Jump to content

Како вам се допадају пипци од хоботнице?

Guest

Препоручена порука

smem li da jedem suncokretove semenke i kikiriki pecen kada je post na vodi?

Што да не.

Можеш све од зрневља од ораха,бадема,соје,лешника,индијског и бразилског ораха и итд.

Pitam zato sto u semenkama ima malo ulja zar ne?a kao dozvoljeno ih je jesti za vreme posta na vodi...malo nelogicno ali nema veze vazno je da se napuni tibosava
Да то си у праву за уље али уље је тек када би се прерадило а до тада је само зрневље па се може јести.

Исти преимер ти са маслинама , од ње се прави уље али овако се може јести док постиш на води.

Пасуљ - на изглед леп као да нема уља а када се скува колико се онда створи она павлака одозго тј. уље које изашло из пасуља приликом кувања и то је нормална ствар , па ето и пасуљ постимо на води.

Свети Оци своје строге постове сводили су на сухоједеније и на земаљске плодове попут ових зрневља што су имали да једу.

Једно је када је зрно нечега а друго је када се то зрно преради и настане уље.

Слободно можеш јести и наравно у умереним количинама да се не преједеш  klapklap

Dragi moj,sta god da jedem u vreme posta nkada ne mogu da se prejedem...hvala sto si mi razresio dilemu za zrnevlje.Mislim ako se ni to ne sme ne preostaje mi nista drugo do skakavaca i bubamara...
салата од маслачака је баш ок  zru
e to jeste lepo ali sa medom njam njam  :).gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />
Подели на овим сајтовима

• Одговори 180
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Што да не.

Можеш све од зрневља од ораха,бадема,соје,лешника,индијског и бразилског ораха и итд.

Pitam zato sto u semenkama ima malo ulja zar ne?a kao dozvoljeno ih je jesti za vreme posta na vodi...malo nelogicno ali nema veze vazno je da se napuni tibosava
Да то си у праву за уље али уље је тек када би се прерадило а до тада је само зрневље па се може јести.

Исти преимер ти са маслинама , од ње се прави уље али овако се може јести док постиш на води.

Пасуљ - на изглед леп као да нема уља а када се скува колико се онда створи она павлака одозго тј. уље које изашло из пасуља приликом кувања и то је нормална ствар , па ето и пасуљ постимо на води.

Свети Оци своје строге постове сводили су на сухоједеније и на земаљске плодове попут ових зрневља што су имали да једу.

Слободно можеш јести и наравно у умереним количинама да се не преједеш  :bla:

Dragi moj,sta god da jedem u vreme posta nkada ne mogu da se prejedem...hvala sto si mi razresio dilemu za zrnevlje.Mislim ako se ni to ne sme ne preostaje mi nista drugo do skakavaca i bubamara...
салата од маслачака је баш ок  :cheesy2:
e to jeste lepo ali sa medom njam njam  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='isus-sinai' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='algabacaju' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='winter' />
мене само ситно сецканог ваља конзумирати  greengrin greengrin greengrin
Подели на овим сајтовима

Што да не.

Слободно можеш јести и наравно у умереним количинама да се не преједеш  :bla:

салата од маслачака је баш ок  :cheesy2:
e to jeste lepo ali sa medom njam njam  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1305_womens' />
мене само ситно сецканог ваља конзумирати  greengrin greengrin greengrin
dabome nema sta da se zvace samo da se guta
Подели на овим сајтовима

ili da se odmah napravi pire :group111:

јао пире човече ...

колико то дуго нисам јео ...

иначе, од како је прстао пост, покуповао сам пола радње млечних производа и нешто мало сухомеснатог и јаја ... и сад само лагано грицкам  0442_feel

Подели на овим сајтовима

ili da se odmah napravi pire 0442_feel

јао пире човече ...

иначе, од како је прстао пост, покуповао сам пола радње млечних производа и нешто мало сухомеснатог и јаја ... и сад само лагано грицкам  0442_feel

Може пире и ко ће да спреми те пипке???  :group111:

ехееееј

Младе пржене хоботнице

800гр хоботница

уље

брашно

со

Припремање:

Сасвим младе хоботнице очистите, нарежите на комадиће, уваљајте у брашно и испржите на врућем уљу. Солите кад су већ пржене, јер се иначе стврдну!!! 0442_feel

apel.png

Подели на овим сајтовима

ili da se odmah napravi pire idea

јао пире човече ...

иначе, од како је прстао пост, покуповао сам пола радње млечних производа и нешто мало сухомеснатог и јаја ... и сад само лагано грицкам  :cheesy2:

ja polako prelazim na mrsnu hranu i imam problema sa stomakom 319.gif mada sam prvi dan nakon posta doruckovala burek,masan...uh...a pire njam njam sa mlekom i margarinom mljac
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

хобитница на жару  :nene:

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

хобитница на жару  joooj

хобитница на жару  dada

samo da krcka xexexe 8086.gif
0409_feel

:)

Ја сам је једном јела у Грчкој . Свежу ! На жару ! Знаш како је лепо !?  Да ... 0409_feel

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Хоботница, бакалар, лигње и сл. - СУПЕР, али уз услов да се не кувају и не прже у мојој кухињи.

Иначе, укус је за 5+, па још боца вина за 5+ ... 

mense0198626478946378946

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...