Eniz Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала leteti Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима 4chsmu1 Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Nisu takve razlike da bi mogli da kažemo da su to dve religije - inače ne bi ni bilo nikakvog ekumenskog ili ikumenskog dijaloga među nama. To bi valjda oni koji žele da učestvuju u dijalogu trebali da znaju. Sa druge strane...Isus se toliko potrudio da objasni kako će izgledati i šta je raj, a onda neko ponovo pita dada... Jel vam znači nešto naziv Kraljevstvo nebesko? Ako ćemo baš o razlikama,. one su samo po pitanju čistilišta (slično mitarstvima). U ostalim tačkama nema velikih razmimoilaženja. Pričajte i o jednom i o drugom ako može! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Алексиос Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала leteti Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима 4chsmu1 Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Родољуб Кубат - СХВАТАЊЕ ЗАГРОБНОГ ЖИВОТА КРОЗ СТАРОЗАВЕТНУ ИСТОРИЈУ Да би ушли у Европску унију треба да се држимо десет Божјих заповести,и сто америчких. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала greengrin Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима dada Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Nisu takve razlike da bi mogli da kažemo da su to dve religije - inače ne bi ni bilo nikakvog ekumenskog ili ikumenskog dijaloga među nama. To bi valjda oni koji žele da učestvuju u dijalogu trebali da znaju. Sa druge strane...Isus se toliko potrudio da objasni kako će izgledati i šta je raj, a onda neko ponovo pita smej.gif... Jel vam znači nešto naziv Kraljevstvo nebesko? Ako ćemo baš o razlikama,. one su samo po pitanju čistilišta (slično mitarstvima). U ostalim tačkama nema velikih razmimoilaženja. Наравно велечасни и ја се слажем с Вама по овом питању. Зато сам и навео Равенски документ на другим темама. Ми православни, осим саме мисије икуменског дијалога и заједничког превазилажења разлика са РКЦ, такође имамо и паралелну мисију да убедимо неку нашу "жустрију" браћу, да то није ни издаја православља нити "пактирање с усташама." Али, како не бисмо спамовали ову тему, ако сте вољни можете да покренете посебну тему о томе да ли и код Вас можда има таквих, "антидијалошких" тенденција, тј. консервативаца? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Да ли неко може упоредо да нам прикаже веђење раја (сличности и разлике) у ове 3 религије?Pre svega, nisu u pitanju tri nego dve religije... Под претпоставком да православни и римокатолици припадају истој, хришћанској религији? Мислим брате Вељо да има наше "ревнујуће" браће која би те због овакве тврдње каменовала greengrin Али, шалу на страну, мислим да ипак постоје одређене разлике у нашим и римокатоличким тумачењима dada Узгред, било би лепо ако би неко на компетентан начин у оквиру ове теме могао да изнесе и јеврејско схватање загробног живота? Родољуб Кубат - СХВАТАЊЕ ЗАГРОБНОГ ЖИВОТА КРОЗ СТАРОЗАВЕТНУ ИСТОРИЈУ Хвала на одличном тексту smej.gif Ипак Родољуб Кубат је православац, тако да поред овог изврсног текста не би било лоше чути расматрања Јевреја по овом питању, поготово у светлу талмудске традиције. Верујем даа је у Кубатовом тексту старозаветна димензија беспрекорно осветљена. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Ako ćemo baš o razlikama,. one su samo po pitanju čistilišta (slično mitarstvima). U ostalim tačkama nema velikih razmimoilaženja.Velečasni,kako to da su ove dve stvari slične? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака 0409_feel To im je jedna od nagrada! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака 0409_feel To im je jedna od nagrada! Зар заиста исламски учени теолози верују у овако нешто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака 0409_feel To im je jedna od nagrada! Зар заиста исламски учени теолози верују у овако нешто? [/quote Zašto ne bi vjerovali? Meni mozak stane kada vidim u što sve vi vjerujete i opet kažem ma to je stvar njihove vjere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 OK. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Tema: Православни рај, католички рај и муслимански џеннет Никада не можемо ми бити исти, Енизе. Није то исти рај, Енизе. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 OK. 0409_feel 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Tema: Православни рај, католички рај и муслимански џеннет Никада не можемо ми бити исти, Енизе. Није то исти рај, Енизе. Neka svako ide ka svom Raju , moj Veljo!Ovdje ima svako svoju istinu, ali kod Boga je samo jedna istina i neka nam On sudi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Ја знам да Исус говори о више нивоа раја односно каже: Много је станова у кући Оца мога. знам да у исламу се обећава ратницима за ислам тзв шахидима рај (џенет) са неколико десетина девојака 0409_feel To im je jedna od nagrada! Зар заиста исламски учени теолози верују у овако нешто? [/quote Zašto ne bi vjerovali? Meni mozak stane kada vidim u što sve vi vjerujete i opet kažem ma to je stvar njihove vjere. Od čega ti konkretno stane mozak? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Велика је то разлика, мој Енизе, Брате! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука