Искушеник Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Polako, polako, raste broj Ateista u Srbiji, a kada dostignemo kritičnu masu, ima da radi usrana motka!!! Највећа глупост, али реално. Атеисти ће увек бити апсолутна мањина у Србији, то је реалност, без обзира на то, да ли Бог постоји, или не. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Моралност без Бога-једноставно је ,морал је испуњавање закона,закон не мора бити од Бога! Ако је неко моралан, не мора да значи и да је добар! Људи који су каменовали блудницу су били морални али нису били добри. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Veruj mi da bi i meni razmisljane o hriscanskom bogu oduzimalo cak i manje od tih deset minuta godisnje da me na svakom koraku ne doceka i iskoci neki iskolacenih ociju pop ili VELIKI vernik i krene sa ubedjivanjima ili pak bezazleni roditeljski sastanak... a kad ono sa zidova gledaju ikone a vernici roditelji iznose svoje nebuloze... Znaci da ipak nije do mene... A vidis, ja takvo iskustvo `iskolacenih ociju` imam sa ateistima Bas sa vecinom koju znam. Na fakultetu sam na drugoj godini htela da se ispisem jer sam dosla do trenutka kad vise nisam mogla da podnesem prozivanja kolega-ateista. I to bez ikakvog povoda sa moje strane, ni jednu rec o crkvi pred njima nisam rekla. Jedan je uzeo jabuku koja mi je ostala od uzine i koju sam mu ponudila i otreskao je o zid. Ni dan danas ne znam zasto je to ucinio. Drugi mi je svaki cas prilazio da mi kaze "Bog je umro pre 2000. godina" 0110_hahaha Malo weird, a? Ne zameri mi, molim te... Mozda si ti prijatna osoba sa kojom moze lepo da se prica, a mozda ni ja nisam neki vernik koji bi to nekome jos da nametne. I dalje se slazem sa o. Ivanom, i ne razumem potrebu da se nekome nesto dokaze, da se neko u nesto ubedi i sl. I prilicno mi taj agresivni stav koji ateisti (ili anti teisti) imaju nije jasan (moram da primetim da si ti jedan od retko kulturnih koje sam ovde srela, bar iz ovog tvog obracanja). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 iskoci neki iskolacenih ociju pop ili VELIKI vernik i krene sa ubedjivanjima ili pak bezazleni roditeljski sastanak... a kad ono sa zidova gledaju ikone a vernici roditelji iznose svoje nebuloze... Макс, и сам знаш да ово није истина. Ово је чиста подметачина. Где те заскачу попови исколачених очију? Верници који Те убеђују? Видиш код мене у школи са зидова гледају разни глумци, певачи у разним недоличним позама. Шта је проблем што у маси свих тих "икона" стоји и икона Светог Саве? У чему је проблем? То што су за тебе бајке за неког је жива истина. Ево, за мене је бајка да је човек настао еволуцијомод рибе шакоперке или мајмуна, чак много лоше испричана бајка (већ сам причап како прихватам Еволуцију и на који начин), па опет моје ће дете учити у уџбенику биологије претпоставку да смо настали од мајмуна, волухарица, риба... али ја нисам дизао буну због тога. Нека, нека учи дете, сама ће да види шта је истина а шта лаж. Али ви се плашите веронауке. Због чега? Да дете не постане фанатик? Одакле знаш да Твој син сутра неће постати монах (то није фанатизам веч преданост Богу)? Шта би му ти урадио? Извини, поставио сам зилион питања, не очекујем да ми одговориш на свако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Vidis Aljonka kako ti kazes da ne verujes u Alaha, Budu i vanzemaljce, ja i ti se razlikujemo samo neverovanjem u jednog Boga vise... ццц... па Алах је Бог па је Бог, сви који верују у Бога, верују и у Алаха, јер је "Алах" арапска реч које се преводи на српски као "Бог". Буда није бог, нити будисти верују у њега као бога - http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC А ванземаљци немају никакве везе са веровањем у Бога OK GOspodine Previse Pametni... Jesam, lupila sam... Kojom kaznom da se kaznim? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Veruj mi da bi i meni razmisljane o hriscanskom bogu oduzimalo cak i manje od tih deset minuta godisnje da me na svakom koraku ne doceka i iskoci neki iskolacenih ociju pop ili VELIKI vernik i krene sa ubedjivanjima ili pak bezazleni roditeljski sastanak... a kad ono sa zidova gledaju ikone a vernici roditelji iznose svoje nebuloze... Znaci da ipak nije do mene... Sa druge strane, opet iz razgovora sa mojim prijateljima medju svestenstvom, sam dosao do otkrica da, sticajem okolnosti i posla kojim se bavim, kako imam priajtelja medju svim rasama/religijama sa svih kontinenata malo sire posmatram na svet od kako gore neko rece "jadnika" koji nisu dalje otisli od crkve u svom selu i to samo za litije Атеизам и јесте борба против Бога у кога верује средина у којој атеиста живи. Не доказивање ради доказивања већ против оних који кажу да верују тј. разних верских заједница. Доказивање да су они заостали, затуцани, ограничени. Са друге стране, вера у Бога је лични однос са Њим без обзира на вернике, "вернике" и невернике и њихове аргументе. Што се тиче Бога у кога верују Хришћани - ми не верујемо у Бога који је створио смрт. У клипу на 0:55 је приказано неко жртвоприношење. Да није оно Bohemian Road? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Vidis Aljonka kako ti kazes da ne verujes u Alaha, Budu i vanzemaljce, ja i ti se razlikujemo samo neverovanjem u jednog Boga vise... ццц... па Алах је Бог па је Бог, сви који верују у Бога, верују и у Алаха, јер је "Алах" арапска реч које се преводи на српски као "Бог". Буда није бог, нити будисти верују у њега као бога - http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC А ванземаљци немају никакве везе са веровањем у Бога OK GOspodine Previse Pametni... Jesam, lupila sam... Kojom kaznom da se kaznim? 0110_hahaha Мени кажеш или Макс Бучеру? "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Vidis Aljonka kako ti kazes da ne verujes u Alaha, Budu i vanzemaljce, ja i ti se razlikujemo samo neverovanjem u jednog Boga vise... ццц... па Алах је Бог па је Бог, сви који верују у Бога, верују и у Алаха, јер је "Алах" арапска реч које се преводи на српски као "Бог". Буда није бог, нити будисти верују у њега као бога - http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC А ванземаљци немају никакве везе са веровањем у Бога OK GOspodine Previse Pametni... Jesam, lupila sam... Kojom kaznom da se kaznim? 0110_hahaha Мени кажеш или Макс Бучеру? Ovom sto mi je `potopio` onu moju lepu misao o Alahu, Budi i vanzemaljcima... C c c, a bas sam se potrudila da je srocim 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Max Butcher Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Има ли Максе ђавола? Ако нема, зашто на групи атеиста непрестано су људи који пропагирају сатанизам? Ако нема Бога (по вама), онда нема ни ђавола... Ја сам изнео констатацију да Атеисти Србији су антитеисти (вероватно има и оних који су атеисти, али они неће јавно да се експонирају, јер је ван памети доказивати непостојање ничега). Ако је већ тако да то није антитеизам већ баш атеизам против кога се онда боре? Против догми и незнања? Или можда против људи који су верници (у 99% случајева атеисти у Србији се боре против Православља)? И како се боре? Тако што ће да штроје попове и да тучу вернике по глави песницама? Зато што смо смрдљиви верници? Таква је дакле борба против незнања и догми? ја сам све време мислио да је то нека научна дисциплина, кад оно сатанизам и пропагирање убистава, верске мржњ и нетрпељивости... да ли си свестан да можемо ово доставити суду и да преиспита рад "Атеиста Србије"? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5702.msg157357.html#msg157357 Djavola naravno da nema to je ipak iz vase branse... Slozili smo se jos ranije da postoje budale na obe strane jel tako? A sto se tice suda bas bih voleo jer bi onda usledila kontra tuzba i to bi bilo veoma zanimljiv medijski proces u kome bih, rekao bih veoma uzivao 0110_hahaha Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Каква контра тужба?За шта да нас туже? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Max Butcher Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Polako, polako, raste broj Ateista u Srbiji, a kada dostignemo kritičnu masu, ima da radi usrana motka!!! Дакле, иде се ка томе да се достигне критична маса? Шта то значи? Поставили смо човеку питање, видевши да носи муслиманско име да је омашио форум, он је рекао да атеисти се окупљају свуда у свету и њих не занима национална припадност. Ок, у реду. Значи ли то да ће свакако по нама радити мотка, ножеви, песнице...? To vec moras da pitas onoga ko je to rekao a ne mene... Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Каква контра тужба?За шта да нас туже? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Max Butcher Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Каква контра тужба?За шта да нас туже? Pa malo je poduzi spisak... Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Па ја Тебе питам као атеисту, јер он је рекао "ми атеисти". Наравно, ово не мора да буде Твој став. И у Цркви свака баба прича у име Цркве и учи свештеника Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Каква контра тужба?За шта да нас туже? Pa malo je poduzi spisak... Наведи референце, ево саслушаћу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука