Natasa. Написано Октобар 30, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2019 Nekadašnji dečaci, danas odrasli ljudi...kako vam je bilo u školi...da li smatrate da su škole naklonjenije devojčicama...da li vas je frustriralo/ili posebno dopadalo nešto u vezi sa devojčicama...koja su vam najlepša sećanja na dečački period, a šta vas je frustriralo... Uglavnom, pišite šta vam pada napamet vezano za period odrastanja...dobro i loše. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Pošto si majka dečaka Predlažem ti knjigu "Biti muško" Stiv Bidalf Ako ne nadjes poslacu ti Moje odrastanje je bilo snalaženje, nekako Bog me sačuvao od svega i svačega Milica Bajic and sanja84 је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Nisu skole bile naklonjenije devojcicama ili ti profesori. Uglavnom u skolama vole milu decu, dobru, radnu poslusnu. U skolama najvise iritiraju vrsnjacke grupe. Uglavnom zato sto se gleda kroz ti sta ko ima ili nema, kao se oblaci itd. Uglavnom, kad sam bio mali me nista nije iritiralo kod devojcica, devojcice su tada bile drugacije mirnije, neznije, zenstvenije ( imale su zenske crte ponasanj). Ove danasnje su mali nasilnici, gore od decaka, biju se sa decacima, imaju ostre jezike... . Tako da nekada devojcice i sad su velika razlika. Kao i deca u gradu i na selu. Nas je iteresovao fudbal, kr,kr, njih lastih, spomenari. Najlepsa secanja, fudbal, bicikla, pecanje. Penjanje po drvecu, kradja tresanja. Drvene puske i macevi. Pravili smo igalo, spustali vojnickim skijama, trkanje sankama, grudvanje. Logorske vatre, dok smo ucili da plivamo. Zaljublivali se. Uglavnom je najbitniji pristup roditelja jer su oni glavni uzor. Deca mora da znaju sta je dozvoljeno a sta nije da bi pravilno odrstali. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 18 часа, Natasa. рече Nekadašnji dečaci, danas odrasli ljudi...kako vam je bilo u školi...da li smatrate da su škole naklonjenije devojčicama...da li vas je frustriralo/ili posebno dopadalo nešto u vezi sa devojčicama...koja su vam najlepša sećanja na dečački period, a šta vas je frustriralo... Uglavnom, pišite šta vam pada napamet vezano za period odrastanja...dobro i loše. `Ajde kazi lepo za koga radis i kol`ka ti je satnica... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Najlepse iz tog doba mi je otkrivanje sveta oko mene, ali ne samo prostorno, nego ukupno, u smislu saznanja kao takvog. Inace, mi smo bili umerena i ne bogata porodica - imalo se dovoljno, nikad previse. I u takvoj atmosferi naucio sam da izrazito cenim to unutrasnje bogatstvo, koje sam prvo susreo u carobnim svetovima knjiga, stripova, casopisa, TV-a (kad je TV bukvalno mogao da bude vaspitac deci), filmova, nauke i dostignuca, itd, itd... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 8 часа, Драшко рече Pošto si majka dečaka Predlažem ti knjigu "Biti muško" Stiv Bidalf Ako ne nadjes poslacu ti Moje odrastanje je bilo snalaženje, nekako Bog me sačuvao od svega i svačega Јел то књига ,,Како одгајати синове"? За њу сам чула да је одлична, само нисам успела да је нађем. Имаш ли је случајно у пдф-у, има ли шансе и ја да привирим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 @Драшко можда би могао и овде да нам поставиш неке корисне савете из књиге? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 6 минута, Milica Bajic рече Јел то књига ,,Како одгајати синове"? За њу сам чула да је одлична, само нисам успела да је нађем. Имаш ли је случајно у пдф-у, има ли шансе и ја да привирим? Pogledaću kad dodjem kući dal je to podnaslov ali mislim da nije Ali knjiga obuhvata i vaspitanje muške dece, neophodnost muških mentora, inicijaciju....itd.. its Natasa. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Школа... па најважније је да се не стресира због школе. Дечак треба да развија одговорност али уз самопоуздање. Не да му се убије и сломи воља. Најважнија је изградња личности, то је изнад свега. А не оцене и домаћи задаци. Девојчице... написах тамо на другој теми. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 31, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 35 минута, Grizzly Adams рече Дечак треба да развија одговорност али уз самопоуздање. Не да му се убије и сломи воља. Најважнија је изградња личности, то је изнад свега. А не оцене и домаћи задаци. To valjda treba da važi za svu decu. пре 35 минута, Grizzly Adams рече Девојчице Da li smatraš da treba da idu u odvojene škole? Ima i ta struja ili ti je to ipak ekstremno? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 2 минута, Natasa. рече To valjda treba da važi za svu decu. Па требало би, али мислим да су дечаци у већој опасности да буду спутани и сломљени. пре 2 минута, Natasa. рече Da li smatraš da treba da idu u odvojene škole? Ima i ta struja ili ti je to ipak ekstremno? Ко како оће... Мени је ок ”мешана” школа. Ако неко више воли одвојено немам ништа против. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 21 часа, Natasa. рече Nekadašnji dečaci, danas odrasli ljudi...kako vam je bilo u školi...da li smatrate da su škole naklonjenije devojčicama...da li vas je frustriralo/ili posebno dopadalo nešto u vezi sa devojčicama...koja su vam najlepša sećanja na dečački period, a šta vas je frustriralo... Uglavnom, pišite šta vam pada napamet vezano za period odrastanja...dobro i loše. Нисам имао неки осјећај да је школа наклоњенија дјевојчицама, али јесам да су се дјевојчице више трудиле у школи. Код њих ме је веома нервирало што су са једне стране избјегавале да имају имиџ штреберки и да се зна како имају добре оцјене док би се са друге стране савијале и дизале фрку само да добију петицу. То ми је било веома лицимјерно код већине добрих ученица. На крају средње једној сам и одбрусио у фацу нешто на тај фазон, јер је узела да ми кења како ја трчим за оцјенама - а ја седмицу раније инсистирао да ми професорка из физике да тројку умјесто да ме оставља за сљедећи час ( јер ми је мука била од физике и знао сам да више ни не заслужујем ). Још је горе било што је она пет минута прије тога дизала фрку што јој није закључена петица него четворка. Легла ми је к'о будали шамар Код дјечака ме је нервирало супротно - што су толики дудуци Дај му лопту, пљугу и пиву и он је најсрећнији јер мисли да је фрајер. Или јер пати што није фрајер. Најљепша сјећања су ми везана за једну рачнуарску играоницу у којој сам стасао. Ту сам упознао фине људе, забављао се играјући најбоље игрице које и дан данас пичим и нисам се смарао због глуматања других - јер га није ни било. Жао ми је једино било што није било дјевојчица ту и јер генерално нису биле уопште заинтересоване ( а и јер би свака била истјерана истог часа из момачког клуба ). Школа ми је генерално била губљење времена, осим за пар предмета које сам волио или знао да ће ми бити корисни, али генерално прошао сам кроз њу као кроз густу шуму - само да изађем из ње. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 43 минута, Срндаћ рече Школа ми је генерално била губљење времена, осим за пар предмета које сам волио или знао да ће ми бити корисни, али генерално прошао сам кроз њу као кроз густу шуму - само да изађем из ње. Колико само људи ово мисли... Поразно! И што је најгоре, кад одрасту овакав став преносе на своју децу и онда та иста деца после праве проблеме у школи и развијају отпор према њој... Па само мислим, ако неко од родитеља већ има такав став што не упише дете у приватну школу или већ нека нађе неко решење, сви би били срећнији...Него такви родитељи обично после долазе у школу, преносе своје фрустрације на наставни кадар и мешају се у оцене, у начин, у поступке, хватају се за сваку реч, страшно... Ништа лично, само износим нека своја запажања. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 2 часа, Milica Bajic рече Јел то књига ,,Како одгајати синове"? За њу сам чула да је одлична, само нисам успела да је нађем. Имаш ли је случајно у пдф-у, има ли шансе и ја да привирим? U originalu se zove "Manhood" Steve Biddulph Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 2 часа, Milica Bajic рече @Драшко можда би могао и овде да нам поставиш неке корисне савете из књиге? Cela knjiga je odlicna, tesko mi je da izdvojim nesto Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука