Justin Waters Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Za ovakve stvari trebalo bi da postoji samo jedna tema, u kome ako zele mogu da pitaju sta hoce. A oni za koje se vidi da nisu dosli da vode dijalog, vec da sektare treba udaljiti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Za one koji znaju ENG, o. Tomas Hopko govori o ovome ovde:https://www.youtube.com/watch?v=bjOAS4hyWWg&list=PLPZiy31y6054WpJeYmDLD3dBAW9yt_l8F&index=3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Najgore je sto se uvek neko upeca da im odgovara i objasnjava sto je njima zapravo i cilj. Znaju oni kao sto je i ovaj sto je postavio pitanje sve odgovore ali je njemu cilj da ova tema bude sto duze na vrhu i po mogucstvu zbuni nekoga ko nije utvrdjen u veri. Nedavno je ovde bio jeda koji je postavio pitanje o ikonama i svecima i secam se kako je i mene i druge zaludjivao par dana. Covek kazao kako je u crkvenom odboru. On zaista i jeste u crkvenom odboru al kod Adventista. On moze da kaze da je Pravoslavan zato sto misli da slavi pravu slavu. Na pitanje o slavi moze mudro da ne odgovori ili da prica o dedinoj slavi ili ako su mu ukucani jos pravoslavni da govori o ocevoj slavi ili kako njegova kuca slavi tog i tog sveca. Dakle asortiman poluistina je ogroman. Od ljudi kao sto je ovaj kada postave pitanja kao ovo da se na osnovu Biblije daju odgovori treba zatraziti da odmah odgovore koje su vere i da napisu makar jedno Bogorodice Djevo jer sektasi to nikada nebi ucinili. Cilj sa ovakvim temama je da se ukaze kako navodno Pravoslavlje nije bibliska vera vec vera tradicije i da se ucenje crkve razlikuje od onoga sto pise u Bibliji i da bar kod nekoga na forumu izazovu sumnju. RYLAH, Zayron, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 To su ti iz kategorije takozvanih "Biblijskih hrišćana" a slično njima se ponašaju i ti takozvanií "Akonfesionalni hrišćani". Ja ih imam sve jezuitski pedantno klasifikovane, poredane i složene prema kategorijama, tipovima i podtipovima ko u školskom herbaru, to dosta olakšava posao. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 E Dmitre a ti meni ne odgovori? Evo Матеј гл 23 стих 9, mislio sam da si vidio, posto sam ispod toga napisao ponovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Ako još budeš imao nekih nedoumica u vezi Pisma, treba da znaš da se pismo ne čita, ono se čita i tumači i to je dosta komplikovano. Prevod, tadašnje društvene moralne norme, konkretne situacije i sl... Da slažem se.Međutim bolje je da pitam, nego da živim u neznanju, il da pogrešno nešto protumačim.Jedino je Hristos, Gospod naš bio nepogrešiv.Ja ću i dalje da pitam, i vjerujem da će se uvek naći neko duhom nadahnut, pa će da mi fino odg, kao što i jest . Neko spominje sektaše kako namjerno postavljaju pitanja...Neka postavljaju, i Gospodu su fariseji postavljali pitanja, pa nijedan nije ostao ravnodušan na njegove odg. Jer ko hoće da bude bude krotak i smiren duhom kao Gospod, treba da uzme njegov krst(Matej, ne znam tačno).Zato budimo smireni, pa možda nekoj izgubljenoj ovci i pokažemo put.Jer kako Gospod kaže, ko spasi jednog kao da je spasio ceo svet . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Evo Матеј гл 23 стих 9, mislio sam da si vidio, posto sam ispod toga napisao ponovo. E Dmitre covece pa to sam video nego ja te pitah za jos neki citat. No to nije vazno. Ono sto jebitno je kako bi bilo da kada vec postavljas ovakva pitanja kaze npr ovo: Pozdrav svima , ja nisampravoslavan i zeleo bih da mi objasnite kako i zasto vi verujete ovo ili ono i zasto raite ovo ili ono? To bi Dmitre bilo lepo da se uradi. Onda bismo mogli na miru da razgovaramo. Ovako tvoje misionarstvo izgleda dosadno i glupo. Uzput mogo bi danam kazes sta si po veroispovesti i to onako istinski posteno bez zavlacenja. :good2: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 E Dmitre covece pa to sam video nego ja te pitah za jos neki citat. No to nije vazno. Ono sto jebitno je kako bi bilo da kada vec postavljas ovakva pitanja kaze npr ovo: Pozdrav svima , ja nisampravoslavan i zeleo bih da mi objasnite kako i zasto vi verujete ovo ili ono i zasto raite ovo ili ono? To bi Dmitre bilo lepo da se uradi. Onda bismo mogli na miru da razgovaramo. Ovako tvoje misionarstvo izgleda dosadno i glupo. Uzput mogo bi danam kazes sta si po veroispovesti i to onako istinski posteno bez zavlacenja. :good2: PRAVOSLAVAC, GOSPOD MI JE SVJEDOK.Jel treba još nešto da kažem! Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 PRAVOSLAVAC, GOSPOD MI JE SVJEDOK.Jel treba još nešto da kažem! Pa treba da mi kazes koju slavu slavis i u koju crkvu ides a i mogao bi da napises Presveta Bogorodice spasi nas! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Pa treba da mi kazes koju slavu slavis i u koju crkvu ides a i mogao bi da napises Presveta Bogorodice spasi nas! Slava je Sveta Petka, Hram Pokrova Presvete Bogorodice. Šta ću ja da napišem, ti sigurno nećeš da odlučuješ.Mogao bi malo da pripaziš na bedem u oku svome prije nego što pretpostaviš da neko ima trn u oku. Mogao si fino da me pitaš, a ne da se igraš sa tako velikim riječima.E da mi je Bog dao noge Huseina Bolta(ili nekog sličnog) pa da dotrčim do tebe, da vidimo ko je ovdje Pravoslavac, a ko ne. Trifke and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Mogao bi malo da pripaziš na bedem u oku svome prije nego što pretpostaviš da neko ima trn u oku. Balvan valjda, kakav bedem? Koji je to prevod, omg! Mironosica and feeble је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 balvan valjda, kakav bedem? Balvan da, greska.Prevod Srpske Pravoslavne Crkve, sa blagoslovom Patrijarha Pavla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Balvan da, greska.Prevod Srpske Pravoslavne Crkve, sa blagoslovom Patrijarha Pavla. No, ovdje je odličan, vrlo proradjen, temeljit, podug ali i jasan odgovor na to tvoje pitanje i vrlo bogato i široko popraćen i doložen citiranim citatima takodjer iz Biblije i ali htjelo bi to još jedan prevod, pokušajte to s tim Google Translate i prema tim tamo brojkama knjiga, kapitola i sitihova tj.navedenim citatima iz Biblije: http://www.vira.cz/Otazky/Proc-je-knez-nekdy-titulovan-jako-otec.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dmitar Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 No, ovdje je odličan, vrlo proradjen i temeljit odgovor na to tvoje pitanje ali htjelo bi to još jedan prevod, pokušajte to s tim Google Translate i prema brojkama sitihova tj. navedenim citatima iz Biblije: http://www.vira.cz/Otazky/Proc-je-knez-nekdy-titulovan-jako-otec.html Hvala, ma razumio sam ja, sinoć mi je jedna djevojka fino pojasnila. Međutim, krivo mi bi gdje me brat tako izruži bez ikakvih činjenica. No, bilo kako bilo, saznao sam što sam mislio.Tako da, daljnje raspravljanje nema smisla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 Da, upravo sam i ja to htio taman napisati da prema tome mi hrišćani ne bismo smjeli ni doktora nazivati doktorom prema onom "nikoga ne zovite učiteljem" jer doktor znači učitelj a baš sam sad čitajući taj članak i ja dalje jer me u medjuvremenu zainteresirao na to isto tamo naišao. Inače se taj primjer s doktorima kod nas katolika često koristi pri objašnjavanju baš takvih ili sličnih pitanja. Češki se to učitelju prevodi sa "Mistře"(vokativ od Mistr na primjer Mistr Jan Hus) što bi se kod nas prevelo otprilike s "majstore" ali nema veze sa vodoinstalaterima , bravarima i automehaničarima kako bi se na prvi pogled to razumjelo već sa latinskom srednjovjekovnom titulom: "Maestro" - Učitelj, još i danas korišćenoj u muzici i slikarstvu. Pavel nijak neruší Ježíšův příkaz o učitelích v Mt 23, vždyť o učitelích jako o úřadu v církvi mluví na více místech (srov. 1 Kor 12,28; Ef 4,11). Vždyť ani dnes nikomu nedělá problémy označovat vzdělané lidi jako „doktory“, „Dr.“ či „PhD“, ačkoli v doslovném smyslu by to bylo také porušením Ježíšova slova, vždyť doctor v latině neznamená nic jiného než „učitel“. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука