jedan od tih dogmata je i dogmat nad dogmatima,o Svetoj Trojici,on kaže : Учење Свете Тројице о Светој Тројици сачињава савршено учење о Богу, савршено богословље; у томе је и савршено богопознање и савршено спасење. Света Тројица је све у свему: у њој је сва истина, сав живот, сав пут, сва вечност. По себи, и у своме откривењу свету, Света Тројица је „пречистое богословiя таинство".[6] Због тако изузетне и јединствене важности, догмат о Светој Тројици јесте signum Хришћанства, оно чиме се хришћанска религија одликује и разликује од свих осталих религија. U jevanđelju po Mateju : 15. Рече им Исус: А ви шта велите ко сам ја? 16. А Симон Петар одговори и рече: Ти си Христос, Син Бога живога. 17. А Исус одговарајући рече му: Блажен си, Симоне, сине Јонин! Јер тијело и крв не открише ти то, него Отац мој који је на небесима. On je Sin Boga Živoga,Ovaploćeni Bog,drugo Lice Svete Trojice,koji nerazdjeljivo sjedinjen sa Ocem i Duhom Svetim.Taj dogmat,ta tajna nad tajnama,kojim se hrišćanstvo (= pravoslavno),razlikuje od svih drugih religija i hrišćanskih konfesija svjedoči o našem ličnosnom odnsou sa Bogom.Tu je Bog otkriven kao Otac,kome se usinovljujemo preko njegovog Sina i oživotvorujemo preko Duha Svetoga. Za jednog muslimana,koga iskreno zanimaju istine naše vjere pravoslavne i da bi u formi dijaloga mogao da diskutuje sa pravoslavnim hrišćanima,neophodno je izučavanje dogmatike. Типови који овако блентаво и примитивно нападају туђу веру то чине из једног разлога: немају довољно поверења у своју веру. Онај ко има довољно поверења у своју веру, тај ће њену истинитост и лепоту показивати у њој самој, без потребе за контрастом према другим религијама. Узгред, онај човек горе више личи на пијаног и фрустрираног политичара за скупштинском говорницом неке пропале драве, него што личи на слугу Божијег. Упоредите смиреност наших стараца са овим имбецилством и све ће вам бити јасно - "По делима њиховим познаћате их." Амин.Slažem se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Letimično pročitah šta mnogi od vas govore o Hristu Isusu. Samo da dodam šta o Njemu kaže - Bog Otac: "Ovo je Sin Moj Ljubljeni - Njega slušajte". Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука