Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, sanja84 рече pa mi ovde imamo liturgiju u katoličkom hramu. Pa, ako je ustupljena nasoj crkvi od strane rimokatolika i ako je molitvama osvestana (kanonski je propisano za takve situacije), onda je okey. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече Ne, stvarno sam bio prisutan u Patrijaršiji, kad su anglikanci slavili Božić, i tad su bili anglikanski pop i pravoslavni đakon. I naš đakon mu uredno ljubi ruku kad mu predaje kandilo, a ovom neprijatno jer to kod njih nije običaj. Naravno, ni đakon, ni ostali pravoslavni koji su bili prisutni se nisu pričestili. Ja se u kanone ne razumem, ali ne vidim ništa loše u tome svemu. A ti si bio, oket, ne vidim ni ja neku osnovu da su imali zajedničku molitvu. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, sanja84 рече vidiš da stoje sa strane naši u delu za goste. Da, pa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 46 минута, Bokisd рече Pa, jeste po kanonima, problematicno i ustupanje liturgijskog prostora nekom drugom za sluzbu koji nije kanonski svestenik crkve,.... kao i sluzenje kanonski Jedino što je ovde problematično su tvoji zarezi Н И Н Е and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 39 минута, Bokisd рече Pa, ako je ustupljena nasoj crkvi od strane rimokatolika i ako je molitvama osvestana (kanonski je propisano za takve situacije), onda je okey. Boki, jesi li ti svestan da kada bi se kanoni ispunjavali najdoslednije moguće, Crkva bi nestala Драшко and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Управо сада, Дејан рече Boki, jesi li ti svestan da kada bi se kanoni ispunjavali najdoslednije moguće, Crkva bi nestala Nisi Pravi Pravoslavac Nisi SrBski SrBin Inače ne bi postavio ovakvo pitanje Дејан and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 6 минута, Дејан рече Boki, jesi li ti svestan da kada bi se kanoni ispunjavali najdoslednije moguće, Crkva bi nestala Pitam se da li su svi koji se pozivaju na kanone, iste i pročitali Ja nisam Zanima me da li su ih pročitali i mogu li da navedu Jer "kanoni" su jedan od najjačih argumenata u ovakvim diskusijama i najčešće se posegne za njima Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, Дејан рече Jedino što je ovde problematično su tvoji zarezi Mogu i da postavim te kanone i tumacenja,.... itd,... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 2 минута, Драшко рече Pitam se da li su svi koji se pozivaju na kanone, iste i pročitali Ja nisam Zanima me da li su ih pročitali i mogu li da navedu Jer "kanoni" su jedan od najjačih argumenata u ovakvim diskusijama i najčešće se posegne za njima Veći je problem sto smo ovu temu kanona prežvakali pre 10 godina, i umesto da idemo napred, mi pričamo ove gluposti, pričamo o zemlji da je ravna ploča, imamo antivaksere itd.Umesto korak napred, mi tri unazad Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 2 минута, Bokisd рече Mogu i da postavim te kanone i tumacenja,.... itd,... Ajde postavi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, Драшко рече Pitam se da li su svi koji se pozivaju na kanone, iste i pročitali Ja nisam Zanima me da li su ih pročitali i mogu li da navedu Jer "kanoni" su jedan od najjačih argumenata u ovakvim diskusijama i najčešće se posegne za njima .., recimo, procitao sam dva puta one dve velike knige tumacenja kanona od e.Nikodima Milasa,.... nije bilo bas lako, .... eh, mladost...,....i, citao jos razna tumacenja od poznatih tumaca kanona i mnoge druge izvore koje se ticu kanonskog prava crkve,...itd... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, Дејан рече Boki, jesi li ti svestan da kada bi se kanoni ispunjavali najdoslednije moguće, Crkva bi nestala Veruj mi, ne znam da li je neko vise od mene na forumu pricao o ikonomiji kanona (naravno imamo i akriviju),.... tako da naravno nije sve samo u 'slovu' kanona,.... mora i ono da bude,.... naravno kontekst kanona... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, Дејан рече Ajde postavi (ako moze kasnije,.... Erazmo me 'muci' na onoj temi o Adamu,... ) Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 4 минута, Bokisd рече .., recimo, procitao sam dva puta one dve velike knige tumacenja kanona od e.Nikodima Milasa,.... nije bilo bas lako, .... eh, mladost...,....i, citao jos razna tumacenja od poznatih tumaca kanona i mnoge druge izvore koje se ticu kanonskog prava crkve,...itd... Jesi slušao +Atanasija kad je rekao da Mozes te kanone mačku o rep Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 6 минута, Bokisd рече .., recimo, procitao sam dva puta one dve velike knige tumacenja kanona od e.Nikodima Milasa,.... nije bilo bas lako, .... eh, mladost...,....i, citao jos razna tumacenja od poznatih tumaca kanona i mnoge druge izvore koje se ticu kanonskog prava crkve,...itd... Bravo Skidam kapu Zaista Desiderius Erasmus and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука