Августин Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 Па буди Србин то је много лепо стварно. o. Miroljub and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 On 7.12.2018. at 21:26, farisejski.bukvojed рече Bez Fanariota ne bi Osmanlije zavladale i preuzele Carigrad. Grke i Fanariote treba ostro razlikovati. Брате, у потпуности делим твоје огорчење понашањем фанариота, али не треба претеривати. Нису Турци завладали Цариградом због фанариота, већ због греха братоубиства, односно каинског греха од кога су боловали ромејски цареви али и високи чиновници. Као и због похлепе цивилног чиновништва. Први невесели пример такозване "цивилне контроле" војске. Због сталних буџетских уштеда које расту директно пропорционално сламању стратиотског поседа (на коме је била заснована економска исплативост ромејског регрутног система) и јачању земљопоседничке олигархије, династија Дука је успела да уништи све позитивне тековине од Ираклија до Василија другог Бугароубице. Зато несрећни Роман Диоген под својом командом уместо армије стратиота има непоуздане плаћенике. Комнини нису успели да извуку ситуацију трајно, а после њих креће пропаст. Анђели су се клали, једни друге ослепљивали, а Палеолози су наставили клање око све мањих и мањих територија и ресурса. И кад се Божја благодат повукла, дошли су Турци. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 1 минут, Августин рече Па буди Србин то је много лепо стварно. Боље Албанац и Турчин него Србин! Заиста, да ли си се некада запитао, зашто су се родили толико нације од српску? Зато што сте толико добри колико се замишљате? Ђорђе Р and badenac је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 3 минута, Orthophill рече Боље Албанац и Турчин него Србин! Само напред и далеко ти лепа кућа... o. Miroljub and Августин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 7 минута, Orthophill рече Боље Албанац и Турчин него Србин! Заиста, да ли си се некада запитао, зашто су се родили толико нације од српску? Зато што сте толико добри колико се замишљате? Нисмо ми ни добри ни лоши ми смо изабрани.Биће заувек запамћен и 27.март и први светски рат и то да други миленијум хришћанске историје завршава тиме што се Срби оружјем супротстављају новом светском поретку.Срби су над народ као Руси или Ромеји.И што ви који мењате нацију као кошуљу не можете да се одвојите од нас.Па ви ни име немате па измислите име које није име као словенци или словаци што значи словени или украјина покрајина.Што се стално објашњаваш са Србима ако не ваљамо.иди код шиптара они су добри.Срам те било. o. Miroljub and TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 5 минута, Orthophill рече Заиста, да ли си се некада запитао, зашто су се родили толико нације од српску? Зато што сте толико добри колико се замишљате? Зато што су муслимани, покатоличени и монтенегрини продали веру за вечеру. Први Турцима, други Ватикану, трећи комунистима и сада нато пакту. Ајде и ти са њима и не смарај ако ти је толико стало до вечере. o. Miroljub and Августин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 3 минута, Orthophill рече Боље Албанац и Турчин него Србин! Брате, нермој тако емотивно да реагујеш. Знам да ово не мислиш искрено. Бугари вам признају државу, али не и нацију, Албанци оће да вам ћапе пола земље, Грци вам не признају ништа, а само Срби вам признају све. Србин Светозар Вукмановић вам је дао државу и нацију 1945. Да су се Срби побунили (мислим да комунисте) Тито не би могао да вам да ишта... 1992, Србија вас признаје под вашим именом, у вашим границама. 2001 српски специјалци помажу гушењу албанске побуне. Добро, и ваш народ се достојно показао 1999. Али немој овако да реагујеш, само због Августинових провокација и несланих шала. Благовесник, Orthophill, o. Miroljub and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 23 минута, Orthophill рече Сада Македонац, али моји преци пре 1944 су се декларирали као Бугари. Е тако лепо кажи. Ово је искрено. Македноска земља је увек била између Србије и Бугарске. Само није искрено ни лепо да ви Бугари пљујете по Србима сакривени именом "малих потлачених Македонаца". Нећемо тако, јер ви Бугари имате толико тога због чега треба да се извините Србима и да се покајете а не да лажете о неком терору Срба над Македонцима. Постојао је ужасан немар Београда према Јужној Србији као што и данас постоји ужасан немар и снобовски однос Београда (све време причам о државном апарату) према свим Србима сувда. Благовесник and o. Miroljub је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 4 минута, Августин рече Нисмо ми ни добри ни лоши ми смо изабрани.Биће заувек запамћен и 27.март и први светски рат и то да други миленијум хришћанске историје завршава тиме што се Срби оружјем супротстављају новом светском поретку.Срби су над народ као Руси или Ромеји. пре 3 минута, Вилер Текс рече Зато што су муслимани, покатоличени и монтенегрини продали веру за вечеру. Први Турцима, други Ватикану, трећи комунистима и сада нато пакту. Ајде и ти са њима и не смарај ако ти је толико стало до вечере. Док браните Српство са митове и омразу према све што није српско и светосавско, биќе и нових нација и нових језика. Лепо је да се чују митови и легенди, али када човек отвори само један српски дневни лист, види да од тога нема ништа. @Ivan Marković Србија нам признаје све то, али Србе не. Српска Црква још мање. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 @Orthophill Pročitaj Sabrana dela sv.Nikolaja Velimirovića možda se prosvetliš. o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 3 минута, Orthophill рече Док браните Српство са митове и омразу према све што није српско и светосавско, биќе и нових нација и нових језика. Лепо је да се чују митови и легенди, али када човек отвори само један српски дневни лист, види да од тога нема ништа. @Ivan Marković Србија нам признаје све то, али Србе не. Српска Црква још мање. А који теби мит смета? Косовски? То је једини који имамо. А то је мит (и реланост) да слобода нема цену и да је замалена земаљско царство а Небеско до века. Шта ти смета овде конкретно? Ако ми не одговориш конкретно шта је ту проблем од сад па на даље ћу те сматрати за примитивног салонског неокомунисту из редова нво или за обичног усташу. Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 СВАКА СРБИЈА ЈЕ ВЕЛИКА СРБИЈА ЈЕР ЈЕ СВЕТА И НЕБЕСКА СРБИЈА. o. Miroljub and TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 1 минут, Августин рече @Orthophill Pročitaj Sabrana dela sv.Nikolaja Velimirovića možda se prosvetliš. Хвала на препоруку, читани су ми скоро сви. А свети владика Николај је један од мојих омиљених светаца. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 Па буди Србин. TSCHeTSCHen and o. Miroljub је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 11, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2018 пре 2 минута, Orthophill рече Српска Црква још мање. Није ни српски народ добио одма аутокефалност, но је прошло неких 500 година од Ираклија (за кога кажу да је први слао мисије) па преко Михаила трећег Пијанице све до никејског цара у чије време је Србија добила аутокефалију. Полако. Ви постојите од 1945 (ај да кажемо од 1920 и неке кад вам је одштампан први (или један од првих буквара). Ако мислиш да свака нација мора одмах да добије аутокефалну Цркву, наведи неки канон (васељенски или помесни, свеједно) који то налаже. Ако пак не, немој да се љутиш на СПЦ. пре 6 минута, Orthophill рече Србија нам признаје све то За вас је једино меродавно шта каже држава Србија. Ако те то чини срећним, ја вам признајем националну посебност. Као класични филолог познајем довољно историју да ми је јасно да нације нису нешто зацементирано... пре 8 минута, Orthophill рече Док браните Српство са митове и омразу према све што није српско и светосавско, биќе и нових нација и нових језика. Не секирај се. У време Слобе и Момира Срба је у Црној Гори било 9%. Сад их има 33%... Уједињење са Републиком Српском је питање времена. Вилер Текс, Благовесник and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука