Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Skoro da jeste...Veoma,veoma tesko...Mi vidimo sta se dogadja u katolickoj crkvi...To stanje nije prirodno za sve ljude i to su izuzeci...

Brate, ti si tu potrebu uporedio sa sa potrebama za hranom i vodom. Jeste tesko, ali nije nemoguce ziveti bez toga. To sto se desava u KC je posebna prica. Celibat sam biras ako osetis da to mozes nositi. Neki na zalost hoce a ne mogu, ili ne zele da se potrude, i dolazi do poremecaja. Do poremecaja dolazi ako na sebe preuzmemo bilo koji podvig koji ne mozemo da nosimo, bilo odredjeni rezim posta, molitve, tihovanja.....

Ako ne cinis preljubu sa tudjom zenom ili bez vencenja zbog cega bi to bio greh?Ako to ne steti ni toj osobi ni drugima zasto bi to bio greh?Ako Bog kaze da to nije greh zasto da drugi kazu?

Brak je u nasoj Crkvi Sveta Tajna. Bez obzira na to potrebno je da se brak sklopi javno i prizna pred ljudima da se ulazi slobodno i bez prisile u njega i zatrazi Boziji blagoslov. Tajnovitost bi dovela do udvaranja i bracnih ponuda sa strane, i ko zna cega vec. A jer kod vas ne postoji brak ?

Ako opijanje,prejedanje,... ne bi navodilo na drugi greh i ne bi stetilo coveku ni drustvu zasto bi to bio greh?

Da ne steti coveku i drustvu i ne navodi na drugi greh, to onda ne bi ni bilo opijanje i prejedanje, a samim tim ni greh. Vec bi predstavljalo umerenu upotrebu koja se ni sada ne smatra grehom.

Drugi svet je nepojmljiv za nas i zato se kaze u Kur'anu : "I vi cete u njemu (raju) imati ono sto oko nije videlo i ono sto niko nije cuo i sto niko ne moze da zamisli"

Jeste nepojmiv. Samo te reci su prepisane iz Novog Zaveta : "Šta oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čoveku ne dođe, ono ugotovi Bog onima, koji Ga ljube."

Подели на овим сајтовима

Koje su ovo fore,posti ramazan i služi Allaha da bi zadržao robove,budi dobar da bi imao žene u raju meda i mleka?

Ja da sam sve ovo hteo radio bi kod Darka Šarića.

Postio bi ramazan i držao javnu kuću...Allah mi dozvolio da imam robove,jasno kao dan.

Vidi opet ograničavaš Boga u Njegovoj volji da nagradi Njegove robove onako kako On hoće. Ali nebitno ovdje je stvar da vjernici ostaju vjernici poslije očigledna dokaza a nevjernici ostaju ono što su i bili.Svako sebi bira put.

Dejane prijatelju ti namjerno nećeš da skontaš odnos islama prema robovima.Islam je došao s ciljem  da iskorijeni robovlasnički odnos među ljudima.

Propisuje ogromne nagrade onome ko oslobodi roba, zatim propisuje kao jedan od načina iskupljenja za određeni grijeh oslobađanje roba.Međutim to ti namjerno nećeš da skontaš(obzirno da nisi glup i nepismen)

S toga nemoj podvlačiti teze koje sa istinom nemaju smisla.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Neće rajski ljudi biti ptičice već vrlo zrele ličnosti koji će voleti jedni druge nadseksualnom ljubavlju,takvih primera imamo već ovde na zemlji.

Nemamo mi pogrešan pristup ničemu.već duhovan pristup.

Mislim da je iz perspektive islama ,koji je sav Juridički ,teško razumeti pravoslavnu duhovnost.

Mi smo ovde pricali za ljubav izmedju supruga i supruge...ni kod nas ljudi nece da se mrze u raju i ne treba da se mrze ni na ovom svetu...

U Islamu ima dosta prava ali ima i mnogo duhovnosti...citajte,pitajte,...o duhovnosti u Islamu...

Подели на овим сајтовима

да ли постоји равноправност међу децом - половима ( да л' је мушко или женско) или мушко дете има предност над женским, и које су предности?

Такође ме занима, да ли прворођено дете има предност у односу на осталу децу?

Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав.  srcee

Подели на овим сајтовима

Vidi opet ograničavaš Boga u Njegovoj volji da nagradi Njegove robove onako kako On hoće. Ali nebitno ovdje je stvar da vjernici ostaju vjernici poslije očigledna dokaza a nevjernici ostaju ono što su i bili.Svako sebi bira put.

Dejane prijatelju ti namjerno nećeš da skontaš odnos islama prema robovima.Islam je došao s ciljem  da iskorijeni robovlasnički odnos među ljudima.

Propisuje ogromne nagrade onome ko oslobodi roba, zatim propisuje kao jedan od načina iskupljenja za određeni grijeh oslobađanje roba.Međutim to ti namjerno nećeš da skontaš(obzirno da nisi glup i nepismen)

S toga nemoj podvlačiti teze koje sa istinom nemaju smisla.

Vidi Bosanac,ovako iskorenjivanje robova može da radi neka vlada ,vlast,kralj,bezbednosna struktura a ne prorok koji predstavlja Boga.

Da su Božiji proroci ovako koketrali sa ljudskom prirodom i pohlepo ni jedan ne bi bio ubijen.

Подели на овим сајтовима

Dio hadisa:Čak i kada neko ima intimu sa svojom ženom ima nagradu zbog toga kod Boga.Zar ćemo i zbog toga biti nagrađeni allahov poslaniče? Šta mislite da li biste bili kažnjeni ako biste to imali sa tuđom ženom?

Kod nas initima sa suprugom nije robovanje niskim pobudama. Kod nas je to dobro djelo. Kod nas je intima sa ženama sa kojima nismo u braku robovanje niskim pobudama.

Подели на овим сајтовима

Vidi Bosanac,ovako iskorenjivanje robova može da radi neka vlada ,vlast,kralj,bezbednosna struktura a ne prorok koji predstavlja Boga.

Da su Božiji proroci ovako koketrali sa ljudskom prirodom i pohlepo ni jedan ne bi bio ubijen.

Po vama su poslanici onako kako ih Biblija predstavlja ne samo koketirali sa ljudskom prirodom nego su na najgori mogući način poigravali se sa ljudskim častima.Tako da mi prijatelju ne držiš predavanja o tome kako bi trebao poslanik da se ponaša prema ljudima. Ako ti trebaju citati iz Biblije da ti pokažem pohlepu prevaru i gnusna djela koja su po Bibliji učini poslanici? Zato malo budi oprezan u onome što izvrčeš od činjenica prijatelju .

Подели на овим сајтовима

Dio hadisa:Čak i kada neko ima intimu sa svojom ženom ima nagradu zbog toga kod Boga.Zar ćemo i zbog toga biti nagrađeni allahov poslaniče? Šta mislite da li biste bili kažnjeni ako biste to imali sa tuđom ženom?

Kod nas initima sa suprugom nije robovanje niskim pobudama. Kod nas je to dobro djelo. Kod nas je intima sa ženama sa kojima nismo u braku robovanje niskim pobudama.

ali može i sa robinjama?

Подели на овим сајтовима

Po vama su poslanici onako kako ih Biblija predstavlja ne samo koketirali sa ljudskom prirodom nego su na najgori mogući način poigravali se sa ljudskim častima.Tako da mi prijatelju ne držiš predavanja o tome kako bi trebao poslanik da se ponaša prema ljudima. Ako ti trebaju citati iz Biblije da ti pokažem pohlepu prevaru i gnusna djela koja su po Bibliji učini poslanici? Zato malo budi oprezan u onome što izvrčeš od činjenica prijatelju .

Daj mi primere i učenja proroka koji su nam odobrili da može mo slobodno da imamo robinje u smislu seksualne eksploatacije.

Подели на овим сајтовима

да ли постоји равноправност међу децом - половима ( да л' је мушко или женско) или мушко дете има предност над женским, и које су предности?

Такође ме занима, да ли прворођено дете има предност у односу на осталу децу?

Prvorođeno djete nema razlike u odnosu na ostalu djecu osim što je po redu prvo koje je došlo na ovaj svijet.

Djeca su blagodat po islamu bila ona ženska ili muška.

Hadis:Ko bude imao tri kćeri i odgoji ih kako treba njemu je nagrada Raj, a dvije Allahov poslaniče i dvije.

Jedina razlika između muškog i ženskog djeteta je u nasljedstvu.Žensko djete dobija pola manje od muškog. 

Ono što je bitno napomenuti ovdje jeste da žensko djete kada se uda ono nosi svoje nasljedstvo sa sobom i muž nema pravo da raspolaže sa tim. Dok je muž dužan iz svog imetka da izdržava svoju porodicu (ženu, djecu) a ne žena iz svog.

Zbog obaveze izdržavanje porodice koja je na mužu islam daje duplo više muškom nego ženskom.

Подели на овим сајтовима

Daj mi primere i učenja proroka koji su nam odobrili da može mo slobodno da imamo robinje u smislu seksualne eksploatacije.

Po Bibili mnogi poslanici su svojim djelima ostavili poruku za one koji ih slijede da mogu činiti najgora moguća djela. Nemoj prijatelju insistirati da ti navodim citate stid me je ove čestite hriščanke koja čita ovo što mi pišemo. Ali ako insistiraš napisat ću ti. Do tebe je!

Подели на овим сајтовима

Da brata ne uplašimo: Ko može, neka mu; ko ne može ili ne želi, isto je dobro. Hrišćanstvo naglasuje nadseksualnost, ne antiseksualnost. Pošto se naglasuje nadseksualnost, ideal je seks u ljubavi, ne seks iz pohlepe, zadnje je robovanje nižim požudama, one koje su se grešnom prirodom ljudskom pokvarile. Jer i ovo razlikuje današnjeg čoveka od životinje, životinja praktikuje seks kad joj dođe vreme da se množi. A polna ljubav je nešto najintimnije, ovo najpre oseća dete koje nema pojma o seksu. Ili zašto ne možemo da gledamo kada nam roditelji vode ljubav? Zbog toga polna ljubav treba da bude sveto, a koliko je tužno kada služi jedino da se čovek isprazni. A neki ovo ne razumeju pa vele da Hrišćanstvo odbija polnu ljubav; ne, nego ono treba da bude izraz prave, istinske ljubavi. Drugi, pak, svoju ljubav okreću duhovnoj, spiritualnoj strani, i ovo je dobro i tako valja. Svakako, ali, gde se ima ljubav, ona ne može da se deli; zato imamo jednog Boga i ne više bogova, i zato imamo jednu ženu ili jednog muža i ne više žena i više muževa. Jedan je Bog; tako isto kad se muškarac i žena sjedine postaju jedno i oslikavaju jednog Boga. Sad, ali, ima i ljudi koji su toliko razvili svoju ličnost da ne mogu da se sjedine sa ženom ili mužem, jer u tom slučaju ne bi dobili nego bi izgubili od svoje ličnosti. Svako od nas ima svoj put k Bogu, i svaki put je dobar i pravedan. Da smo svi ratnici, umruli bi od gladi jer ne bi bilo nikoga ko bi gajio hranu, i da svi gajimo hranu stradali bi jer ne bi bilo nikoga ko bi nas branio od napada besnog neprijatelja. I tako je potrebno jedno i drugo.

Ja tebe razumem,ali ako se neko ko ne poznaje hrišćanstvo uhvati ovih stihova piše da žena opoganjuje čoveka.

Da je onaj ko se ne dotakne žene "čist" pred Bogom.

Подели на овим сајтовима

Koje su ovo fore,posti ramazan i služi Allaha da bi zadržao robove,budi dobar da bi imao žene u raju meda i mleka?

Ja da sam sve ovo hteo radio bi kod Darka Šarića.

Postio bi ramazan i držao javnu kuću...Allah mi dozvolio da imam robove,jasno kao dan.

Ne,nisi dobro razumeo.Posti se ramazan radi Boga..Bog kaze : "Sva dela pripadaju coveku osim post,on je Moj i ja za njega neizmerno nagradjujem...

Kriminalci  ubijaju,muce ljude,truju ih drogama...Kada bi dobio na poklon od Boga vilu,porsea,zlato,...ti to ne bi uzeo?

Drzanje javne kuce se kaznjava u Islamu i ti znas kakvom kaznom...Drzanje robova je ukinuo halifa tj. turski sultan...znaci to sada ne postoji i nema potrebe da raspravljamo o tome...Kada su postojali robovi u Muhamedovo vreme Muhamed je rekao : Dajte im da jedu od onoga sto vi jedete" . Polozaj robova u Islamu je bio mnogo bolji od polozaja mnogih radnika sada...

Подели на овим сајтовима

Po Bibili mnogi poslanici su svojim djelima ostavili poruku za one koji ih slijede da mogu činiti najgora moguća djela. Nemoj prijatelju insistirati da ti navodim citate stid me je ove čestite hriščanke koja čita ovo što mi pišemo. Ali ako insistiraš napisat ću ti. Do tebe je!

Da insistiram,pa ćemo naći nekog teologa da nam razjasni o čemu se radi.

Znaš,mnogi svetitelji su bili kriminalci...ponavljam BILI

Подели на овим сајтовима

Da insistiram,pa ćemo naći nekog teologa da nam razjasni o čemu se radi.

Znaš,mnogi svetitelji su bili kriminalci...ponavljam BILI

Dobro Dejane počet ću lagano:De mi reci da li ti vjeruješ da svaki poslanik treba da bude primjer drugima i da svojim životom svjedoći zadaću koja mu je od Boga data?

Da li svaki poslanik treba da bude primjer u lijepom ponašanju?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...