Jump to content

Казна Божија као поштовање слободе човечије...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Господ каже ,, Будите као деца да би сте ушли у царство Божије .

Vaistinu kaže :)) U biti mi smo deca jer imamo Oca  a to je Sveta Trojica, kojeg mi nismo mogli da rodimo :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

"Vrata pakla zakljucana su iznutra" (Problem of Pain)...Da li Bog nudi slobodu izbora,ako nam je unapred dao svrhu?Da postojimo samo kao licnosti..Mi nikada ne mozemo da budemo ono sto jesmo,da budemo nezavisni od izvora,pa onda i ne mozemo da pricamo o slobodi...Da li covek moze da ne izabere Boga,a da ne bude kaznjen zbog toga?

Bog...   izmišljeni nebeski diktator.   Hrišćani kažu da smo nekakvim pragrehom obeleženi još pri rođenju, i da spasenje dolazi kroz Veru, i to tačno onu varijantu koju zagovara određeni tabor.    Alternativa je "nespasenje", bez obzira na dela.        Kada bi postojao Bog koji nudi ovakav izbor,  trebalo bi organizovati gerilsku borbu.

Sreća je što ne postoji, tako da nam ostaje samo da BUDEMO DOBRI, bez obzira na (ne)veru.

Подели на овим сајтовима

Sreća je što ne postoji, tako da nam ostaje samo da BUDEMO DOBRI, bez obzira na (ne)veru.

Pa neće biti baš tako. Bez vere neće da može jer Bog je Onaj koji Jeste.

I dalje tvrdim da Boga svi podjednako osećamo, samo nekome je to sloboda a nekome ne.

Подели на овим сајтовима

Bog...   izmišljeni nebeski diktator.   Hrišćani kažu da smo nekakvim pragrehom obeleženi još pri rođenju, i da spasenje dolazi kroz Veru, i to tačno onu varijantu koju zagovara određeni tabor.    Alternativa je "nespasenje", bez obzira na dela.        Kada bi postojao Bog koji nudi ovakav izbor,  trebalo bi organizovati gerilsku borbu.

Болдовано кажу неки хришћани... Уосталом, све се може банализовати до бесмисла, тешко да се може рећи да је баш овакав став оно најбоље и најдубље што хришћанство има да понуди... Да је то све, ја први не бих веровао.

Што се тиче овога да нам остаје само да будемо добри, пре ће бити да нам - ако се одлучимо да искључимо било какав метафизички критеријум - остаје све што пожелимо, јер све што нам падне напамет је онда подједнако (без)вредно...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Vise mi mene interesuje kako bog moze da zna sve a u isto vreme ja da budem slobodan u izboru. 

Ako bog zna sve, zna i sta cu uraditi sledece. I onda je cela prica o zivotu kao test bezveze. Jer bog vec zna sta ces da gresis.

Ništa slobodnije ne postoji na svetu nego da ti sam Bog odredjuje budućnost!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

On samo vidi sta ces ti slobodno da odlucis.

Hristos = Sloboda

Bez Hrista = potpuna ograničenost sopstvene slobode u nesavršenstvu čovekovog bića. 

Подели на овим сајтовима

CecaV, , каже:snapback.png

Болдовано кажу неки хришћани... Уосталом, све се може банализовати до бесмисла, тешко да се може рећи да је баш овакав став оно најбоље и најдубље што хришћанство има да понуди... Да је то све, ја први не бих веровао.

Што се тиче овога да нам остаје само да будемо добри, пре ће бити да нам - ако се одлучимо да искључимо било какав метафизички критеријум - остаје све што пожелимо, јер све што нам падне напамет је онда подједнако (без)вредно...

(1) Банализовано? Не,  само кратко и јасно речено.

(2)   Пуууно људи на овој земаљској кугли искључује било какав метафизички критеријум, па нити хоће све што пожели,  нити ради све што пожели.  Другим речима, за врлину није неопходан Бог.    Елем: сви ти људи ће,  према хришћанској доктрини - у пакао.   

Подели на овим сајтовима

CecaV, , каже:snapback.png

(1) Банализовано? Не,  само кратко и јасно речено.

(2)   Пуууно људи на овој земаљској кугли искључује било какав метафизички критеријум, па нити хоће све што пожели,  нити ради све што пожели.  Другим речима, за врлину није неопходан Бог.    Елем: сви ти људи ће,  према хришћанској доктрини - у пакао.   

читајући твоје постове, одбијам да прихватим да заиста сматраш да је ово исправно тумачење хришћанског учења. :)

за врлину није неопходан Бог, наравно, само што не видим како се може бранити став да је врлина нешто објективно пожељно, ако искучимо надљудски критеријум. у том случају морамо прихватити општи релативизам, добро и зло постају субјективне категорије. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...