Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 A da tog "prijatelja" nije bilo, mi bi smo i sad bili u Raju.... ili ne?хм, је ли баш то тако?који је план Божји, а кога треба да ''кривимо'' и имамо ли права на такво нешто ако погледамо себе у огледало и размислимо да наша вера није да броји туђе или осуђује другог, већ да броји своје и пресуди себи - Рајем или Паклом. што се тиче Божје промисли, мислим да је малтене дегутантно упуштати се у такву расправу, а што се тиче ко је начинио први грех а ко је за цело човечанство први одлучио, мислим да је онда беспотребно да се упуштамо тим путем размишљања. а ко је нама самим крив за одсуство из Раја? ми, нашим изборима, или неко други, ко год, кад год и шта год урадио? Ne nalazim u ovome objasnjenje zasto nam je djavo `drugar`... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Mijenjaj Medo naziv teme kumim te kapicom,pa možda nešto i napišemајде не буди пуританац, имаш знак питања на крају 4chsmu1а и ви остали, немо' да ми драмите, знате у ком сам фазону bighugbighug а немам представу како и куда, пошто никад другачије нисам живео ... ej ,odma` javljaj štas` uradio crvenilo е па овако ...стојим ја тамо у чуду потпуном, паралисан схватањем где стојим и Ко стоји испред мене и тим сазнањем ми пружа руку. и ја крећем да вичем на Господа, удри ме, уби ме, нећу овако да живим, и онда схватим (ПОНОВО пораз!) да Господ оће да живим а не да мртвошем. и тако ти ја одаберем живот да ми сажеже страст и после се причестим. шта ће даље бити, то се никад не зна, али је лакше сваки пут опет стати испред Њега и изабрати Крст или пад. иначе, свако причешће је за мене искушење, ја врло озбиљно томе приступам, јер се ради о мом животу или смрти. за мене назад не постоји, јер знам шта ме чека тамо - смрт у јарку негде са пукнутим срцем и гомилом месара и пакла испред мене. за мене нема избора на неки начин, јер где има разума - нема избора. могу да гурам напред, или да се пустим и да паднем у провалију, такав је мој положај. а нико ми није за то крив, сам сам себе догурао на ту инстанцу. тако да већ једно 11 година путујем у правцу КА Господу, па је ово само један мали корак напред. мерим их оваквим познањима себе и тежине одговорности за коју одговарам пред вама, Њим и осталима. одатле и ова моја скорашња транспарентност пуног имена и презимена да станем личношћу испред слова и прихватим све што иде са тиме. сигурно нећу да будем анонимни ''борац'' са нета, а ако ћу да носим свој Крст, онда је ово један од начина. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Tako je Medo. Prelako zaboravljamo da nam nepomjanik ne može ništa uraditi,ali baš ništa. Oooooovaj... da ne zvuci ovo mozda malo gordo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 A da tog "prijatelja" nije bilo, mi bi smo i sad bili u Raju.... ili ne?хм, је ли баш то тако?који је план Божји, а кога треба да ''кривимо'' и имамо ли права на такво нешто ако погледамо себе у огледало и размислимо да наша вера није да броји туђе или осуђује другог, већ да броји своје и пресуди себи - Рајем или Паклом. што се тиче Божје промисли, мислим да је малтене дегутантно упуштати се у такву расправу, а што се тиче ко је начинио први грех а ко је за цело човечанство први одлучио, мислим да је онда беспотребно да се упуштамо тим путем размишљања. а ко је нама самим крив за одсуство из Раја? ми, нашим изборима, или неко други, ко год, кад год и шта год урадио? Ne nalazim u ovome objasnjenje zasto nam je djavo `drugar`... па да си прочитала први пост, видела би да није, нити ја тако мислим, а наслов је ту да заинтересује ... тако да - дођи и види https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7214.msg190784.html#msg190784 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 тако да већ једно 11 година путујем у правцу КА Господу, па је ово само један мали корак напред. мерим их оваквим познањима себе и тежине одговорности за коју одговарам пред вама, Њим и осталима. одатле и ова моја скорашња транспарентност пуног имена и презимена да станем личношћу испред слова и прихватим све што иде са тиме. Znajuci te, nemo` se ljutis, ali ovo mi zvuci malo drugacije nego sto jeste... bilo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 @Medo U brate ti ga baš ne okolišiš. (isčitaću ovo još nekoliko puta ja ti jemac,svaka čast brale) Tako je Medo. Prelako zaboravljamo da nam nepomjanik ne može ništa uraditi,ali baš ništa. Oooooovaj... da ne zvuci ovo mozda malo gordo? Na žalost to je suva istina.Na žalost zbog toga što mi komplikujemo,a tako je jednostavno. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 A da tog "prijatelja" nije bilo, mi bi smo i sad bili u Raju.... ili ne?хм, је ли баш то тако?који је план Божји, а кога треба да ''кривимо'' и имамо ли права на такво нешто ако погледамо себе у огледало и размислимо да наша вера није да броји туђе или осуђује другог, већ да броји своје и пресуди себи - Рајем или Паклом. што се тиче Божје промисли, мислим да је малтене дегутантно упуштати се у такву расправу, а што се тиче ко је начинио први грех а ко је за цело човечанство први одлучио, мислим да је онда беспотребно да се упуштамо тим путем размишљања. а ко је нама самим крив за одсуство из Раја? ми, нашим изборима, или неко други, ко год, кад год и шта год урадио? Ne nalazim u ovome objasnjenje zasto nam je djavo `drugar`... па да си прочитала први пост, видела би да није, нити ја тако мислим, а наслов је ту да заинтересује ... тако да - дођи и види https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7214.msg190784.html#msg190784 Ne budi naporan vracanjem na prvi tekt. JESAM procitala, nekoliko puta, JESAM videla da si se odmah ogradio prvom recenicom, ali sad ocekujem dijalog... Ne vidim ga.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 тако да већ једно 11 година путујем у правцу КА Господу, па је ово само један мали корак напред. мерим их оваквим познањима себе и тежине одговорности за коју одговарам пред вама, Њим и осталима. одатле и ова моја скорашња транспарентност пуног имена и презимена да станем личношћу испред слова и прихватим све што иде са тиме. Znajuci te, nemo` se ljutis, ali ovo mi zvuci malo drugacije nego sto jeste... bilo... хм, а шта те буни уствари, шта је ту неистина? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 тако да већ једно 11 година путујем у правцу КА Господу, па је ово само један мали корак напред. мерим их оваквим познањима себе и тежине одговорности за коју одговарам пред вама, Њим и осталима. одатле и ова моја скорашња транспарентност пуног имена и презимена да станем личношћу испред слова и прихватим све што иде са тиме. Znajuci te, nemo` se ljutis, ali ovo mi zvuci malo drugacije nego sto jeste... bilo... хм, а шта те буни уствари, шта је ту неистина? Radije ne bih javno. A odgovornost se ne pokazuje isticanjem imena Nego, jel` ti rekao neko nekad da ima nekog militarizma u tvojim stavovima? Ili mi se tako mozda samo cini... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Moram da dodam jednog smileta :0104cheesy: , sad sam ustala, nisam sigurna da li zvucim suvise grubo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 E, a da vas dvoje nastavite sa udvaranjem na pp "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 E, a da vas dvoje nastavite sa udvaranjem na pp Jel` ima neka opcija gde se na profilu stavlja Relationship status : in relationship, cisto da ne moram pojedinacno da vas ucutkujem... :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ne budi naporan vracanjem na prvi tekt. JESAM procitala, nekoliko puta, JESAM videla da si se odmah ogradio prvom recenicom, ali sad ocekujem dijalog... Ne vidim ga....ок, али моја идеја је да буде ово тема о искушењима, паду и решењима. 100 људи 100 решења, па да могу једни друге кад прочитају да помогну људима да почну да размишљају ван универзалних решења која су свима позната - пост, молитва, исповест, причешће ... оно што те нико не научи, а уствари је најтежа ствар у одрастању, је КАКО ДА РАЗМИШЉАШ и како да се поставиш испред проблема, а то је смирење а уствари вера да се може решити сваки проблем само је питање на који начин. КАД је већ Божја одредница и дефиниција печата квалитета поуке, моје мишљење. далеко од тога да је то готов посао, после тога постане лакше али другачији проблем, тако да си практично опет на пољу број један - решити проблем. уствари ми би требали у неком идеалном случају да се спасавамо сваки дан својим изборима, али смо сви свесни да је обмана 10000000000000000000000000000 и да можемо било кад и било где опет пасти на истоме, али да нас то ипак не спречи да престанемо да ревнујемо и да се трудимо. ионако се на то сведе живот, и у томе је лепота и једноставност његова - живи, а не умри, зарез а не тачка. како живети, и како превазићи а не како зготовити посао и умрети. није ни лоша варијанта умрети за Господа, далеко од тога, али причам о неким генерализацијама а не изузецима који проверавају правило. мислим да је нама вечност поента, а не савршенство које нам је недостижно (за мој појам) јер нисмо безгрешни. ограничавам се овим размишљањем на овај живот, не онај који ће доћи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 тако да већ једно 11 година путујем у правцу КА Господу, па је ово само један мали корак напред. мерим их оваквим познањима себе и тежине одговорности за коју одговарам пред вама, Њим и осталима. одатле и ова моја скорашња транспарентност пуног имена и презимена да станем личношћу испред слова и прихватим све што иде са тиме. Znajuci te, nemo` se ljutis, ali ovo mi zvuci malo drugacije nego sto jeste... bilo... хм, а шта те буни уствари, шта је ту неистина? Radije ne bih javno. A odgovornost se ne pokazuje isticanjem imena Nego, jel` ti rekao neko nekad da ima nekog militarizma u tvojim stavovima? Ili mi se tako mozda samo cini... како год ...одговорност се одликује свиме помало ... наравно, зар нисам већ негде поменуо да тешко постојим без борбе ... иначе, тај милитаризам сматрам промашајем који вештачки компензује неко смислено решење у смирењу, тако да ... а иначе, ја морам да буде строжији него други према себи, имам доста рупа које ви ни не познајете ... но, нисам ја тема :0104cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 E, a da vas dvoje nastavite sa udvaranjem na pp Jel` ima neka opcija gde se na profilu stavlja Relationship status : in relationship, cisto da ne moram pojedinacno da vas ucutkujem... :0104cheesy:To kao ono kad stave avatar svetitelja,pa su zaštićeni kao nacionalni parkovi "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука