vessna Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Nisam i ne mislim u zivotu!Suv lebac,travu ako treba,ne daj Boze bas da tako treba,ma sve je to je bolje od zabe! Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 пи брееее ... шта вам је свима, па људи то је све храна, Богом дана 8086.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Kako,Medo,pa zar ne pise tamo negde u Starom zavetu da je necisto?Ne pominju se zabe izricito,nego,onako... Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 јок бре, нема погане хране ... није здраво, ал ћу се самоцитирати текстом са друге теме, па прочитај цео иако није везан само за ову тему ... генерално од поста храном не треба правити фарисејство, слажем се са Јецом и са мојим рођом 8086.gif није храна као храна проблем, то је чиста форма, као што је ки кавијар постан а кошта као суво злато па мож бит ладно и мрсан што се тога тиче. суштина поста је да се издвајају намирнице из исхране да би се смиривале страсти почев од стомака, а за количине које су смешне у производњи или исхрани у хлебу, посним сиревима, маргаринима и осталим намирницама је смешно и размишљати. на крају ћемо вероватно доћи до истине да увек има неког састојка мрсног и да смо цео живот пре тог сазнања мрсили уствари. људи, није мрс што ћете несвесно или не својом вољом да се омрсите или инсистирате на бесквасном хлебу да би постили по ПСу, већ је поента СУЗДРЖАЊЕ од греха. јел сте свесни да један од Апостола благосиља супружницима секс да се не би побили од истјазавања и инсистирања на форми? тако да пазите шта једете, држите строго до својег, али једите брз гриже савести кад га већ једете ... размислите мало о следећим цитатима из Новог Завета ... - Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега, него што излази из њега оно је што погани човека. - 12. Тако ће, дакле, сваки од нас дати Богу одговор за себе. 13. Зато да не осуђујемо више један другог, него место тога ово гледајте да не постављате брату спотицања или саблазни. 14. Знам и уверен сам у Христу Исусу да ништа није погано по себи, осим кад ко мисли да је погано, ономе је погано. 15. А ако је брат твој јела ради жалостан, већ се не владаш по љубави: не губи јелом својим оног за ког Христос умре. 16. Гледајте, дакле, да се не хули на ваше добро. 17. Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме. 18. Јер који овим служи Христу угодан је Богу и мио људима. 19. Тако, дакле, да се старамо за мир и за оно чим водимо на боље један другог. 20. Не раскопавај дело Божије јела ради; јер је све чисто; него је погано за човека који једе са спотицањем. 21. Добро је не јести меса, и вина не пити, и оно не чинити на шта се твој брат спотиче, или ода шта гори постаје или слаби. 22. Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом. Благо ономе који не осуђује себе за оно шта нађе за добро. 23. А који се сумња осуђен је ако једе, јер не чини по вери: а шта год није по вери грех је. - 7. Али нема свако разума; јер неки који још и сад мисле да су идоли нешто, као идолске жртве једу, и савест њихова, слаба будући, погани се. 8. Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо. 9. Али се чувајте да како ова слобода ваша не постане спотицање слабима. 10. Јер ако тебе, који имаш разум, види ко у идолској цркви где седиш за трпезом, неће ли његова савест, слаба будући, ослободити се да једе идолске жртве? 11. И с твог разума погинуће слаби брат, за ког Христос умре. 12. Тако кад се грешите о браћу, и бијете њихову слабу савест, о Христа се грешите. 13. Зато, ако јело саблажњава брата мог, нећу јести меса довека, да не саблазним брата свог. - Јер је свако створење Божје добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу. Јер се освећује речју Божјом и молитвом. - Чистима је све чисто; а поганима и невернима ништа није чисто, него је опогањен њихов ум и савест. Pre sam jela mancmelou(po Vuku je valjda tako) za vreme posta jer na srpskom kad se cita deklaracija nema nista mrsno,ali na engleskom je pisalo da ima belance.Sad ne znam sta pise,odavno to nisam kupovala...пре се за извоз правио мрсни па да не чукају две амбалаже, сад је генерално мрсан.Bananice mrsne, mačmalou mrsan, i da ovo što kažete mlijeko u tragovima je rezultat toga što se posni i mrsni slatkiši proizvode u istim mašinama - rekao mi tehnolog koji radi u Aleksandriji.бананица има које нису мрсне, хрватске су мрсне, домаће нису.иначе, истина је за трагове мрсног у посним производима, пролазе истим тракама ... капирам да се то односи на СВЕ посне производе који се праве у истим фабрикама, тако да је СВЕ мрсно у неком делу процента ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Pa Jovan Krstitelj se hranio skakavcima!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Pa Jovan Krstitelj se hranio skakavcima!!! с медом 8086.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Pa Jovan Krstitelj se hranio skakavcima!!! Ти скакавци нису били инсекти, већ врста биљке коју су тако звали. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Aha!Gde li su sad vegetarijanci,ili,cak veganci da citaju sta si napisao-citirao,a tvrde da su sveti oci ziveli samo na bilju... Nije,brate,stvar u tome da li su batacici posni,ili,mrsni,ne,uopste!Nego da ja to ne bih nikad jela,ili bar zasad tako mislim,jer,dosad nikad nisam bila u nekoj ekstremnoj situaciji da bi mi prijala pomisao na ovu vrstu hrane,tad mislim da ne bih ni razmisljala nego jela sve sto je na meniju... A ko hoce da proba,nek izvoli,neka mu je nazdravlje. Sad se setih:kad sam bila mladja i ja sam zelela da probam batacice...od zabe...i svasta "egzoticno". Sad vise nemam ni hrabrosti ni volje za takvom avanturom. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Nešto mi pade napamet!!! Da li je neko roštiljao, lava ili pantera??? 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Ja neki dan okreno na ražnju hijenu :cheesy: ... Fina je, ukusna 4chsmu1 .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Aha!Gde li su sad vegetarijanci,ili,cak veganci da citaju sta si napisao-citirao,a tvrde da su sveti oci ziveli samo na bilju... Nije,brate,stvar u tome da li su batacici posni,ili,mrsni,ne,uopste!Nego da ja to ne bih nikad jela,ili bar zasad tako mislim,jer,dosad nikad nisam bila u nekoj ekstremnoj situaciji da bi mi prijala pomisao na ovu vrstu hrane,tad mislim da ne bih ni razmisljala nego jela sve sto je na meniju... A ko hoce da proba,nek izvoli,neka mu je nazdravlje. Sad se setih:kad sam bila mladja i ja sam zelela da probam batacice...od zabe...i svasta "egzoticno". Sad vise nemam ni hrabrosti ni volje za takvom avanturom. весна сестро, то је само храна и нема експериментисања - нит ћеш да се отрујеш, нит ће ти бити зло од тога 4chsmu1једноставно једеш dada капирам да ти неко стави то на сто да не би ни приметила, сети се како се деца преваре да једу све :cheesy: иначе, нема везе да ли мрсно или посно, мени су то иначе смешне категорије, јер су тако ОВДЕ постављене ... замисли негде на неким острвима где нема меса, тамо би риба била мрс, зар не, јер би морало некако да се пости :bla: с друге стране, овај текст сам извукао са теме о посту, па одатле и писаније које није директно упућено твом питању dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Sve si u pravu,samo jedno nisi-dok pomislim na to,vec mi je zlo... A to da mi neko podmetne,moze-probali su kozje mleko da mi podmetnu umesto kravljeg,u roditeljskoj kuci smo imali jednu kozu i kravu,nije bilo sanse da ga progutam,cak i kad pomesaju pola/pola meni se prevrtao stomak.Na kraju su odustali... A batacici mogu da se zacine...ma ko zna sta sve jedemo,samo kad na pljeskavicu pomislim,u njoj svega ima,mesa najmanje,a toliko puta sam je pojela... I odoh na spavanje,da ne mislim vise na hranu. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Sve si u pravu,samo jedno nisi-dok pomislim na to,vec mi je zlo... A to da mi neko podmetne,moze-probali su kozje mleko da mi podmetnu umesto kravljeg,u roditeljskoj kuci smo imali jednu kozu i kravu,nije bilo sanse da ga progutam,cak i kad pomesaju pola/pola meni se prevrtao stomak.Na kraju su odustali... A batacici mogu da se zacine...ma ko zna sta sve jedemo,samo kad na pljeskavicu pomislim,u njoj svega ima,mesa najmanje,a toliko puta sam je pojela... I odoh na spavanje,da ne mislim vise na hranu. Ош један пипак лепе и слатке хоботнице :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
presretach Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 De ste jeli to? Ja bi da probam skakavce zmije i zabe. Gde u Beogradu ima da odem i da jedem nesto neobicno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 De ste jeli to? Ja bi da probam skakavce zmije i zabe. Gde u Beogradu ima da odem i da jedem nesto neobicno? 89898989898989 Možda na Adi?! :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука