Jump to content

Grčka odbila da izruči Vilovskog

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Не капираш, није то моја жеља, него то је реалност.

Ma, разумели смо ми тебе одлично...

Него, на истој теми једном помињеш смрт (тражи се жив или мртав) други пут самоубиство у затвору и то све о неком другом...

Немој брате рођени тако, тешке су то воде о чему созерцаваш....Шта ће ти то.....ту једино остаје апофатика (молчање)....

Сваки грех је грех и води ка смрти....

Сваки грех има своју тежину....

И онај грех блуднице у Христово доба пред фарисејима

И овај грех Дејана Виловског...

И овај савремени грех тог педофила....

Сваки грех је тежак на своји начин.

Има ли човека који ће им опростити...

Ко ће или, боље рећи, шта ће их оправдати и спасити......да ли је све детерминисано ?

"О три ствари не жури док говориш:

о Богу, док не утврдиш веру у њега,

о туђем греху док се не сетиш свога и

о сутрашњем дану, док не сване." 

св.Николај СрПски

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ага пије млеко

Ma, разумели смо ми тебе одлично...

Који "ми" ?  smej.gif

Или сам ја то на некој другој страни ?  :cheesy:

Сви ми који читамо ову тему....

Дај, одговори на остатак поста....ово је најмање важно.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Hristos je najvise osudjivao fariseje.

Verovatno je i nama prema takvima tesko imati ljubavi.

Мислиш да Хр. није имао љубави према њима ?

Суштинско је питање : Колико ми често преузимамо улогу фарисеја и колики смо ми фарисеји ?

"Боже! Хвалим те што ја нијесам као остали људи: грабљивци, неправедници, прељубочинци или као овај цариник." Лука 18,11

Подели на овим сајтовима

dobro,čovek našo vezu... ništa novo...samim tim što i dalje tripuje i hoda unaokolo imitirajući monaha jasno pokazuje stav prema Crkvi koja mu je oduzela čin... sve će doći na svoje...

inače,molitva za drugog ne podrazumeva beskrajno nabrajanje raznih zločinaca i likova.... to bi bila statistika.... mislim da nije loše ponoviti šta je starac Porfirije rekao mladiću koji ga je pitao-Zašto oče govoriš-Gospode Isuse Hriste,pomiluj me grešnog...zašto ne kažeš pomiluj NAS grešne... a starac mu je odgovorio-zar ti ne znaš da ako ne pomiluje mene neće ni tebe ni ostale.... meni je ovo primer kako se treba moliti...  0409_feel

потпис.

што се тиче наших емоција ...

сигурно не могу бити узвишене и радосне, ипак смо грешни људи. и треба да се љутимо и шибамо грех и да тражимо правду од Бога, али не и да дозволимо себи слободу крвништва.

искрено, нисам схватио тако ригидно Пеђино писање, нити да је инсинуирао линч или брутализовање Дејана Виловског  0405_feel

Подели на овим сајтовима

Hristos je najvise osudjivao fariseje.

Verovatno je i nama prema takvima tesko imati ljubavi.

Мислиш да Хр. није имао љубави према њима ?

Суштинско је питање : Колико ми често преузимамо улогу фарисеја и колики смо ми фарисеји ?

"Боже! Хвалим те што ја нијесам као остали људи: грабљивци, неправедници, прељубочинци или као овај цариник." Лука 18,11

Ово ЈЕСТЕ суштинско питање новозаветне Цркве  dada 0405_feel 0203_cool 0409_feel

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Зашто је ово питање постављено на овој теми? Јел то значи да је свако ко жели да Виловски одговара  фарисеј по твом мишљењу? Ако је тако, онда се тај епитет односи и на СПЦ која тражи да се он испита и евентуално одговара. А не верујем да би пришио тај епитет СПЦ. Него овако, нама, појединцима који смо га испљували јер мрзимо насиље над децом. Мени не смета ничији епитет, јер знам шта и зашто осећам и говорим.
Подели на овим сајтовима

...јер знам шта и зашто осећам и говорим.

Ти сестро некако увек све знаш.  Могла би некад мало за промену да се ;).

И безвезе се (можда и злонамерно) на овој теми о неизручењу Симеона Виловског држави Србији расправља о оном педофилу и детеубици. То је ван сваке памети. Уосталом о.Агапије нам је све лепо објаснио како се треба понашати у случају оваквих немилих догађаја а да то буде на (душе)корист свој браћи и сестрама у Христу (па и Симеону Виловском). Свако добро свима.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Ти сестро некако увек све знаш.  Могла би некад мало за промену да се ;).

Ајмо, личне увреде јер се не слажемо око Виловског :)

Стара добра мржња према неистомишљеницима smej.gif

Подели на овим сајтовима

Драга братијо и сестријо морам да кажем да ми се овде поједини коментари нису учинили добронамерним и мислим да се мало претерало у просудама. Неко је за Дејана Виловског рекао да је глуп, безобразан ...да се тражи "жив или мртав" (!) и сл. што мислим да никако није у реду.

Када се десе овакве тешке ствари (сумња за проневеру и спремање раскола,оптужница,рашчињење, потрага,затвор,суђење...) ту не би требало да има места било каквим коментарима а камо ли оваквим , по мени, увредама .....У таквим тренуцима искрен човек и верник треба да ћути и да се моли.....Ако мислимо да нешто није по правди увек се сећамо праведног Божијег суда и не осуђујемо нити ропћемо ни на кога....

:)

Подели на овим сајтовима

Зашто је ово питање постављено на овој теми? Јел то значи да је свако ко жели да Виловски одговара  фарисеј по твом мишљењу? Ако је тако, онда се тај епитет односи и на СПЦ која тражи да се он испита и евентуално одговара. А не верујем да би пришио тај епитет СПЦ. Него овако, нама, појединцима који смо га испљували јер мрзимо насиље над децом. Мени не смета ничији епитет, јер знам шта и зашто осећам и говорим.
машо, мислим да отац није мислио у том фазону ...

више као - да ли смо свесни себе и колико ... а не као прозивку или наспрамност овој теми, већ због гајења спасења у себи ...

схвативши то тако, и ја сам одговорио на својствен начин - ако нема праведних у Цркви, онда смо сви фарисеји на неки начин и у неком тренутку јер смо лажни пред Господом и у греху живимо ...

али и да то није неки проблем, пошто се управо тако и спасавамо - из пада у пад до спасења, јер нам је немогуће да будемо безгрешни.

----------------

само да напоменем још једном, човек се сад зове Дејан ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...