Flojd Написано Фебруар 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2019 Starac Porfitije: Zagledan u Zvezdu. sanja84, Ana B. and Жика је реаговао/ла на ово 2 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Фебруар 26, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2019 Crkva Svete Bogorodice u Stanisincima. Gogić, Јелена М. and Alegzandar је реаговао/ла на ово 1 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Фебруар 26, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2019 "Oce imam jedno pitanje." " Pitaj brate." " Desava mi se da imam bol sa leve strane grudi, niu ni srce ni pluca vec vise ispod ramena i taj bol zna da me paralise, da se ne osecam dobro uradim nesto lose ili kazem, povucem neki los potez, osecam se lose tj nemam radosti cak i lose misli mi naviru. Sta da radim u takvoj situaciji?" " Hmmm, vidis brate kada ti krenu crne misli nad tobom se nadvije crni oblak, kisa pocne da pada i ona kvasi tvoj biser. Biser pocinje da tamni jer iz njega izlaze lose reci, pocne da gubi sjaj. Ne sjaji onom jacinom kojom bi sjaio kada si radostan. I onda se covek oseti lose ili se oseti krivim sto je neka situacija takva kakva je. I covek sve vise tone, bol je jaca pa covek moze pasti i u uninije. E sad, vidis Indianci pozivaju kisu nekom njihovom ritualnom igrom i pesmom, a pesmom je i teraju. Vidis, mi taj tamni oblak prizovemo tuznom pesmom, tuzbalicom. Tuzna pesma su nam ustvari te lose misli, ali tuzbalica nam moze biti i zaista neka tuzna pesma koju slusas. E, sad te lose i tuzne oblake najbolje teramo pesmom. U nasem slucaju duhovnom pesmom, mada nekad ako se ne setis neke duhovne pesme moze i neke vesele narodske pesme. Ali je najbolje ako znas neku duhovnu . Duhovna pesma ti je isto kao i molitva melem za dusu. I zaista brate, kada se oteraju ti tamni oblici pesmom onda dolazi radost. Zelis li da budes radistan pocni da pevas i videces kako ce doci radost a nestati bola i patnje. Raduj se brate pocni da pevas. Nek je blagosloveno. " O. Jovica Јелена М., Gogić, sanja84 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 27, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2019 On 21.2.2019. at 8:29, Liga Džentlmena рече Starac Porfitije: Zagledan u Zvezdu. Bilo bi dobro kad bi svi hteli da podele neke interesantne stranice knjige koju čitaju... Предраг М, Alegzandar and Flojd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 6, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2019 " Немају утицаја на другога наше речи и дела, него наше унутрашње расположење према њему. Боље је ћутке да шаљеш своју љубав(молећи се за неког) него да изговараш речи. На тај начин шаљеш добру силу другоме. Када научиш да је шаљеш то је вештина. У почетку то може да буде на силу и тешко, али временом се осети благодат." С.Порфирије. Gogić је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 6, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2019 "Kada priznas sebi svoje mane i uspes sebe da zavolis sa tim manama, bez da se osudjujes, onda ces osetiri i istinsku ljubav prema drugima, naucices da ih volis sa njihovim manama. " O. Jovica. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 6, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2019 " "Ne okreci se da se ne bi skamenio" ne daj proslosti veliku vaznost u sadasnjisti (ne vracaj se ne proslost) , jer ce ona posle da ti odredi buducnost. Svaki dan je novi dan" o.Jovica Gogić је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 7, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2019 "Оче, а како са људима који нас повреде или увреде. Како поступати са њима?" "Прекрстиш се и кажеш "Волим те и видећеш како ће се осећања према тој особи променити, чак ће се и она мењти. " О.Јовца. Gogić је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2019 " Oce, pricao sam sa drugarima na temu o druzenju sa devojkama. Mnogi kazu " meni drugarica ne treba, meni treba devojka" . Sta mislite o tome?" "Vidi brate, mozda se nismo dobro razumeli. Muskarac treba da se druzi sa zenama ali ne i da provodi mnogo vremena u njihovom drustvu jer mozes mnogo nauciti od njih o sebi, o oblacenju, kako zene misle i razmisljaju, tako mozes zene da upoznas ali gubis onu musku crtu i postajes mekan cim pocnes da se previse ispovedas. Znaci i jednakost nije dobra u tolikoj meri o kojoj se o njoj prica. Naravno da treba postojati dogovor i postovanje ali mora da postoji jasna razlika izmedju muskarca i zene, zato i postoje polovi da bi se razlikovali a um da bi se dopunjavali. Trebas da se druzis se sa devojkom koja ti se svidja. Sa njom trebas provoditi veci deo svog vremena, tj. cesce da se vidjas sa njom, cujes telefonom, da bi se sto bolje upoznali i zblizili. Medjutim, ove danasnje tehnologije su se nadvile nad novim generacijama kao crni oblak. Sve vise se ljudi odaljuju. Kontaktiraju preko poruka, dopisuju se, gledaju i lajkuju tudje slike a uzivo se retko vidjaju, cak i kad sednu zajedno da pricaju gledaju u tu "lepljivu" spravicu. Za nju se zalepe ruke, oci, misli, dusa, ceo svet. Ljudi se trude da se pokazu u sto boljem svetlu i ostavljaju drugaciji utisak od onoga sto zaista jesu. Tako da se u danasnje vreme, druzenje svodi na lajkovanje i dopisivanje. Tako da brate, izbegavaj dopisivanje i gledanje slika, tj donosenje predrasuda vec put pod noge i pocni da upoznajes ljude . Razmenjuj zive reci a ne digitalne." O. Jovica Ana B., Gogić and Поет је реаговао/ла на ово 3 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2019 " Dobro je zeniti se i udavati dok si mlad, jer kada se prodje trideseta godina kod ljudi se menja psihologija, desavaju se neki procesi koji menjaju um, razmisljanje pa i telo reaguje drugacije, cak se i samopouzdanje ubi. Sve se menja. Zato je pametno uci u brak dok su ljudi mladji. Ali ko " okasni" ne treba to da gleda tragicno, oh pa nije svet propao, medjutim pritisak sredine je veliki i covek cesto podlegne tom pritisku. U svakom slucaju ne treba padati i pametovati, treba se moliti. " o. Jovica. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 10, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2019 " Osecam vas i radujem se. Gde god da se nadjem, ja zivim, osecam dozivljavanja drugih. Nesebicna ljubav cini da covek procveta. A sebicna ljubav ga pece. Brak je vezbanje u ljubavi. Monastvo isto to. " S. Porfirije ( zagledan u zvezdu). -Владимир- and Жика је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 11, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2019 Телесна жудња у браку помаже духовној. То је тешко објаснити. Али у браку телесна жудња постаје духовна, преображава се. Не знам како да ти то опишем. Мало по мало брачни парови се много сједињују кроз телесну и духовну жудњу и нема потребе за телесном. Али да би било тако, треба да напредују према духовној. Телесна жудња није само ради рађања деце. Она помаже духовној. Али све то у браку са благословом и благошћу Божијом. Однос изван брака се мења и постаје мучење. Збуњује и мучи људе. " Боље да те нисам упознао." Често кажу - опекао сам се. Док свако од њих гради своју личност, напредује, раде, стварају и сједињују се и луди су једно за друго а да то не говоре. Чак и када су разједињени. Тако некако бива и са Богом. Божанска љубав је нешто друго. Као грчки језик. Чини се да личе старогрчки и новогрчки. А суштина је веома различита, личе само наизглед. " С. Порфирије. Alegzandar је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2019 " Оче, како поправити утисак код неке особе?" " Није то лако. Прво морамо да се запитамо зашто то желимо? Зашто нам је битно да нас та особа воли? Одговор на то питање ће ти дати смернице. У принципу је битно да не притискаш ту особу. Тиме што ћеш да јој тражиш опрост или да јој шаљеш поруке, цвеће, песме или да покушаваш преко неког другог да поправиш утисак, ти ћеш само да направиш већу штету. Просто испаднеш у очимс друге особе нападан, очајан, испаднеш мање вредан. У тој ситуацији можеш једино да се молиш и да оставиш време да учини своје. Али смо ми људи нестрпљиви ми би одмах све то да се реши и да будемо као нови. Обично се људи фокусирају на тај проблем и остале ствари им промичу, и онда када се неко и одлучи да опрости наше нестрпљење да се то што пре деси отера ту особу од нас и штета се направи још већа. Још је горе ако причамо о томе са томе са другим људима онда том проблему дајемо на значај и решења нема. Па и да се та особа предомисли, ми ћемо да је отерати јер ћемо од преликог мудровања свашта мутити по глави својој и својих пријатеља јер ће се и они намучити дајући вам савете и тог тренутка када треба да се помирите ви ћете је од превелике жеље опет отерати. А и кад кажемо неком да му се нећемо јављати требамо то и испоштовати, све док се не укаже прилика да се то промени." О. Јовица. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 14, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2019 " Зашто је данас доста људи само?" " Видиш брате, неко има више среће у љубави неко мање. Неко ето улази у више веза неко не. Најгоре је људима којима се ништа не депава на том плану па им се деси једном у годину дана или у две, три да упознају некога они би то брзо да заврше јер су дуго сами. Страхују да се ту ништа нече десити па би шчепали ту особу на брзину. И онда своим несртрпљењем отерају ту особу. Данас су обично девојке несигурне у то шта желе. Сви вуку неке репове из неких бивших веза и зато су људи несигурни када требају да уђу у неки нову везу. Зато је потребно девојкама неко време да упознају некога како би биле са њим. Е сад, ви се плашите да оне, док се са вама виђају не упознају неког другог, не буду са неким другим. По мом мишљењу веома мали број девојака флертује на више фронтова. То су оне " врце" које уживају у мушкој пажњи. Препознају се лако. Остале девојке нису такве, оне се посвете једном момку и користе време да га упознају. Међутим, момци својим нестрпљењем крени да притискају девојку и дође до проблема. Зашто су заузети људи пожељни? Зато што су заузети, тј не притискају другу страну, нису доступни и задовољни су. Момци који немају девојке делују " гладни" тј нестрпљиви и то зна да одбије девојке." " Када сам рекао да не треба да се пред девојкама преврћете као чарапе, мислио сам да треба нешто да задржите и за себе, да не морате све да јој исповедите. Момци мисле да ако јој све кажу, да ће је тако освојити, али неће тако ће те је отерати, јер се тако губи она неизвесност, тј она вам постаје другарица или друг. Другару и другарици се можете исповедати али не и девојкама. Када су девојке у питању, треба бити искрен са њима по питању својих намера ако приметите и да је девојка заинтересована, али треба и да се ствари из бивших веза или неки неуспеси итд задрже за себе. Увек треба водити веселе и занимљиве разговоре и немојте бити нападни тј навалентни, то може девојку да одбије." О. Јовица. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Март 14, 2019 Пријави Подели Написано Март 14, 2019 Ono što najviše pali je karakter... Kad je neko jak... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука