Jump to content

ђаво ... човеков пријатељ ако у духовној борби узрастамо?

Оцени ову тему

Препоручена порука

... али да ако будемо довољно мудри, отвореног срца за љубав Христа и жеље за спасењем, можемо искористити ђавола да приђђемо ближе Њему кога волимо.

Pa ocigledno imamo drugaciji `koncept`  sHa_sarcasticlol

Ja ne mislim da se JA spasavam svojim trudom, `treniranjem` od strane djavola i slicno. Spasava me Gospod svojom MILOSCU i samim tim mi je jedini prijatelj.

I ovo "iskoristimo djavola da pridjemo blize Njemu" zvuci kao neki ortacki tandem. Sto se mene tice, necu da se ortacim sa djavolom. Samo se uzdam u Gospoda da ce mi pomoci da se borim sa njim...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

229229229  ''пријатељ''  који ти жели само најгоре  Just_Cuz_19  crosseo

Ma jok, samo se zeza  4chsmu1 .... Buhahahahahaaaa .............

Да, да само се зеза  4chsmu1 кад би нам се нешто овако догодило  :tornado: он би овако одреаговао  4chsmu1  

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

о, па зар изгледа да се ортачим с ђаволом????

Не знам, једностано не могу да изразим оно што мислим, имам неку блокаду, а можда мислим и погрешно. Можда је све врло једноставно, а то је да ми је  4chsmu1 једини пријатељ, да њега волим и да желим на пут који води к њему. А ово с ђаволом сам изгледа пуно закомпликовала.

Желим га само што даље од себе!

а сад морам да идем... остајте здраво и са  Just_Cuz_19

Што год ткаш, везуј конце за Небо!

Подели на овим сајтовима

Pa dobro može i tako - Gospod dopusti đavolu da nas kuša, da bi smo mi pobedili tu zloću i vinuli se u vrlini prema Hristu - otuda je sotonoilo  Just_Cuz_19 naš "friend" ....

Opet i opet... :tornado:... da li nam je on friend ili Gospod sto nas spasava svojim promislom i svojom miloscu?

Kad smo vec kod djavola... a sta da radimo sa onima koji ne izdrze taj `4chsmu1` sa njim? Sta cemo sa onim dusama koje skuplja po svetu?

Meni je svaka ta dusa vredna i zato- JOK MORI! Djavo mi nije prijatelj.

Подели на овим сајтовима

о, па зар изгледа да се ортачим с ђаволом????

Не знам, једностано не могу да изразим оно што мислим, имам неку блокаду, а можда мислим и погрешно. Можда је све врло једноставно, а то је да ми је  4chsmu1 једини пријатељ, да њега волим и да желим на пут који води к њему. А ово с ђаволом сам изгледа пуно закомпликовала.

Желим га само што даље од себе!

а сад морам да идем... остајте здраво и са  Just_Cuz_19

Mislim da sam te skontao šta si htela reći i u prethodnom postu.... I oki doki je razmišljanje. Haj zdravo  :tornado: ....

Подели на овим сајтовима

ма намерно, да узбуркам мало духове, некако лакше људима да реагују тако  4chsmu1

а кликнеш само да видиш шта је, пошто морамо сад и на фејсу да се рекламирамо и оданде привлачимо људе bighugbighug

него, ево већ пара дана причам људима како сам размишљао на Литургији у недељу па ми позлило  crvenilo

шалим се, него сам укапирао да ми је догађај из 5. разреда поприлично (90% времена) издиктирао живот до сад ... иначе неважно шта је и шта се десило, само је важно да тако то траје 21 годину, а сад имам и шансу да то променим, а немам представу како и куда, пошто никад другачије нисам живео ...

тренутак благодати промене да ми се отвори прозор у истину о самом себи и свету, а пукло ме као воз и то са све 20 година захуктавања ...

размишљамо ли икад о томе, не како да променимо, већ како да напустимо неке ствари, страсти, којима робујемо?

иначе, што се тиче твојег коментара Машо, баш сам размишљао да додам у потпис следеће (ал не може да стане) - ђаво живи у Паклу, а ја бих волео да живим као православац у Рају, па ћу се портудити и да живим као такав. боље да било кад кренем, пошто године у вечности ионако нису важне, тако да никад није касно ...

сви смо ми болесници који потребују помоћ и сви живимо теоријски мање више, ретки су међу нама који живе ту праксу  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

и да, наравно да треба да прочитате ПРВИ пост прво, где стоји разјашњење КО је Једини Човекољубац, и о чему се ради у теми  4chsmu1

најки ми обе смрдљиве све сам прво лепо написао ...

а наслов ... па капирам да ретко ко очекује такав, а да је управо 175 прегледа за сат и по заслужио само наслов  crvenilo

мислим да ћу да постанем рекордер форума по гледаности на сат по отвореној теми, мада и рекордер по брзини умирања тема после тога  bighugbighug

Подели на овим сајтовима

A da tog "prijatelja" nije bilo, mi bi smo i sad bili u Raju.... ili ne?

хм, је ли баш то тако?

који је план Божји, а кога треба да ''кривимо'' и имамо ли права на такво нешто ако погледамо себе у огледало и размислимо да наша вера није да броји туђе или осуђује другог, већ да броји своје и пресуди себи - Рајем или Паклом.

што се тиче Божје промисли, мислим да је малтене дегутантно упуштати се у такву расправу, а што се тиче ко је начинио први грех а ко је за цело човечанство први одлучио, мислим да је онда беспотребно да се упуштамо тим путем размишљања.

а ко је нама самим крив за одсуство из Раја?

ми, нашим изборима, или неко други, ко год, кад год и шта год урадио?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...