ВИЛМА Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 9:44, Караконџула рече Mene samo interesuju dvije stvari , a to je - kako znate da nekome , bilo kome ide "kao po loju" , a još više kako poznajete nečije emocionalo stanje (pa možete tvrditi da neko nema emotivnih potresa , kad sam i više nego siguran da ih svaka osoba itekako ima i proživljava) ?! Niko na svijetu ne živi bez brige i problema , samim time jasno je da svako ima kako lakše , tako i teške probleme (jer su svakome njegovi problemi najteži , kao i vama vaši) . Gledaš kakav mu je život, od detinjstva do sada. Slušaš ga šta priča o svom životu. Ne pričam o povremenim emotivnim krizama i normalnim potresima (npr. gubitak bližnjih) već o tome da neko od deteta ima stalno velike patnje, da mu se razne ružne stvari dešavaju, ispadne kao da je baksuz pa se nevolje samo lepe za njega, a neko na sve to odmahuje glavom i priča ti svoju dosadnu priču o normalnoj porodici i životu bez velikih potresa. I onda ti još kaže "au, ala si slab/a". A nije prošao ni promil pakla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Караконџула је горе јако лепо реко, свакоме је његова мука највећа, и сви лако суде о томе како је лако другима! Колко сам се само таквих примера нагледао у животу... А још нешто што сам се нагледао у животу, колико човек сам себи може да створи проблеме! Све је то, верујте, у нашој глави! Није ситуација тешка, него твој поглед на њу, он је чини тешком. Такав кукавички приступ животу не води нигде! Није Бог уопште окрутан! Такве жалопојке ми је мука да слушам. Много сам таквих прича чуо, све је то у реду, не знам, неко има несрећно детињство, неко је запостављен, неког малтретирали у школи, многе ствари не бирамо око себе, али бирамо како ћемо на њих да одговоримо. И никад, никад, не можемо да судимо да ли је нешто што нам се дешава лоше, то је најчешћа људска грешка. Тек сад, кад сагледаш цео досадашњи живот, можеш да схватиш да су неке ствари које у се догодиле у прошлости тада деловале лоше, а уствари биле добре по тебе. Па и то несрећно детињство, тешка ситуација, то те ојача и направи храбрим човеком! Или је једноставније да са жаљењем кажеш како је Бог против тебе, и те приче... Поставио сам био на некој теми клип у којој су снимана деца са Космета, поставићу поново, како они стоички подносе све оно што им се дешава, и не раже ништа, не жале се, увек им осмех на лицу. Па одмах ушима да се покрије свако, али свако ко мисли да ''пати'', ''да му је тешко''... Свако!!! http://www.youtube.com/watch?v=LlzX5316wc4 Gordana ., Никола Поповић, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 10:47, Пивопија рече Поставио сам био на некој теми клип у којој су снимана деца са Космета, поставићу поново, како они стоички подносе све оно што им се дешава, и не раже ништа, не жале се, увек им осмех на лицу. Па одмах ушима да се покрије свако, али свако ко мисли да ''пати'', ''да му је тешко''... Свако!!! Pričamo o istom, samo, neko kuka jer nema najnoviji model nekog besnog auta, neko jer ne može da ode na Karibe, a neko jer nema dom,hranu,roditelje . . . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 8:40, Volim_Sina_Bozjeg рече Odgovor na sva pitanja je u Bogu i njegovoj drugoj ličnosti Trojice ,Bogočoveku. Bog kroz čoveka stvara Božju Istinu i to je nepromenjeno bilo i ostaće. Da bi nasao Boga covek mora prvo da nadje sebe, obrnuto tesko ide. Sam covek bira koja je njegova istina, bira svoj put, bira boga kome ce da se moli, bira kakav ce covek da bude, tek kad resi sa sobom ko je i sta je onda dolazi to o cemu ti pricas. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Kad je Bog dobar nikako ne moze biti okrutan jer je to ruzna (ljudska) osobina. Svi se nesto zale na svoj zivot i da li nas Bog volii brine o nama, a mi koliko mi Njega volimo? Koliko mi Njega volimo i o Njemu mislimo i kako Bogu uzvracamo Koji nam je dao zivot i postali smo bica iz nistavila? Zar je to posteno da jedno bice voli drugo bice koje mu ne uzvraca i ne obraca paznju na njega, bas je jadno. Bog je dobar ali sa Bogom nema sale, jer kako je zbacio pale andjele u provaliju tako ce baciti i nevaljale ljude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 10:54, Kraljica Boca рече Pričamo o istom, samo, neko kuka jer nema najnoviji model nekog besnog auta, neko jer ne može da ode na Karibe, a neko jer nema dom,hranu,roditelje . . . Наравно, у томе и јесте суштина, баш и хоћу да покажем да увек има неко ''испод'' нас, коме је мого теже, а ми га од своје велике муке не примећујемо. А такви којима је најтеже, често најмање кукају, и обрнуто, то скоро у свим случајевима иде тако! On 9. 12. 2013. at 11:13, kamila рече Zar je to posteno da jedno bice voli drugo bice koje mu ne uzvraca i ne obraca paznju na njega, bas je jadno. Баш је то Љубав у свом највеличанственијем облику! Најлакше је волети када од неког имаш користи (материјалне, емотивне...), а суштина је кад неког волиш чак и кад ти не узвраћа потпуно! Караконџула је реаговао/ла на ово 1 ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 11:18, Пивопија рече Баш је то Љубав у свом највеличанственијем облику! Најлакше је волети када од неког имаш користи (материјалне, емотивне...), а суштина је кад неког волиш чак и кад ти не узвраћа потпуно! Bog je Ljubav za one koji Ga ljube, za bezboznike mac pravedne kazne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Ma stisnes zube i ides dalje . Ja Boga molim za dve stvari , za oprost grehova i za zdravlje ,ostalo ,kako bude . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 11:34, kamila рече Bog je Ljubav za one koji Ga ljube, za bezboznike mac pravedne kazne. Наравно да јесте, јер то је и смисао Правде! Али ти причам да је права слика Божанске Љубави када волиш човека и без узвраћене Љубави, или бар не потпуно узвраћене! ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дамјан Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 11:34, kamila рече Bog je Ljubav za one koji Ga ljube, za bezboznike mac pravedne kazne. Шта тачно значи "безбожник"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 11:46, Пивопија рече Али ти причам да је права слика Божанске Љубави када волиш човека и без узвраћене Љубави, или бар не потпуно узвраћене! Nije bas tako, jer po toj tvojoj logici onda je Bog voleo i okorele sataniste koji su se otvoreno protivili Bogu i mrzeli Ga. Bozija ljubav je velika a moze biti i veliki gnev Boziji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 On 9. 12. 2013. at 12:09, Дамјан рече Шта тачно значи "безбожник"? Bezboznik cini bezakonje i ne boji se Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Bog je mnogo puta u istoriji pokazao sta radi onima koji mu se ne pokoravaju. Tako da procitajte Bibliju i pokorite se. kamila and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maks Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Kao sto vec napisah na drugom mestu: "Ko ume da strada za njega to nije stradanje,ko ne ume da strada za njega je to stradanje" - otac Mitrofan sa Hilandara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Проблем је када Бога схватамо као сервис за олакшање и решавања проблема онако како би ми то хтели..Дакле, кад ставимо своју вољу изнад његове, као да нам је Господ слуга а не да ми њему служимо. Ипак је то врхуннац гордости и неверја. Сматрамо да нам нешто следује, да заслужујемо, да нам је неко нешто дужан, па и сам Госод. Кад год сам у животу инсистирала на томе да буде онако како сам ја замислила иако ми је све указивало на то да треба да променим правац, нисам добро прошла. Па кога онда да кривим, себе или Бога? Са ђаволом ваљда може да се потпише споразум о лагодном животу у замену за душу, он је ипак трговац, а Господ те трајно спашава ако прихватиш помоћ...и учиниш све што је до тебе. Као у оном вицу са пироћанцем и добитком на лутрији или када Бог спашава цигу од поплаве а овај никако да уђе у чамац У преводу, није Бог окрутан већ смо ми размажени. Vecana, Караконџула, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука