Natasa. Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 ....se mi žrtvujemo? Je l vam se čini da je pojam požrtvovanosti poprilično izanđao i da prelazi u mazohizam, besmislenost i neretko zlostavljanje? Sve pod izgovorom neke tamo ljubavi... Za koga se vi žrtvujete i da li vam deluje besmisleno kad prođe nalet endorfina? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 1 сат, Natasa. рече ....se mi žrtvujemo? Je l vam se čini da je pojam požrtvovanosti poprilično izanđao i da prelazi u mazohizam, besmislenost i neretko zlostavljanje? Sve pod izgovorom neke tamo ljubavi... Za koga se vi žrtvujete i da li vam deluje besmisleno kad prođe nalet endorfina? Ne nikad...žrtvovanje je dar...jer tvoja žrtva prelazi iz smirenja u blagodat i mir....kad prodje nalet endorfina ostaje mir..... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 1 сат, Istopljeni kamen рече Ne nikad...žrtvovanje je dar...jer tvoja žrtva prelazi iz smirenja u blagodat i mir....kad prodje nalet endorfina ostaje mir..... Samo da se nadovežem-potpuno se slažem , inače. Ponekad treba da "poludim malo" , ali da nema žrtve stalno bi smo bili ludi A za čije babe zdravlje -- vidi se kasnije, kad urode plodovi. Za to treba vremena. ... Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 Žrtvovanje za drugog je autentično kad postoji stvarna moć i sloboda da se tako ne postupi. Isto važi za praštanje. JESSY, Natasa., ana čarnojević and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 6 часа, Natasa. рече ....se mi žrtvujemo? Je l vam se čini da je pojam požrtvovanosti poprilično izanđao i da prelazi u mazohizam, besmislenost i neretko zlostavljanje? Sve pod izgovorom neke tamo ljubavi... Za koga se vi žrtvujete i da li vam deluje besmisleno kad prođe nalet endorfina? Жртвујемо се за друге себе ради, што је једино могуће егоистичним бићима. Иза сваког жртвовања стоји најчешће психолошка (обично неосвешћена) корист онога ко се жртвује. Што не мора бити лоше и на било чију штету, ал је корисно освестити крајњи мотив сваког жртвовања. Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 3 часа, Сања Т. рече Samo da se nadovežem-potpuno se slažem , inače. Ponekad treba da "poludim malo" , ali da nema žrtve stalno bi smo bili ludi A za čije babe zdravlje -- vidi se kasnije, kad urode plodovi. Za to treba vremena. ... ma i da nema plodova....mir u duši je neprocenjiv....plata kod Gospoda! aAko Bog da! Ako ne opet dobro...neka bude volja Tvoja život moj Gospode! Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 12 минута, Juanito рече Жртвујемо се за друге себе ради, што је једино могуће егоистичним бићима. Иза сваког жртвовања стоји најчешће психолошка (обично неосвешћена) корист онога ко се жртвује. Што не мора бити лоше и на било чију штету, ал је корисно освестити крајњи мотив сваког жртвовања. da žrtvujemo se, jer volimo....možda i očekujemo zauzvrat ...možda....ali najslobodnije žrtvovanje je zaboravljanje na sebe....uzdići se iznad toga šta meni treba....a šta mi treba Bog zna pa će mi i poslati....ako misli da treba ako ne opet dobro daće mi snage da nosim i živim sa onim što nemam...jer ako žrtva prestane onda i ljubav hladi....a bez ljubavi život bi bio jednoličan...nikakav...bar meni je od malih nogu smisao života bila ljubav.... ana čarnojević, Данче* and Панарет је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 14 минута, Istopljeni kamen рече da žrtvujemo se, jer volimo....možda i očekujemo zauzvrat ...možda....ali najslobodnije žrtvovanje je zaboravljanje na sebe....uzdići se iznad toga šta meni treba....a šta mi treba Bog zna pa će mi i poslati....ako misli da treba ako ne opet dobro daće mi snage da nosim i živim sa onim što nemam...jer ako žrtva prestane onda i ljubav hladi....a bez ljubavi život bi bio jednoličan...nikakav...bar meni je od malih nogu smisao života bila ljubav.... пре 18 минута, Istopljeni kamen рече mir u duši je neprocenjiv....plata kod Gospoda! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 Значи лична психолошка (и духовна) корист је разлог жртвовања и у томе нема ничег лошег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 Зашто је то битно разумети? Па да не бисмо на крају, ако корист изостане, кренули с причом “због тебе сам се жртвовао”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 Управо сада, Juanito рече Значи лична психолошка (и духовна) корист је разлог жртвовања и у томе нема ничег лошег. pa može biti i ne mora...neka bude volja Božija ponavljam....jer nema smisla život bez ljubavi i žrtve....a nismo svetitelji da nemamo ama baš ni jednu želju ali težimo ka svetosti..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 2 минута, Juanito рече Зашто је то битно разумети? Па да не бисмо на крају, ако корист изостане, кренули с причом “због тебе сам се жртвовао”. ne ni slučajno...to niko od nas nije tražio...zar nije žrtva dobrovoljna...traži li ko? a tek ljubav...pa ona ništa ne traži.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 4 минута, Juanito рече Зашто је то битно разумети? Па да не бисмо на крају, ако корист изостане, кренули с причом “због тебе сам се жртвовао”. to je koristoljublje i to nije ljubav.....mene su samo voleli i naučili me da volim...a ako me neko ne voli...njegova sloboda da me ne voli ali se ne ljutim što me ne voli....neka je zdravo...tako i žrtva ne možeš nikoga naterati na nešto....to je ta sloboda....izbor...tvoj lični u odnosu sa Bogom..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 33 минута, Juanito рече Жртвујемо се за друге себе ради, што је једино могуће егоистичним бићима. Иза сваког жртвовања стоји најчешће психолошка (обично неосвешћена) корист онога ко се жртвује. Што не мора бити лоше и на било чију штету, ал је корисно освестити крајњи мотив сваког жртвовања. Љубав се жртвује и не осећа жртву као давање но као добијање. (Свети владика Николај ) Код хришћанина који иду навише, појам жртве као добитка добија сасвим другу конотацију и поистовећује се са љубављу која ( све прашта, свему се нада, све трпи, не тражи своје ). Поет and Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Август 31, 2019 Пријави Подели Написано Август 31, 2019 пре 1 минут, Рапсоди рече Љубав се жртвује и не осећа жртву као давање но као добијање. (Свети владика Николај ) Код хришћанина који иду навише, појам жртве као добитка добија сасвим другу конотацију и поистовећује се са љубављу која ( све прашта, свему се нада, све трпи, не тражи своје ). tako je.....ljubav ne bira....upravo tako ti dobijaš kad daješ to treba osetiti u grudima.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука