Arsenija Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Da li je ovo formula za sreću? Jedan naučnik tvrdi da je pronašao odgovor na vekovno pitanje - koji je recept recept za lično blagostanje i potpuno zadovoljstvo… Prof. dr Tod Kašdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u istoriji čovečanstva - one koja će ljudima garantovati sreću. Ovaj neobičan recept se sastoji iz šest faktora, koji pravilnim kombinovanjem pružaju duševno blagostanje. Faktori su: Živite u trenutku (M), budite radoznali ©, radite ono što volite (L), mislite na druge(T), negujte odnose sa drugima(N) i vodite računa o svom telu (B). Dobitnička formula sreće izgleda ovako: Osećati se dobro = (Mx16 + Cx1+ Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33) Doktor Kašdan je koristio podatke istraživanja koje je u Britaniji sprovedeno na nacionalnom nivou, a tiče se toga kako se Britanci stvarno osećaju. Iako na prvi pogled I nije baš jasno kako kombinacija slova I brojeva može doneti sreću, Kašdan je ubeđen da je upravo to formula za život u blagostanju. - Ne postoji nikakva tajna vezana za osećaj lične sreće, ali ako se ovih šest faktora pažljivo praktikuju u određenoj kombinaciji, bićete na pragu srećnijeg života - kaže Tod Kašdan i dodaje da je za svaki segment formule potreban poseban trud koji će se isplatiti. Evo malo detaljnijeg pojašnjenja elemenata koji čine formulu sreće: (M) Živeti u trenutku- cenite zvukove, mirise i prizore koji vas svakodnevno okružuju. © Budite radoznali - istražujte nepoznate, misteriozne, složene aspekte vašeg života. (L) Radite ono što volite - Nema boljeg temelja srećnog života od aktivnosti koje nas uveseljavaju. Nađite vremena za njih na poslu, kao i kod kuće. (T) Mislite na druge - Delite komplimente, činite dobra dela i slušajte. (N) Negujte odnose sa drugima - Posvetite vreme partnerima, prijateljima ili članovima porodice bar dva puta dnevno. (B) Vodite računa o svom telu - Ovo ne podrazumeva iscrpljujuće vežbe i brojanje kalorija. Trudite se da jedete zdravu hranu i vežbate bar 30 minuta dnevno. http://www.cosmopolitan.rs/moj-zivot/cosmo-vodic/12622-da-li-je-ovo-stvarno-formula-za-srecu.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Da li je ovo formula za sreću? Jedan naučnik tvrdi da je pronašao odgovor na vekovno pitanje - koji je recept recept za lično blagostanje i potpuno zadovoljstvo… Prof. dr Tod Kašdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u istoriji čovečanstva - one koja će ljudima garantovati sreću. Ovaj neobičan recept se sastoji iz šest faktora, koji pravilnim kombinovanjem pružaju duševno blagostanje. Faktori su: Živite u trenutku (M), budite radoznali ©, radite ono što volite (L), mislite na druge(T), negujte odnose sa drugima(N) i vodite računa o svom telu (B). Dobitnička formula sreće izgleda ovako: Osećati se dobro = (Mx16 + Cx1+ Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33) Doktor Kašdan je koristio podatke istraživanja koje je u Britaniji sprovedeno na nacionalnom nivou, a tiče se toga kako se Britanci stvarno osećaju. Iako na prvi pogled I nije baš jasno kako kombinacija slova I brojeva može doneti sreću, Kašdan je ubeđen da je upravo to formula za život u blagostanju. - Ne postoji nikakva tajna vezana za osećaj lične sreće, ali ako se ovih šest faktora pažljivo praktikuju u određenoj kombinaciji, bićete na pragu srećnijeg života - kaže Tod Kašdan i dodaje da je za svaki segment formule potreban poseban trud koji će se isplatiti. Evo malo detaljnijeg pojašnjenja elemenata koji čine formulu sreće: (M) Živeti u trenutku- cenite zvukove, mirise i prizore koji vas svakodnevno okružuju. © Budite radoznali - istražujte nepoznate, misteriozne, složene aspekte vašeg života. (L) Radite ono što volite - Nema boljeg temelja srećnog života od aktivnosti koje nas uveseljavaju. Nađite vremena za njih na poslu, kao i kod kuće. (T) Mislite na druge - Delite komplimente, činite dobra dela i slušajte. (N) Negujte odnose sa drugima - Posvetite vreme partnerima, prijateljima ili članovima porodice bar dva puta dnevno. (B) Vodite računa o svom telu - Ovo ne podrazumeva iscrpljujuće vežbe i brojanje kalorija. Trudite se da jedete zdravu hranu i vežbate bar 30 minuta dnevno. http://www.cosmopolitan.rs/moj-zivot/cosmo-vodic/12622-da-li-je-ovo-stvarno-formula-za-srecu.html Obrvicu drugu nacrtajte vi u osmehu slike doći ćemo mi! Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Obrvicu drugu nacrtajte vi u osmehu slike doći ćemo mi! Citiraću reči vaše citiraću jer smo mi kovači sreće naše koji vole da izmisle opravdanje za neznanje.. I za sreću da izmisle neću... Zato molim sve neka formile svoje šalju da izvučemo zaključak na kraju Ja formulu nemam i ne umem da razumem zašto sve obrazac ima kad je sreća svoja svima... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Ljubav i sreća nije tajna ona ima ime Lara! (pokazno) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Ljubav i sreća nije tajna ona ima ime Lara! (pokazno) Srća ima ime obradova mene time Kako se zove moja sreća podseti me jer je svakim danom sve veća moja ljubav moja sreća ja samo sebe volim i ne mogu da odolim da ne pevam i ne pričam kolika je ljubav moja prema meni koja ne traži svoje koja ne traži ništa moje... U meni izvire i meni se vraća... nikud uz put ta ne svraća.... Zaobilazi sve što stigne da mi se vrati da ne pati ako nekom drugom svrati... jer bez mene moja ljubav nema smisla nije prava nije čista Sebe volim do beskraja volim se i sebi vraćam krug otvaram i zatvaram jer u meni sve izvire i meni se vraća ljubav koja se ničim ne kupuje i ne plaća.... :1503348ufz3z4yl5d: Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 U tebi je ko se u Putiru nalazi Uokviritelj Zaštitnik svih napasti. Htela je Ljubav i u tebi je vala jer Lara je otvoreno svoje srce dala. Svi tu Ljubav imamo i bez nas postoji jer nas Neko Njome voli. Jedno telo tražiš sada važnije od toga nek ti se ne dešava. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Jedno telo tražiš sada važnije od toga nek ti se ne dešava. Telo Hristovo.....pronadjh menju stihovima Brata svoga Veće sreće nema,do stiha ovoga, Niti ljubavi veće ima od nedelje u hramovima.... http://www.youtube.com/watch?v=JrLUnPj-32Y Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 30, 2013 Пријави Подели Написано Јул 30, 2013 Radujem se ! Млађони and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 čim pomislim na nešto lepo мирођија, Караконџула and Рада. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Mir (u svakom pogledu i smislu) me čini srećnim ! Данче* and мирођија је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 srećnom me čini kad mogu pomoći nekome, kada su ljudi oko mene zdravi, nasmejani., veseli. мирођија and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Srećnim me čine sitnice. Izmamiti nekome osmeh. Udeliti mu lepu reč. Obradovati nekoga nečim. Pomoći. Negi gest neobičan smisliti. Nešto kreativno iznedriti. Pročitati lepu knjigu. Pogledati dobru pozorišnu predstavu. Neki lep i blag pogled, u kojem vidiš na primer sreću i jačinu. Osećaj da si i ti dvet nečijeg sveta. Da se i tebi sreća nasmešila, možda. Kroz protekli period, sam naučila da je najveća sreća, ostati svoja. U teškim momentima, izgarati zadnjim momentima, da ne izgubiš sebe i ono šta si negde dobila rođenjem. Ostati postojanom. I verovati i dalje u šta veruješ. Dubinski šta me je najaviše radovalo, i uvek će...je da su svi ono koji su mi bitni i važni, kroz život, dobro i zdravo. Jer što je moj deka uvek imao običaj da kaže, samo da smo svi mi na okupu. Jer ja ne mogu da sma hepi, ako njih nešo, boli, ruši, slama ili melje. Ponekad se pitam, kako drugi to možda mogu... Druga stvar, je svakako kada voliš. Možda je stvarno i istinita ona..da samo dva puta u stvari živiš...kada se rodiš, i kada voliš. Volela sam sitnice, smatram da je u tome sreća. Imati s kim da podeliš te sitnice, kome da se obraduješ, koga da čuvaš, s kim da se smeješ, u dobru i zlu, neki miran i harmoničan dom, pun dobre energije. I, šta ćeš više... U sretnim danima sam bila sretna što sam imala lepih dana, u svom životu. U mučnnim i za mene teškim, takvi dani su me održali. Sreća je kao što već rekoše, mala, neuhvatljiva i često neprimetna... Valja ponekad dobro otvoriti oke. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladimir Vlada Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Srecnim me cini..kada nekoga,,,,usrecim.... мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Sretan sam,iako sam u deficitu ,odbijo poklon(mito) od 500 dolara. Student91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 15, 2014 Пријави Подели Написано Јун 15, 2014 Срећан сам када нешто урадим што волим . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука