Jump to content

Препоручена порука

U izmaglici tvoje hladnoće, strah si mi pretvorio u suze. ?
U bezvodnoj pustinji mojih trvenja bivstvuješ kao nečujni izvor.
Podigao si štit na nenaoružanog, ratniče. ⚔
Zabranio tkanini satkanoj od tananih želja da te obgrli podrezanim krilima.?

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2020. at 15:01, Smaragdni kamičak рече

U izmaglici tvoje hladnoće, strah si mi pretvorio u suze. ?
U bezvodnoj pustinji mojih trvenja bivstvuješ kao nečujni izvor.
Podigao si štit na nenaoružanog, ratniče. ⚔
Zabranio tkanini satkanoj od tananih želja da te obgrli podrezanim krilima.?

Expand  

:cmizdrenje:

Od ovoga može da se rikne.  

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

What if I were a star shining upon you on a frozen winter night, holding my shivering beams next to your sweet warm cheeks...? Would you reach out and whisper my name, or run away in this cold, cold wind of silence?

Подели на овим сајтовима

„Volim je i ne mogu sa njom da razgovaram, uhodim je da je ne bih sreo.

Voleo sam devojku koja je i mene volela, ali morao sa da je ostavim. Zašto? Ne znam. Bilo je to kao da je okružena oružnicima koji su koplja držali napolje uperena. I kada bih joj se približio, naleteo bih na šiljke, bivao ranjen i morao da uzmaknem. Mnogo sam stradavao.

Da li je za to devojka bila imalo kriva?

Ne verujem, ili sam čak siguran da nije. Poređenje od maločas nije bilo potpuno, pošto sam i ja bio okružen oružnicima koji su koplja držali okrenuta unutra, naime prema meni. Kad god bih se primakao devojci, naleteo bih najpre na koplja svojih oružnika, već tu je moje napredovanje bilo zaustavljeno. Možda do devojčinih oružnika nikad nisam ni dospeo, pa ako bi trebalo da sam i dopro, onda to već krvareći od svojih kopalja i bez svesti.

Da li je devojka ostala sama?

Ne, neko drugi je prodro do nje, lako i ničim sprečavan. Iscrpljen sopstvenim nastojanjima, gledao sam na to onako ravnodušno kao da sam vazduh kroz koji su se njihova lica nagla jedno na drugo u prvom poljupcu.”

Franc Kafka

Резултат слика за franc kafka pratim te

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2020. at 22:18, Smaragdni kamičak рече

What if I were a star shining upon you on a frozen winter night, holding my shivering beams next to your sweet warm cheeks...? Would you reach out and whisper my name, or run away in this cold, cold wind of silence?

Expand  

Подели на овим сајтовима

Capture.PNG

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Kada u ogledalu prepoznaš nju, sve njene slabosti, strahove, ranjivost, bitke koje bijete istim grudima, prah u koji se vraćate istim putem... kada budeš slomio nemim krikom sve patnje obručene njenim velom...
Tada... tek tada... 

8b30a4c141b18cd48623e2887d71fda9.gif

Подели на овим сајтовима

On 17. 1. 2020. at 19:05, Smaragdni kamičak рече

Expand  

Naravno, uvek su na slikama lepi i zgodni. Zamisli da je umesto ove lepotice, neka debela, a umesto ovog sa punđom, neki mršav i ružan. Ne bi mogao ni da je podigne. Šta misliš kako je takvim ljudima. Njima je uskraćeno ono što imaju privlačni ljudi kojima je sve na dohvatu ruke. Zato ne treba filozofirati nego se suočiti sa realnošću, manuti citate sa interneta i okrenuti se životu. Razmaženost samo stvara probleme. Juče na Prvoj TV opet prikazali Albanke koje su se udale za Srbe u nekom zabačenom kraju, gde Srpkinje nisu htele. Ponovo su im proradile škole za decu koju su rodile. Život im je više nego težak, ali oni nisu pobegli u virtuelnu realnost, nego se uhvatili u koštac sa životom, zajedno.

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2020. at 5:54, Bojan* рече

Naravno, uvek su na slikama lepi i zgodni. Zamisli da je umesto ove lepotice, neka debela, a umesto ovog sa punđom, neki mršav i ružan. Ne bi mogao ni da je podigne. Šta misliš kako je takvim ljudima. Njima je uskraćeno ono što imaju privlačni ljudi kojima je sve na dohvatu ruke. Zato ne treba filozofirati nego se suočiti sa realnošću, manuti citate sa interneta i okrenuti se životu. Razmaženost samo stvara probleme. Juče na Prvoj TV opet prikazali Albanke koje su se udale za Srbe u nekom zabačenom kraju, gde Srpkinje nisu htele. Ponovo su im proradile škole za decu koju su rodile. Život im je više nego težak, ali oni nisu pobegli u virtuelnu realnost, nego se uhvatili u koštac sa životom, zajedno.

Expand  

Da razmaženost, narcisoidnost i samoživost problem sadašnjice...

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2020. at 5:54, Bojan* рече

Expand  

Šta misliš kako je ljudima koji ne mogu da gutaju hranu i vodu, ne mogu da dišu bez aparata? Da, mani se interneta i filozofije i svega što ti ovde smeta, ne beži u virtuelnu realnost nego gradi život. Primeni najpre svoje savete na sebi, pa onda soli drugima. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...