Dona Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Mislim da manastirOstrog nema potrebe da se dokazuje ili privlaci ljude nekim foto-podvalama. Dela govore sama za sebe. À to sto se prodaje ovo i ono vec mi muka da slusam o tome! Pa i oni su ljudi i moraju jesti. Ne kradu i ne prisiljavaju nikog da to kupe! Svasta.À "turiste onih koji idu za pomoc, njima je svejedno jel bilo ukazanja ili ne. Bitno da pomaze. Tako da ko je namerio i bez toga bi otisao! Zar ne? Il bolje reci ko ima Srecee da tamo moze i da ode.ne budite dokoni! Kolega2357 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Kolko puta da se ponovi da to nije nikakva foto-podvala, nego lakomisleno postavljena foto-montaza, iz jednostavnog razloga da tekst ne bude "go"... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 U tom sto je lakoverje kolevka ljudske izopacenosti. Svako ko je slobodan od toga, blagosloven je. Svestan sam da je rec "blagosloven" cisto verskog znacaja, ali ovde je koristim kolokvijalno i ne treba je uzimati u originalnom znacenju. El to ova blagoslovenost... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 El to ova blagoslovenost... Jok more... Ova: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Evo jednog čuda koji je vezan za Sv.Vasilija a desio se u stanu,u Bg.Moja drugarica je jednom bila pod Ostrogom i kupila brojanicu,nosila ju je dok nije pukla.Nije znala šta će sa njom i stavila ju je u kutiju kod ikone sv.Vasilija.prošle su godine i ona ju je zaboravila.Slučajno se setila te brojanice i otvorila kutijicu i zapanjila se.Brojanica je bila sastavljena.Došla je kod mene i pokazala mi,gledala sam,nije lepljena,zaista se sastavila.Čuda se svuda oko nas dešavaju a zašto ih ateisti ne vide ne znam niti želim da se bavim njima. Млађони and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Као православац верујем да су чуда могућа, када дође до усавршења личности и човековог бића , али не верујем у чуда да би се задовољила ничија радозналост као што не верујем ни у неко мађијање и глупости које су остале из паганских времена па су их људи само христијанизовали типа ако нисиш ово чуваће те од нечистих сила, ако попрскаш ово пратиће те срећа, ово урадиш па скинеш клетву... Такође та прича да је свака болест од демона је у најмању руку смешна и врло лако се оповргне. Не видим ни зашто се људи плаше атеиста па ако им Бог (који ми верујемо да постоји) није дао могућност да Га схвате зашто би им ми судили. Као што је рекао Св Владика Николај пред Хришћанином светли пет Свећа ( разум, старо откровење, ново откровење, Цркву и силу Духа Светога) док пред атеистима и незнобошцима светли једна (разум), па они са том једном ако им је разум здрав могу доћи до истине (Царства Небеског) и ако им се свећа угаси у мањем су мраку него хришћанин коме се угасе свеће јер је он ходио са пет свећа те му се очи нису привикле на мрак већ на светлост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Čuda se svuda oko nas dešavaju a zašto ih ateisti ne vide ne znam. Prosto zato sto ne postoje. A ljudi toliku zelju imaju da veruju u cuda da ce mnoge sasvim normalne stvari da proglase za cudo samo zato sto bi oni voleli da se ono desilo. Npr, ima milion drugih objasnjenja za tu brojanicu al ste obe "resile" da je tacno ono koje se vama svidja. Koliko je ona sigurna da neko od ukucana nije pronasao brojanicu, popravio je i vratio na mesto a da je pritom jednostavno zaboravio da kaze? Eto taj scenario je zilion puta realniji al ces ti sad u dve reci da ga bacis u vodu kao "nemoguc" i prihvatices verziju da je sam sveti duh usao u brojanicu i rematerijalizovao spoj koji se pokidao jer je taj scenario daleko realniji (?) ... A druga stvar... sve i da je to cudo tacno... cemu ono sluzi? Zasto je Bog odlucio da intervenise u slucaju pokidane brojanice? Jel neko moze to da objasni? Pa onda... vi ste vec hriscani, sta ce vama cuda? Zar ne bi cuda trebalo da se desavaju bas ateistima i inovernima? A ako je odgovor to a hoce da "utvrdi vasu veru" onda pitam i ovo: Skoro sam citao da se desilo cudo na bliskom istoku... nemam pojma nekakav verski natpis na arapskom je nagoreo od svece i preko noci postao citav bez ikakvih tragova paljenja... zasto Bog cini cuda i muslimanima? Jel i njima zeli da utvrdi veru? Sto bi vas hriscanski bog, jedan jedini, uopste ikakva cuda pravio u muslimanskim zemljama, (a tamo se desavaju svakodnevno... cak i vise nego kod nas)? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 A ljudi toliku zelju imaju da veruju u cuda da ce mnoge sasvim normalne stvari da proglase za cudo samo zato sto bi oni voleli da se ono desilo. Npr, ima milion drugih objasnjenja za tu brojanicu al ste obe "resile" da je tacno ono koje se vama svidja. Koliko je ona sigurna da neko od ukucana nije pronasao brojanicu, popravio je i vratio na mesto a da je pritom jednostavno zaboravio da kaze? Eto taj scenario je zilion puta realniji al ces ti sad u dve reci da ga bacis u vodu kao "nemoguc" i prihvatices verziju da je sam sveti duh usao u brojanicu i rematerijalizovao spoj koji se pokidao jer je taj scenario daleko realniji (?) .. To sto je scenario realniji ne znaci da je tacniji. To je tvoj nacin razmisljanjnjaa ovo je njen. Sto ti mislis da je tvoj nacin razmisljanja tacan a njen nije? Cinjenica je jedna, brojanica je danas cela, a nije bila. Sta je tacno, mene ne zanima, ne bi trebalo ni tebe. Ustvari na mene to sta je tacno nikako ne utice. Nit ibi trebalo nba bilo kog drugog pravoslavca. Sta sad, neka devojka tvrdi da joj se brojanica samopopravila? Jel ce to da mi ojaca ili stvori veru? Nece. Moja vera ne dolazi iz toga. Jednostavno ne iskljucujem to kao mogucnost, tvoje objasnjenje je verovatnije, ali na kraju nije ni bitno koje je obosnjenje tacno jer je bi i za vernika i za ateistu trebalo da bude savrseno irelevatno sta se zapravo desilo sa tom brojanicom. mozda su je popravile vile, mozda su je popravili strumfovi, mozda je popravio sveti Vasilije lichno. JA ne znam i ne mogu da znam, prihvatam da pojma nemam sta se desilo i necu da prihvatim najracionalnije objasnjenje niti cu da prihvatim vernicko objasnjenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Skoro sam citao da se desilo cudo na bliskom istoku... nemam pojma nekakav verski natpis na arapskom je nagoreo od svece i preko noci postao citav bez ikakvih tragova paljenja... zasto Bog cini cuda i muslimanima? Jel i njima zeli da utvrdi veru? Sto bi vas hriscanski bog, jedan jedini, uopste ikakva cuda pravio u muslimanskim zemljama, (a tamo se desavaju svakodnevno... cak i vise nego kod nas)? Рећи ћети да је то демон урадио да би одвукао људе од истине Ја сматрам да је семе истине посејано у свим религијама и да свака садржи део истине Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 A ljudi toliku zelju imaju da veruju u cuda da ce mnoge sasvim normalne stvari da proglase za cudo samo zato sto bi oni voleli da se ono desilo. Npr, ima milion drugih objasnjenja za tu brojanicu al ste obe "resile" da je tacno ono koje se vama svidja. Koliko je ona sigurna da neko od ukucana nije pronasao brojanicu, popravio je i vratio na mesto a da je pritom jednostavno zaboravio da kaze? Teorija ti je puna nedostataka,drugarica mi živi sama. I nismo mi tako odlučile, jednostavno smo sastavile činjenice i došle do tog zaključka.To što ti nikad nisi doživeo nešto neobjašnjivo ne znači da ne postoji. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Iskreno da ti kazem, ja sam prvi da verujem kad su cuda u pitanju, ali to sa brojanicom ne mogu da poverujem, ako je istina onda je to stvarno izuzetno cudo, jer nekako mi nema logike da se materijalni predmet opravi sam od sebe bez nekog smisla, jer je plot u pitanju... i ne mogu da se lepo izrazim sta osecam povodom toga jer mi je besmisleno... Ali ne kazem, moze biti... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Teorija ti je puna nedostataka,drugarica mi živi sama. I nismo mi tako odlučile, jednostavno smo sastavile činjenice i došle do tog zaključka.To što ti nikad nisi doživeo nešto neobjašnjivo ne znači da ne postoji. Doziveo sam ja milion neobjasnjivih stvari al ni jedno cudo пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Doziveo sam ja milion neobjasnjivih stvari al ni jedno cudo Ja jesam....Kad sam bila dete,pao je neki prozor na mene....zapravo neka staklena vrata...razbila su se u milion komada,ali meni ni dlaka nije falila.....Moji roditelji su ateisti...ali to je bilo pravo čudo. Isto....kad sam bila dete...na selu zamalo da me zgazi auto........ja se sećam da me je nešto obuhvatilo,kao neki vazduh...osetila sam i strah i toplinu...i tada je bia Blaga Mara..... Pala sam sa terase i ništa... To su za čuda iz mog iskustva.... Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Doziveo sam ja milion neobjasnjivih stvari al ni jedno cudo ne postoji čudo čudo... u svakom čudu postoji prostor za sumnju... u čudo veruješ,ne možeš ga dokazati,kao ni Boga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ja jesam....Kad sam bila dete,pao je neki prozor na mene....zapravo neka staklena vrata...razbila su se u milion komada,ali meni ni dlaka nije falila.....Moji roditelji su ateisti...ali to je bilo pravo čudo. Isto....kad sam bila dete...na selu zamalo da me zgazi auto........ja se sećam da me je nešto obuhvatilo,kao neki vazduh...osetila sam i strah i toplinu...i tada je bia Blaga Mara..... Pala sam sa terase i ništa... To su za čuda iz mog iskustva.... Kako ove stvarimogu biti cudo? Ovo cak nije ni neobicno a kamoli cudo... Al niko da mi odgovori ni na jedno pitanje koja sam gore postavio. A zaista me zanima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука