Jump to content

Како вам се допадају пипци од хоботнице?

Guest

Препоручена порука

• Одговори 180
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

знам да се хоботница кува за салату , пробао сам ал није баш нај , нај а док печена ИЗВРСНА .

Први пут сам протао у ман.Хиландару , а касније у ман.Крки ( хоботноца на ктомпиру ), као да једеш пилетину малте не и да нема разлике.

Подели на овим сајтовима

4chsmu1

Младе пржене хоботнице

800гр хоботница

уље

брашно

со

Припремање:

Сасвим младе хоботнице очистите, нарежите на комадиће, уваљајте у брашно и испржите на врућем уљу. Солите кад су већ пржене, јер се иначе стврдну!!! :)

Паприкаш од хоботнице

800гр хоботнице

1кг кромпира

3 главице црног лука  :(

со

бибер

сецкани першун

лист лорбера

маслиново уље

чаша црног вина

сок од пола лимуна

Припремање:

Хоботницу скувати и исећи на колутиће. Лук исећи на ребарца и пропржити на уљу док не омекша. Додати кромпир исецкан на крупније кришке и лорбер и лагано динстати 15 мин. Додати хоботницу, со, бибер и вино и наставити са динстањем док кромпир не омекша. Тада додати лимунов сок и першун. Сок не треба да буде редак.

Пријатно!!!

greengrin

apel.png

Подели на овим сајтовима

Салата од хоботнице на други начин

1 хоботница

1 главица црног лука  :)

4 чена белог лука  :(    greengrin

бибер

уље

винско сирће

Припремање:

Очистимо хоботницу (истргнемо главу и очистимо изнутрицу  :bla: :)), па уколико је старија истучемо је тучком  bangin и ставимо у кључалу воду да се кува. Када хоботница омекша, извадимо је, исечемо на комадиће, прелијемо уљем, винским сирћетом и поспемо са мало бибера. По жељи додамо ситно сецканог црног и белог лука.  4chsmu1

Сервира се као салата:

Хоботница са руском салатом

1 хоботница

руска салата

Припремање:

Скувајте хоботницу у експрес лонцу.  :) Очистите је од кожица тако да остане чисто бело месо. Кракове исеците на ситније комаде и помешајте са већ припремљеном руском салатом. По укусу додајте мало више винског сирћета и украсите декоративним поврћем.  :)

Пријатно! :(

apel.png

Подели на овим сајтовима

Ne dirajte Paula!!!!! greengrin

Да није промашио прошло европско финале почео би да сумњам да стварно има ту нешто 4chsmu1

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Нисам ни њу пробао, а љигње сам пробао и неготивим их много

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Нисам ни њу пробао, а љигње сам пробао и неготивим их много

Лепше су од лигњи
е сад ћу да одем да си покупујем хоботнице за недељу  1314_womens
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...