Sofija_ Написано Април 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2019 1 hour ago, obi-wan рече Obicino biraju najgresnije medju nama... "'....vec kao razbojnik ispovedam Te, pomeni me Gospode u Carstvu Tvome! obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2019 ima ih bre ko Kineza u Kini, ako ih ostavim da se mnoze, nece se vise zvati vocnjak vec MRAVINJAK!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2019 Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 12 минута, Sofija_ рече "'....vec kao razbojnik ispovedam Te, pomeni me Gospode u Carstvu Tvome! Kao pokajani razbojnik... Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Април 20, 2019 Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 5 часа, БанеЛ рече @Sofija_ Зашто ти сметају мрави у воћњаку? Неће они оштети воћке. Они уништавају ваши, ларве жилогриза итд. Воћкама не штете. Пре ће бити да имају довољно хране ту, па су ту и дошли. Ми у једном нашем вишњаку имамо неколико мравињака и не дирамо их. Братац, шаљем ти брзом поштом мраве са целокупним њиховим ''стадом'' биљних ваши које сам пратио шта раде. Само ако крену поново да се појављују. За мало ми прошле године осушише купине и једну ружу пузавицу. Видиш, биљне ваши сам гледао како буквално суше, црпе као неку росу из биљке, која је на додир сладуњава, а онда мрави на своја леђа носе те капи низ биљку до мравињака. Исто сам их по воћкама виђао, а њихово понашање ни ту ми се баш и није свидело. Чак нам и једну јабуку издубише и у њој направише мравињак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Април 20, 2019 Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 4 часа, Sofija_ рече ima ih bre ko Kineza u Kini, ako ih ostavim da se mnoze, nece se vise zvati vocnjak vec MRAVINJAK!!! Еј, купи мравоједа за кућног љубимца АлександраВ and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Април 20, 2019 Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 5 часа, obi-wan рече Obicino biraju najgresnije medju nama... А и теби ћу их пошаљем, само полако АлександраВ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 20, 2019 Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 9 минута, Плаво Небо рече А и теби ћу их пошаљем, само полако Ako su svetlije braon, onda cu da menjam za ove crne... Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 20, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2019 пре 16 минута, obi-wan рече Ako su svetlije braon, onda cu da menjam za ove crne... evo ti mravi, zuti pa jesni... Поет and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Април 21, 2019 Пријави Подели Написано Април 21, 2019 On 20.4.2019. at 16:27, Sofija_ рече ima ih bre ko Kineza u Kini, ako ih ostavim da se mnoze, nece se vise zvati vocnjak vec MRAVINJAK!!! Обишао сам данас купине да видим да нема биљних ваши и чим сам на првој видео мраве одмах сам знао да и ваши има. Друге купине нисам морао ни да гледам. Тако је и било. Неки листови су већ почели да се суше. И на ружама их има подоста. Тако да сутра морам купити неки препарат и да их потамамим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Мај 13, 2019 Пријави Подели Написано Мај 13, 2019 On 18.4.2019. at 18:35, Плаво Небо рече Ваљда неће со да штети воћки. Со нам је била делотворна када су се мрави појавили око тротоара. @Sofija_ Никако не стављати со око воћки! За јагоде знам сигурно да не ваља јер сам око 3-4 бокора ставио мало соли због мрава. Јесам их отерао, али, и листови се суше. Значи, проверено за јагоде, а за остале воћке не знам, али, не бих више са сољу експериментисао. Довољно сам видео на овом малом узорку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Мај 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 14, 2019 пре 23 часа, Плаво Небо рече @Sofija_ Никако не стављати со око воћки! За јагоде знам сигурно да не ваља јер сам око 3-4 бокора ставио мало соли због мрава. Јесам их отерао, али, и листови се суше. Значи, проверено за јагоде, а за остале воћке не знам, али, не бих више са сољу експериментисао. Довољно сам видео на овом малом узорку. Znam. Hvala ti u svakom slucaju, mi smo stavili prasak za pecivo i nema ih vise Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мирослав1 Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 Против мрава у воћњаку помаже и када се стави слој калемарског воска око стабла, што ближе земљи. То даље спречава мраве да наносе ваши на листове и не могу више да производе течности које пријају мравима, самим тим неће доћи ни до сушења листова. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 пре 2 часа, Мирослав1 рече Против мрава у воћњаку помаже и када се стави слој калемарског воска око стабла, што ближе земљи. То даље спречава мраве да наносе ваши на листове и не могу више да производе течности које пријају мравима, самим тим неће доћи ни до сушења листова. Dobro nam dos`o, brate Miroslave. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мирослав1 Написано Јул 18, 2019 Пријави Подели Написано Јул 18, 2019 Боље вас нашао. Пошто ми је воћарство хоби који сам скоро започео, ово ми је деловало као најбољи начин да започнем свој форумски стаж Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука