зеленизуб Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:11, Ayla Oglova рече Ti i takvi reflektuju lično nezadovoljstvo. Shvatila sam da težnjom ka perfekcionizmu (isključivo tuđem) ili insistiranjem na tome, kamufliraju svoju manjkavost. Nekad sam prema njima osjećala empatiju koja me je sprečavala da reagujem...sada ne. Ne žalim ih, ne trpim. Jednostavno nadjem njihov propust i istom mjerom ukažem, ili ako mi nije do priče, jednostavno okrenem leđa i nastavim dan. Да, овде је већ реч о комуникацији... није то поента, те рефлексије и којешта, мада је и то занимљиво. Рецимо, појам подробно? Да не користим францизам минуциозно што је на крају и синоним, јел то треба да наилази на неки отпор? Понављам, није реч о комуникацији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:25, зеленизуб рече Да, овде је већ реч о комуникацији... није то поента, те рефлексије и којешта, мада је и то занимљиво. Рецимо, појам подробно? Да не користим францизам минуциозно што је на крају и синоним, јел то треба да наилази на неки отпор? Понављам, није реч о комуникацији. Tražiš dlaku u jajetu? JESSY је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Ne. To se zove ne_slušanje. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:28, Ayla Oglova рече Tražiš dlaku u jajetu? Нема длаке у јајету, том метафором се баве искључиво докони. Ево, нашао сам и формулацију тог устаљеног францизма да буде мало јасније. vokabular рече: минуциозан (фр.minutieux), који иде до ситница, подробан, исцрпан; веома тачан, савестан; цепидлачкиhttp://www.vokabular.org/?search=%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD〈=sr Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 Taj si...hvala, @@зеленизуб, зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:40, Ayla Oglova рече Taj si...hvala, @зеленизуб, Добро, да узмемо и да је тако. И да си проницљива. Него, рецимо "који иде до ситница" заменимо са детаљно, оставимо синониме "подробан, исцрпан; веома тачан, савестан" и само избацимо ово што штрчи "цепидлачки". Да ли би то онда било прихватљиво? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:50, зеленизуб рече Добро, да узмемо и да је тако. И да си проницљива. Него, рецимо "који иде до ситница" заменимо са детаљно, оставимо синониме "подробан, исцрпан; веома тачан, савестан" и само избацимо ово што штрчи "цепидлачки". Да ли би то онда било прихватљиво? Ne. Dao si nešto novo. To je potraga za saznanjem. Nema potrebe za skromnošću. Nećemo sitničarit. Ayla је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 On 19. 7. 2014. at 23:54, Oglo рече Ne. Dao si nešto novo. To je potraga za saznanjem. Nema potrebe za skromnošću. Nećemo sitničarit. Пази Oglo, није то овде само potraga za saznanjem... мада је добар основ за ауто дидактичност, што би се 'но и казло самоукост. Постоји рецимо данас проблем, рекао бих и друштвени, бар овде у Војводини, а сагледава се у хаотичном лелујању између немачког перфекционизма и турске самовоље који на моменте, иако су крајности, успевају на неки чудан начи да функционишу истовремено. А ако већ неком силом прилика упаднеш у ту противречност, тотално се распаметиш. Апсолутно ти бива нејасно како уопште и да се поставиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Pa zavisi dokle ide zar ne. Svakako opuštenost ne nosi ništa sa sobom. Ne marim je sasvim dovoljan stav. Samo da nema otpora. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Ako pričamo naravno o izgradnji indentinteta u urbanom kolosjeku naslijeđenih originala. Ovo za indentitent je fora. Uvijek mi je simpatična :-) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 On 20. 7. 2014. at 0:39, Oglo рече Pa zavisi dokle ide zar ne. Svakako opuštenost ne nosi ništa sa sobom. Ne marim je sasvim dovoljan stav. Samo da nema otpora. Ја некако мислим и да је тај ne marim stav превазиђен... On 20. 7. 2014. at 0:41, Oglo рече Ako pričamo naravno o izgradnji indentinteta u urbanom kolosjeku naslijeđenih originala. Ovo za indentitent je fora. Uvijek mi je simpatična :-) ... а овде би вероватно и био проблем. Баш око те izgradnjе indentinteta u urbanom kolosjeku, ту се перфекционизам једноставно намеће као стандард. Та западна цивилизација, или глобализам како се данас то... је у већини скуп неких отуђених индивидуалаца који врло озбиљно схватају своја занимања. Једноставно да би им био конкурентан на тржишту, не само балканском ценом, врло нужно је и да се прилагодиш тим њиховим стандардима. Балканским дилетантизмом мо'ш само бити смешан, што би се 'но казло, к'о циркуз, тако да је практично и исправније... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Pazi, perfekcionizam je smiješan. Ljudi nijesu savršeni, mašine jesu. Zato su i napravljene kako bi ispravile ljudsku nesavršenost. Time se upravo pokazuje nesavršenost... tako da je ne marim sasvim dobar stav. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Drugim riječima, čak iako tražiš dlaku u jajetu, i vidiš da je to sitničarenje, vidjevši da je to cjepidlačenje, oslobađaš se toga. Više nijesu u njegovoj vlasti. Ne mariš. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 On 20. 7. 2014. at 1:06, Oglo рече Pazi, perfekcionizam je smiješan. Ljudi nijesu savršeni, mašine jesu. Zato su i napravljene kako bi ispravile ljudsku nesavršenost. Time se upravo pokazuje nesavršenost... tako da je ne marim sasvim dobar stav. Види Oglo, већ неко време људи не производе искључиво мануелно, а у информатичкој ери однос човека и машине је постао и врло интиман што се и примети и по тим производима који су готово... On 20. 7. 2014. at 1:11, Oglo рече Drugim riječima, čak iako tražiš dlaku u jajetu, i vidiš da je to sitničarenje, vidjevši da je to cjepidlačenje, oslobađaš se toga. Više nijesu u njegovoj vlasti. Ne mariš. ... перфектни. И по свој прилици ће то бити и у будуће, марили ми за то или не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 20, 2014 Пријави Подели Написано Јул 20, 2014 Svašta. Ne može vrijeme biti isključeno iz misli. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука