Jump to content

За размишљање...

Препоручена порука

(kah, kah) tema je "Za razmisljanje"... (kah, kah)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Mali Marko рече

Има примера у праву си као пре неко вече када су износили "ПП" поруке било је гадно колико сам пратио и да смо били сви скупа у некој просторији било би веома  интересантно 

:stadaradim:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

(kah, kah) tema je "Za razmisljanje"... (kah, kah)

Да, гледао сам ово раније, има више верзија.

Па шта знам, то је то, мораш да будеш ''исти'' ако нећеш проблеме.

Мене само подсећа на разлоге због којих сам бежао из школе и баталио студирање.

Систем, не само образовни, генерално је неподношљив и треба га избегавати што је могуће више.

Подели на овим сајтовима

Хехе се сећа неко кад је Саша Јанковић у неком интервјуу рекао новинарки "Ако бих вам то рекао, морао бих да вас пољубим". Не сећам се шта је било питање, ваљда како ће се звати његов покрет/странка, ил тако нешто.

Па га после нормално напали за сексизам, а он се човек уби од анализирања, објашњавања и извињавања   :D 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, GeniusAtWork рече

Хехе се сећа неко кад је Саша Јанковић у неком интервјуу рекао новинарки "Ако бих вам то рекао, морао бих да вас пољубим". Не сећам се шта је било питање, ваљда како ће се звати његов покрет/странка, ил тако нешто.

Па га после нормално напали за сексизам, а он се човек уби од анализирања, објашњавања и извињавања   :D 

Ne znam za to, al` jeste odvala...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Натан рече

Да, гледао сам ово раније, има више верзија.

Па шта знам, то је то, мораш да будеш ''исти'' ако нећеш проблеме.

Мене само подсећа на разлоге због којих сам бежао из школе и баталио студирање.

Систем, не само образовни, генерално је неподношљив и треба га избегавати што је могуће више.

Mislis da je problem iskljucivo u obrazovnom sistemu? Ovaj vide sugerise da je u stvar problem siroko drustveni, a da je obrazovanje samo jedna od zrtava.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Ne znam za to, al` jeste odvala...

Линк 

Ево шта су направили од тога  линк

Па је после објављивао текстове у којима се извињава, па се извињавао у другим емисијама...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, obi-wan рече

Mislis da je problem iskljucivo u obrazovnom sistemu? Ovaj vide sugerise da je u stvar problem siroko drustveni, a da je obrazovanje samo jedna od zrtava.

Баш тако, на сваком кораку се данас срећеш са оваквом ситуацијом.

Само то не значи да треба сам себи да подметнеш ногу, типа да баталиш то исто образовање. Напротив, управо се треба борити, али то не можеш гледајући са стране. 

@Натан  молим те, немој мислити да не разумем шта си хтео да кажеш. О, да, добро сам осетила сву гадост и исто тако као ти демонстративно напустила студије... Од тога нисам добила ништа. Имала сам неко време свој лични осећај слободе и сл. али дошао је тренутак кад ме живот жестоко уозбиљио у погледу будућности и погоди шта сам прво урадила... Уплатила животно осигурање (фууј) и вратила се на факс, завршила рекордно. Само...овај пут се нисам вратила у тај свет као збуњена клиника из провинције. Вратила сам се као особа са ставовима, пази - некима се чак и допало,  и, колико год да сам им чудна, има да гурам тако док ме не облепе траком...

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Milica Bajic рече

@obi-wan баш јесте за размишљање

Смејем се, мало ме подсетило на наш форум понекад :D

И мене...заправо се ја понекад осетим  као овај  јадник нормални. :D

Видео ме подсети на  4 фазу  " Прозор Овертона " заиста жалосно да би било смешно. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 17.10.2018. at 23:36, obi-wan рече

Образовање сам поменуо зато што конкретња радња у видеу има везе са њим, а иначе, да, оно је само жртва, као део глобалног система.

Али добро, нека дегенерација нам свакако не гине, питање је само који део времена закачимо.

Ако нам је за утеху, опет је и ово мање зло од скорашњег ''братства и јединства''.  

Подели на овим сајтовима

On 18.10.2018. at 16:41, Milica Bajic рече

Баш тако, на сваком кораку се данас срећеш са оваквом ситуацијом.

Само то не значи да треба сам себи да подметнеш ногу, типа да баталиш то исто образовање. Напротив, управо се треба борити, али то не можеш гледајући са стране. 

@Натан  молим те, немој мислити да не разумем шта си хтео да кажеш. О, да, добро сам осетила сву гадост и исто тако као ти демонстративно напустила студије... Од тога нисам добила ништа. Имала сам неко време свој лични осећај слободе и сл. али дошао је тренутак кад ме живот жестоко уозбиљио у погледу будућности и погоди шта сам прво урадила... Уплатила животно осигурање (фууј) и вратила се на факс, завршила рекордно. Само...овај пут се нисам вратила у тај свет као збуњена клиника из провинције. Вратила сам се као особа са ставовима, пази - некима се чак и допало,  и, колико год да сам им чудна, има да гурам тако док ме не облепе траком...

Може и тако, ако неко мисли да му будућност зависи од тога. Има професија које су вредне уложеног времена, труда и новца.

Али ипак, ако човек има идеју како да се среди а да заобиђе све то мачевање са аждајама у тако лепим годинама живота, то треба и да оствари, много је боља и опуштенија варијанта.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Натан рече

Образовање сам поменуо зато што конкретња радња у видеу има везе са њим, а иначе, да, оно је само жртва, као део глобалног система.

Али добро, нека дегенерација нам свакако не гине, питање је само који део времена закачимо.

Ако нам је за утеху, опет је и ово мање зло од скорашњег ''братства и јединства''.  

Po cemu je tacno manje zlo? Meni izgleda kao mnogo vece zlo koje u stvari obuhvata i mnoga prethodna, tj. izgleda kao nastavak mnogih manjih zala kojima nismo stali na put na vreme. "Bratstvo i jedinstvo" je kostalo nas ovde na Balkanu, a politkorektnost i levicarsko ludilo nisu lokalna nego globalna pojava.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Po cemu je tacno manje zlo? Meni izgleda kao mnogo vece zlo koje u stvari obuhvata i mnoga prethodna, tj. izgleda kao nastavak mnogih manjih zala kojima nismo stali na put na vreme. "Bratstvo i jedinstvo" je kostalo nas ovde na Balkanu, a politkorektnost i levicarsko ludilo nisu lokalna nego globalna pojava.

За то си у праву, ово изопачење има много шири утицај и у том смислу је лошије.

А ово да је ''братство и јединство'' много горе је мој лични осећај, а то је само до укуса.

Пре бих живео у неком капитализму, са свим његовим манама, где можеш да будеш све и ништа, него у комунизму где си ништа и ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Натан рече

За то си у праву, ово изопачење има много шири утицај и у том смислу је лошије.

А ово да је ''братство и јединство'' много горе је мој лични осећај, а то је само до укуса.

Пре бих живео у неком капитализму, са свим његовим манама, где можеш да будеш све и ништа, него у комунизму где си ништа и ништа.

Za mene su ta dva jednako losa ako ih gledas na najgorim primerima. S druge strane, iz svakog od tih potencijalno moze da se izvuce ponesto da valja.

Ne izgleda mi nikako dobro to razmisljanje u iskljucivim krajnostima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...