Jump to content

Sveštenik ugušio bebu u svetoj vodi pri krštenju

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Велика је трагедија, али детиња бесмртна душа ће барем моћи да спозна Христа и осети светлост Царства Небеског јер је прљавштина првородног греха опрана Светом Тајном крштења.

Најежим се при помисли на ембрионе и фетусе који мучки умру абортусом, а духом и душом су слепи јер нису спрали првородни грех, и негде заглављени у вечности лутају, тако невини, а опет-немоћни да спознају Христа...

4chsmu1

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Велика је трагедија, али детиња бесмртна душа ће барем моћи да спозна Христа и осети светлост Царства Небеског јер је прљавштина првородног греха опрана Светом Тајном крштења.

Најежим се при помисли на ембрионе и фетусе који мучки умру абортусом, а духом и душом су слепи јер нису спрали првородни грех, и негде заглављени у вечности лутају, тако невини, а опет-немоћни да спознају Христа...

4chsmu1

Mistika i filozofija.

Подели на овим сајтовима

Е сад мирно могу да пређем у атеисте...

4chsmu1

Знаш како Дарко, моји су ставови најближи атеистичким, мислим моји лични ставови , али што би рекли клинци прца ме то што не могу да негирам Бога , јербо сам се исувише пута уверио у његову силу и дејство на самоме себи и људима око мене.

Ateisti su prirodno liberalni...

Ne možeš da negiraš? Nema šta da se negira.

Ako je samo to u pitanju, nemoj ni da budeš ateista.

Nije bog baš ta sila koja utiče...

Nije tako koncipiran baš kolko vidim no dobro.

Ako budeš hteo da budeš ateista, javi.

confused

Лепо ти кажем , можда бих и био , али једноставно не могу .

Не могу против свог ума, оно што сам видео и доживео не могу да негирам као да се није десило...

Да управо је Бог та сила која утиче а не гравитациона сила или нека друга...значи причам на основу мог личног искуства , а не напамет.

Ja sam ateista. Gde si ti video prisustvo?

Neko će reći da je to očigledno da on postoji ali ako veruješ u čuda koja prkose zakonima fizike...

Neću ti reći da si glup u svakom slučaju.

Evo npr. moj tata. Imao je tumor srca veličine dečije pesnice i pravo je čudo što je sada živ.

Da se nešto desilo, da je naišao na rupu na putu, da ga je neko udario u grudnu kost, otkačilo bi se, zapušilo arteriju i ne bi ga bilo sada.

Za vreme operacije, na slavi nije bio. I šta sad?

To je dokaz da bog postoji? Čak i da postoji, koji je to?

To je upravo judeo-hrišćanski i njegov sin je Isus, to je tako?

Tetka je preživela maligni tumor debelog creva pa šta sad?

'Čovek je stvorio boga po svom idealu.' -Jovan Dučić

Питаш ме где сам видео присуство Бога. Па да ти одговорим, нисам ни тражио да видим , нити сам глуп (ако се нешто рачуња iq 142) , нити се мој став заснива на некој дечињој вери у бајке , нити сам доживео неко магично исцељење, напротив и даље сам болестан од једне хроничне бољке коју вучем из детињства иако сам био под Острогом барем једно 6 пута, дакле где сам видео Бога , тачније његово присуство Исусово тог јудео-хришћанског Бога.

Ево да ти речем на литургији православне Цркве , виђам га сваке недеље и празника и кад приступам причешћу и кад не приступам.И не само ја, већ и други који тамо бивају са мном .

То је моје лично искуство али и искуство многих других.

Све се може проверити па и ово што говорим.

Зар не ?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Наравно брате, поздрав и теби. Што се тиче овога да не хоћеш то је свакако Твој избор. Све то још више потврђује ово што је Жељко изнео.

Али да дођеш на сабор 27. и 28. августа, онако другарски?

Подели на овим сајтовима

4chsmu1

Ima svetitelja koji se sa ovim ne slazu.

Подели на овим сајтовима

Ја никад нисам чула ни да је нека беба добила бронхитис нити прехладу при крштењу зими, када је свештеник потапа у воду. Била сам присутна када је Владика Игњатије крстио једну бебу од 5-6 месеци, напољу, марта месеца, и скроз је потапао. Девојчица ни глас није пустила нити се после зашмркавила. У манастиру (у који ја идем), деца и бебе а и одрасли, се крштавају у речици која има температуру 16 степени током целе године. Ником ништа. А камоли да се неко дете удавило.

На крају, ишла сам са другарицом на базен која је повела свог шестомесечног сина. И `ладно га спусти у базен, клинац мало потоне а она га извуче. Па опет, па га пусти да сам исплива. Клинац ужива и смеје се, ни "д" од дављења. Стварно ми је ово мало чудно, чак морам рећи и сумњиво. Ко зна каква је то пропаганда.

И ја сам прилично скептичан кад је цела ова прича у питању. Колико ми је познато бебама нема потребе затварати уста и нос кад се погружавају...нек ме оци исправе ако грешим.

Претпостављам да је беба била болесна...друго објашњење ми не пада на памет.

У сваком случају: Господе помилуј!

Подели на овим сајтовима

Чему овакве ''вести''?

Ничему посебно...

На форуму говоримо и сведочимо о реалности живота, између осталог, а не о идеалистичком хришћанству... 4chsmu1

Да, ја сам баш писала о ''идеалистичком хришћанству'' па ме сад за исто прозиваш ...

Сматрам да овакве вести никоме не користе, напротив ..

пс мислим да је болесно овакве ''вести'' ширити.

Подели на овим сајтовима

Наравно брате, поздрав и теби. Што се тиче овога да не хоћеш то је свакако Твој избор. Све то још више потврђује ово што је Жељко изнео.

Али да дођеш на сабор 27. и 28. августа, онако другарски?

Ne bih rekao da je potvrđeno.

Kakav sabor?

Dosta mi je ovog mog sabora trubača u rodnoj mi Guči.

Šta biste hteli, kad osetim taj kolektiv, pevaću aleluja? 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Рекох другарски да дођеш... е, а то са трубачима не би било лоше 0110_hahaha нико Тебе не може терати да радиш било шта, а нарочито не да певаш "Алилуја". Бог не гледа на наше речи које говоримо него на срце, тако да певање устима и нема неке сврхе.

Подели на овим сајтовима

Ја сам шокирана и потпуно без текста, снимак нисам ни погледала, некако ми је боље да мислим да се неко мнооого болестан није сетио да постави баш тај снимак на интернет ne_shvata

Не знам ни шта бих рекла о овоме, први пут чујем за нешто овако...

Ипак, хтела бих да приупитам, зашто се у последње време апсолутно свака покренута тема на овом форуму  претвори у расправе на тему "атеисти противу верника и обратно"? 0110_hahaha

Мислим, стварно другари... што је много - много је! stadaradim

Подели на овим сајтовима

Ипак, хтела бих да приупитам, зашто се у последње време апсолутно свака покренута тема на овом форуму  претвори у расправе на тему "атеисти противу верника и обратно"? stadaradim

Мислим, стварно другари... што је много - много је! ne_shvata

0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...