Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Моје име је Милена ,као што ми се и баба по мајци зове.

И да, волим своје име иако ми тек скоро отворише очи да оно осим милости у себи садржи и лењост  тако да сад знам одакле она потиче и ко је крив за то  1414_feel    0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Ime: DANICA

Značenje: Staro slavenosrpsko ime. Sveslovenski naziv za jutarnju zvezdu (Zornjača, Venera) ili naziv astralne boginje slovenskog panteona uzet je za lično ime. U prenosnom značenju "jasna, svetla, besprekorna". Može biti a je nastalo od imenice "dan" što ne menja značenje. Postoji mišljenje da su mnoga imena koja sadrže reč "dan" mogla poslužiti za njegovo izvođenje, npr. Bogdana ili Danila. Od ovog imena izvedena su imena Danka i Daca.

1414_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Moja majka je Danica, a i baka-oceva majka...hvala za objasnjenje...kazu da sam ja ista moja baka Danica...eh, sve je nesto citiram ovih dana...volim da u razgovoru pomenem kako je ona govorila pre ovog zadnjeg nesrecnog rata; "Cedo moje, ovo ne moze nikako izdobriti, komsija mrzi komsiju i brat brata ne voli. Doci ce zlo veliko na nas." O kako je bila u pravu. Predstavila se Gospodu u Decembru 2002.  0409_feel

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

моја мала сестрица се зове Даница, добила је по нашој тетки име умрлој у младим годинама од рака, и много је слатка :)

у мојој породици сви имамо имена по некоме даљем или ближем, сећања и пошовања ради ...

Подели на овим сајтовима

I ja izgubih sestru u ranim godinama od raka...zvala se Milena. Ni na grob ne mogu da joj odem...ali negde procitah da je isto Bogu ugodno kad se molis i palis svecu za svoje upokojene bilo gde...Bog sve vidi...

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Meni je umrla sestra sa 23 godine od raka.Zvala se Ivana.Nije pila kafu da joj ne propadne ten,nije pusila,nikada nije pila gazirane sokove,alkohol samo vino za pricest.Bila je prava dama.Pazljiva i ljubazna prema svima.Djak generacije u svojoj gimnaziji,prva na prijemnom na faxu,brilijantan student.I bila je veoma

lepa. :cmizdrenje:

Inace,PD,na veronauci nam je otac Milan,moj prvi veroucitelj,rekao da ne moramo paliti svece svaki dan kad dolazimo u crkvu,i ako vec palimo da palimo najmanje,da je sveca sveca,jedino je bitno da je vostanica.Rekao je da je najbitnije da se nasih dragih pokojnika setimo u molitvi.I da ih pominjemo u razgovoru.A i Hristos je govorio da cemo Ga naci i ispod kamena,tj.svuda.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...