Цвеле1993 Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Читамо... Аскетска литература је намењена претежно монасима, тако да световни људи немају много потребе за читање исте. Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Читамо... Аскетска литература је намењена претежно монасима, тако да световни људи немају много потребе за читање исте. Hristos vaskrse "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Хвала на добродошлици Лаву и Меди 0205_whistling Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Да, постојало је неколико покушаја, па сам схватила да је још рано, али и даље тежим ка томе, у ствари интересују ме *дубље књиге... 4chsmu1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 na srecu ne podnosim knjige bighugbighug radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 na srecu ne podnosim knjige а толико си их написао ! bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 pomesao si me sa nekim dobri moj i sveti Oce bighugbighug radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 pomesao si me sa nekim dobri moj i sveti Oce dancedance ех да , тај се зове Невен... Него читао сам твој Свечарник, и имаш једну велику замерку од мене ! gadjanjegovornika О светим синаитима си написао свега неколико реченица. Мислим да је требало доста више писати о тим знаменитим монасима који су код нас донели лепу синаитску традицију и који су имали значајну улогу и утицај на поједине наше владаре . Посебан значај међу народом је имао њихов покрет и вези духовног препорода средњевековне Србије. Митрополит има предивну студију у вези њих. Требало је то искористити. 4chsmu1 Знаш на коју мислим ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 u pravu si, ali ipak nije to bilo moguce u knjizi kao sto je Svetacnik. No vladika Ignjatije te je preduhitrio pa mi je pre neki dan blagoslovio da pisem o Sinaitima u srbiji iz evharistijske perspektive. Inace Mitropolitova studija ej dobra, ali opet se marginalno bavi njima kao licnostima, neproucena a izazovna tema zaista.... dancedance radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Sa druge strane niko se nije na sinaite osvrnuo kao ja iako jako malo moram priznati ali u moru zitija imena, novih lepih otkrica svetih iz Srpskoga roda....... radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 "Аскетски огледи" мислим да имају III тома - од Светог Игњатија Брјаначанинова бих дефинисиао као обавезно штиво за све мирјане који се подвизавају у вјери,из разлога што је св.Игњатије малтене наш свременик и што је учење отаца лијепо преточио у својим акестским огледима,а и сам бивајући велики аскета.Заиста грандиозно дјело овог светитеља. Видим да овдје имају "Аксетски огледи": http://ignjatije.wordpress.com/ а овдје се може и скинути у .пдф-у, http://smirenoumlje.blogspot.com/2009/12/sveti-ignjatije-brjancaninov-asketski_17.html пдф има 733 стране. dancedance Књига која је за сваку препоруку 4chsmu1, мене је дирнула и читам изнова и изнова....... www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 u pravu si, ali ipak nije to bilo moguce u knjizi kao sto je Svetacnik. No vladika Ignjatije te je preduhitrio pa mi je pre neki dan blagoslovio da pisem o Sinaitima u srbiji iz evharistijske perspektive. Inace Mitropolitova studija ej dobra, ali opet se marginalno bavi njima kao licnostima, neproucena a izazovna tema zaista.... dancedance Да, СВЕТАЧНИК.... 4chsmu1 Митрополит ту студију завршава баш онако као ће се +Игнатију свидети, у есхатолошком духу и перспективи... Брате, баш ми је драго што имаш послушање свог епископа да пишеш о њима. Синаити су јако значајни за наше духовно наслеђе....штета што су њихов дух и особеност заборављени и изгубљени у свести данашњих монаха....Али има наде. Добро, митрополит је поменуо и мало обрадио значајне личности тог покрета. За бављење сваком личношћу требале би књиге и књиге.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 i more slobodnog vermena i volje a i strucnosti, ja se ne osecam sposobnim ipak sam duboki amater u svemu tome radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Читао сам али сам престао јер ми је то литература "шкодила" у смислу да нисам био спреман за то. Нисам знао ни елементарне ствари када сам читао Лествицу и покушавао да мјењам живот па то није добро прошло у том тренутку. Ко зна можда у скоријој будућности кренем поново са читањем. У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 20, 2010 Пријави Подели Написано Јун 20, 2010 Књига која је за сваку препоруку stadaradim, мене је дирнула и читам изнова и изнова....... Овдје је има и на ћирилици. slavabogu http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/AsketskiOgledi/AsketskiOgledi.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука