Milica Bajic Написано Мај 13, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 пре 23 минута, Bokisd рече posledice ostaju godinama Један мој стари другар који се инфилтрирао својевремено у сличну такву групу ( једино што су они јели и печурке које им је гуру лично припремао ) чујем да сада тврди да је земља равна плоча да није тужно, било би смешно ... Bokisd, Vladan :::. and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Управо сада, Milica Bajic рече чујем да сада тврди да је земља равна плоча А вакцине, кем-трејлси, ванземаљци? То обично иде једно за другим... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Мај 13, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Не могу више, идем да се успавам овако некако Лаку ноћ пре 2 минута, Vladan :::. рече А вакцине, кем-трејлси, ванземаљци? То обично иде једно за другим... доста ми је за данас Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Тесла је открио и измерио фреквенције на којима ради људски мозак. Рекао је да ће у будућности бити могуће вршити масовну контролу мисли. Такође је рекао да страхује да ће се то моћно оружје прерано наћи у рукама незрелих и неодговорних људи. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Ку ноћ свииит дримссс... Milica Bajic and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена М. Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 Добра тема! Milica Bajic and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 @Milica Bajic пре 5-6 година сам имао случај драге и блиске особе која је посећивала предавања о тети, чак је ишла и на третмане. занимљиво је да је та особа у то време посећивала и цркву али исто тако и некакве курсеве медитације, значи прави бућкуриш од живота. Ај да се вратим на тета хилинг. Сигурно си приметила са каквим жаром твоја познаница прича о томе и о свим бенефитима тог фамозног тета исцељења. Верујем да им је то свима својствено. Колико се сећам у мозгу постоје алфа, бета и тета таласи. Сваки од тих таласа има фреквенцију на којој осцилира и сви имају своју сврху и улогу. Не могу се сада сетити тачно свих детаља о томе. Углавном тета хилингом се врши утицај на тета таласе. Наводни бенефити су "јухуу све ми је лепо, живот је леп", и таква нека прича, уз то побољшава концентрацију и фокус итд... Верујем да је то истина али на кратке стазе, јер све те демонске ствари имају ту особину да у почетку све буде дивно и бајно. Рекао сам ти у претходној поруци да се наоружаш стрпљењем и љубављу. Не смеш себи дозволити да директно нападаш ту особу и њен систем веровања. Ја сам у том периоду био пред сломом живаца не схватајући како та особа не може да схвати и прихвати моје аргументе уперене против свега тога. Причао сам и са поповима и монасима о томе и од њих сам углавном добијао савете; моли се и пружај јој љубав, буди пример смирењем и радошћу које пружа живот у Христу. То у ствари и јесте кључ само што мени у том моменту то није било довољно па сам јурио аргументе на свим могућим странама. Чак сам причао и са људима који су дуго година у разним источњачким религијама, јер тај тетта хилинг је уско повезан са њима. Они углавном нису имали лоше мишљење о томе али сам у једном разговору добио једну занимљиву реченицу коју сам често после користио као аргумент. Парафразираћу сада: "да би исцељивао људе тетта хилингом није лако и да би уопште савладао ту вештину потребно је да изучаваш ту праксу годинама и деценијама, тако да је немогуће да код нас у Србији постоје такви стручњаци, пре ће бити да су то шарлатани неки" то су биле речи од једног лика Драгомира који је у будизму још од 70-их година прошлог века. Мене лично су ти сусрети и разговори са тим људима духовно исцедили у том периоду, тако да ти то не препоручујем да радиш никако. Мени је било толико битно да та особа изађе из тога и био сам спреман на свакакву жртву. У принципу неки конкретан рецепт не постоји сем стрпљења, љубави, молитве за ту особу. Ја сам нпр бирао моменте када је добро расположена и тада сам јој лагано и као кроз шалу говорио аргументавано против те тета приче. Ако имаш живаца можеш и да прогуглаш, постоји доста аргумената против, које можеш искористити. Битно је да будеш стрпљива и да је у почетку не нападаш отворено и интензивно. Дозирај временом све више и јаче. .... Ја сам муку мучио месецима и добро се истраумирао али Богу хвала, данас та особа води редован литургијски живот а та прошлост са тета хилингом и медитацијама је стварно прошлост .... сетићу се сигурно још неких детаља о том искуству па ћу те обавестити ... Milica Bajic, Vladan :::. and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 1 hour ago, Vladan :::. рече Не смем да апсолутизујем, јер можда има неко ко стварно верује у неку од тих прича, али колико сам видео до сада мислим да су преваранти сви који продају приче о енергијама, фреквенцијама и таласима, ширењу (квантне) свести и интелигенције, космичке равнотеже и просветљења уз анђеле чуваре итд. итд. итд. погледај само колико имаш јога инструктора, лајф коучева и ко зна каквих још превараната. сви они нуде некакве врсте прожимања а имају и крдо следбеника... Milica Bajic and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 пре 47 минута, Јелена М. рече Тесла је открио и измерио фреквенције на којима ради људски мозак. Рекао је да ће у будућности бити могуће вршити масовну контролу мисли. Такође је рекао да страхује да ће се то моћно оружје прерано наћи у рукама незрелих и неодговорних људи. мислим да нам то управо сада сервирају путем 5г мреже ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 Draga @Milica Bajic, mnogo mi je žao što prolaziš kroz takvo jedno iskustvo, ti ljudi koji su pod uticajem takvih priča umeju da budu mnogi tvrdoglavi, upravo zato đto smatraju da su pronašli nešto što je mnoggo dobro za njih, a nisu svesni da je to laž.. Problem je u današnjem vremenu u tome što se sve hrišćansko predstavlja kao nazadno i zatucano, tu se gare mnoge predrasude. A sa druge strane, razni ti iscelitelji i praktičari ovoga ili onoga pucaju na priču kako je svako mnogo poseban i originalan, što je upravo uklopivo u modernu kontru hrišćanstvu, dakle preterani individualizam i forsiranje narcizma.. Priča o ljubavi je, svakako, čist antipod ovome svemu, jer se u savršenoj ljubavi zaboravlja na sebe, a misli na drugoga i njegovo najveće dobro, i čovek je spreman i da se žrtvuje gde treba, dok se u ovakvim sektaškim pričama upravo radi, manje ili više suptilno, na tome da druge ljude koji nam navodno smetaju treba što pre odsecati iz života, i da treba samo sebe da gledamo, itd. Zapravo, oni hrane čovekovu gordost i tako ga najbolje lažu, zato ti ljudi i upadaju lako u to misionarenje drugima. Ne treba zaboraviti, mislim, da je i to svojevrsna potraga za Bogom, koje ti ljudi nisu svesni nažalost u potpunosti.. Pročitala sam mislim kod Zorana Lukovića (ako sam pogodila ime) da su u današnje vreme sekte sve više usmerene na seminare i tako te new age light aktivnosti.. Dakle, to zaista jeste ta priča, samo možda ne tako direktno destruktivna kao one sekte koje smo imali prilike da viđamo po filmovima i devedesetih čujemo za neke ritualne smrti itd.. Iako i toga sigurno ima i dalje.. Mislim da je molitva ključ, bez ikakvog preterivanja, kad čovek ima bar jednu osobu koja se moli za njega, to može da napravi svu razliku na ovom svetu. Ne može niko na silu da dovede čoveka Bogu, to može samo on, a i on uvek daje čoveku izbor.. Moj iskren savet tebi kao prijatelju jedne osobe s takvim problemom jeste da kada pričate o tim stvarima, pričaš uglavnom o suštini tih emocija i nečemu zdravorazumskom, a da se u međuvremenu moliš, ili još bolje daš ime negde da se mole za nju, ako je krštena i to.. Ako hoćeš ja sam voljna i da ti pišem na pp, obzirom da imma iskustva ličnog sa svim ovim, ali mi je možda too much da se skroz otvaram na forumu po tom pitanju.. Nadam se da će se sve polako, uz Božiju pomoć, popravljati vremenom!! ❤️ Milica Bajic, Bokisd and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 Nezavisno od Theta za koje prvi put čujem - nije mi jasno zašto ljudi upadaju u te joge. Joga je monaški odnosno asketski podvig u Hinduizmu. Joga znači put, jogi je učitelj, duhovnik, u Indiji ovo obično sme da bude samo njihov monah podvižnik, a cilj joge jeste oslobođenje od sveta i prekid karme. Joga treba da smiri, idealno da usmrti telesne želje, telesne potrebe, a kod nas praktikuju jogu za baš obrnuto, da dopune telesne želje i potrebe. Ali tamo duvaju i hašiš (gandža), tako da ne treba romantizovati Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 @Dragi, ja bih sve to podvela pod potrebu da se bude moderan i originalan, sad je to ako praktikuješ jogu praktično način da kažeš drugima kako si u toku sa svim tokovima ali bez zezanja, čak sam čula da je dobra ideja metnuti to kao aktivnost u CV a ima i ovih koji su u fazonu da samo žele neku lajt fizičku aktivnost.. Milica Bajic, "Tamo daleko" and Dragi је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 Mogu li onda i taj či, ki čong? To je manje više isto. Rekreacija i gimnastika je uvek dobro za telo, time i za naše duševno stanje. Ruski monasi na severu kopali su kanale po ceo dan samo da bi imali da rade. U Šaolinu vežbaju borilačke i druge tehnike. Ali cilj je uvek smirenje, oslobođenje. Kod nas, recimo, su stolpnici ili stiliti idealne joge. Kao mi ne znamo za to... Samo kod nas je to vrhovni podvig koji se ni samim monasima ne preporučuje a kamoli nama mirjanima. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D0%BA Aleksandra_A, "Tamo daleko" and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 Ali realno, mali broj ljudi razmišlja o povezanosti duhovne dimenzije i sporta, pre svwga zato što ne misle mnogo o duhovnoj dimenziji kao takvoj.. Realno, kolikom broju ljudi je sport mera za ovo što ti kažeš, oslobađanje i smirenje, a kolikom broju je mera za sticanje lajkova na instagramu/osvajačke pohode međ suprotnim polom? ali neću d skrwćwmo previše sa teme, ima sigurno i tema o jogi kao takvoj, i uopšte sportu i rekreaciji Milica Bajic, "Tamo daleko" and Dragi је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 14, 2019 Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 пре 12 часа, Milica Bajic рече @Vladan :::. ужасно! Али они делују колико толико инкогнито, колко знам, по становима и сл. Ови држе семинаре у Културним Центрима и сл!!! Стварно да човек не поверује... Na veliku žalost, nisu jedini. Čini mi se da sve češće tako deluju. Opušteno u početku, sa sve osmehom, polako - neprimetno izolujući od najbližih, krijući se iza onoga što svaki pravoslavni Hrišćanin površno poznaje:Ikone, anđeli, Bogorodica.... Meni je žao mladića kog su uveli u priči o isceljivanju pomoću anđela.Dugo je bio izolovan, sa svima na distanci. Sada i sam drži te "seminare", priča o aurama, pozitivnim mislima i tako to. Samo što se sada bar vratio kući, ali više ga i ne zanima "duhovni deo" priče, to prodaje drugima, a veliki novac koji dobija od toga ga drži u priči. Tužno zaista, ne daj Bože nikome. Inače, dok je još bio mali mama mu je išla kod duhovnog iscelitelja, da bi lakše podnela "težinu života" i napor oko tek formirane firme. Kasnije je krenula na jogu, sada već i sama drži časove joge i relaks masaže... Aleksandra_A, Milica Bajic and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука