Jump to content

Моралност без Бога- видео клип "Атеиста Србије"

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Sto se ljutis? Pa moj prijatelj nije... 0110_hahaha

Ко се љути,Мах?  0110_hahaha

Ne znam zbog cega, ali nas ateiste uglavnom karakterisu kao sataniste. Meni je to smesno iz razloga jer je, po meni, on isto izmisljen lik kao i JH i iz istog miljea.

Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama!

Подели на овим сајтовима

Sto se ljutis? Pa moj prijatelj nije... 0110_hahaha

Ко се љути,Мах?  0110_hahaha

Ne znam zbog cega, ali nas ateiste uglavnom karakterisu kao sataniste. Meni je to smesno iz razloga jer je, po meni, on isto izmisljen lik kao i JH i iz istog miljea.

Не знам...можда сличице (као твој аватар),које сам видео код многих виртуелних саговорника атеиста,говоре и делују индикативно и речитије од свега онога што кажете,хтели то да признате или не,давали ви томе овај или онај смисао...подсвест је чудо. 0110_hahaha  0110_hahaha

Мало се шалим,не замери...а у свакој шали,пола истине. 0110_hahaha

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Logo sam napravio na zezanje jednog prijatelja (vidi slucajnosti svestenika) sveti otac Maximlijan pali 0110_hahaha

Ишчупаћемо му уши што те дира...и посредно тера да правиш овакве сличице. 0110_hahaha

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Satanisti ne postoje. pravopop

Макс, можда ниси у гомили порука приметио шта сам написао; у оном клипу који је постављен на почетку тему на 0:55 приказује се слика жртвоприношења једног VIP сатанистичког култа из Америке.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

@Andrej

Krouli nije mislio na ego. Nije mislio cini sve sto ti se prohte i tako zivi.

Ne nego cini sto ti je Volja. A Volja u tim ezoterijskim krugovima njegovog doba je definisana kao sve

suprotno egu. Kao moje vrlo Ja.

Njegov izrazito raskalasan i demonoliki zivot je imao drugu pozadinu. Upravo to sto nije mogoa da se skrasi u

jednoj ezoteriskoj skoli nego se "svaki dan" odusevljavao novim filozofijama pa vec nije znao koji ritual kako da

sastavi.

Хвала на интервенцији, али ме опет ниси разумео. Нисам ово ставио у контексту аутентичног Кроулијевог Телемизма (који дефинитивно може да буде посебна тема), него као најтачније формулисану супротност начелу апостола Павла - дакле у буквалном значењу. Драги пријатељу aquilo, мораш понекад да допустиш стварима и да имају једноставна значења, а Бог зна да је увек најлакше роварити по контексту и бескрајно закомпликовати чак и најједноставнију изјаву...

sHa_sarcasticlol

Nemam ja problem sa time dragi brate. Nego sto svi uvek citiraju tog Kroulija, ne, ne advokatisem ga.

Njegov savremenik Austin Osman Spare siroj javnosti mnogo manje poznat ali magijski i teorijski daleko ucinkovitiji je bio satanista u svakom smislu reci. Za razliku od nesrecnog Kroulija on se nikad nije pozivao na

"Zver", satanu, satanizam.

Zasto opet petljam i forsiram periferne stvari? Pa iz prostog razloga sto imamo u danasnje vreme bezbroj beseda

i pouka u kojima se provlaci "Krouli je bio najveci satanista", "Krouli je svaki dan prizivao satanu", "Krouli je zrtvovao ljude satani". I kad se neko malo detaljnije informise o Kroulijevom zivotu i radu vidi da to nema veze sa stvarnoscu onda on definitivno moze da zakljuci da su besede crkvenih ljudi sve propagande izmisljotine.

Nadam se da nisi stekao utisak nakon ovih nekoliko postova sto smo razmenili da je po svaku cenu zelim

tebe da ispravljam i dopunjujem. Nista od toga. Ali zeleo bih da malo vise obratimo paznju na to sta pricamo drugima o sebi kao pripadnicima crkve tako i o drugim misticima,filozofima.

Наравно, у праву си, Кроули се претерано и нетачно експлоатише, мада је у основи био кловновска појава - за разлику од Озмана или Акина, свакако. Само, ово ми се чини као непотребна дигресија на теми разговора с атеистима - мада, ко би га знао, можда би се култ Зос Киа и логомахија више допали неком од атеиста, него Христова "нереалистична" порука.

Коначно, за сатанисте на сајту атеиста, није чудно што их има. То је вероватно сатанизам Лавејевог типа - у основи то је био микс псеудо-атеизма, псеудо-еволуционизма и садо-мазохизма који је више карневалски него "карнални..." У сваком случају, није у питању врста сатанизма која заснива свој идентитет на Самаелу јудео-хришћанског предања или неком Ахриманском типу ипостазираног зла.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

prvo, sta ti mislis, sta je pakao?????

Izmišljena bajka za plašenje povodljivih i nesposobnih da kritički razmišljaju...

Онако како га многи замишљају је свакако измишљена бајка: казани и котлови...

Подели на овим сајтовима

Izmišljena bajka za plašenje povodljivih i nesposobnih da kritički razmišljaju...

A kako pakao u stvari izgleda???

Подели на овим сајтовима

Пакао је уствари(по Православној вери)раздвојеност од Бога.Дакле није Бог творац пакла већ човек.Човек је тај који је одлучио да окрене леђа Богу.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...