Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja u ovakav dzenet i ne želim da idem...

Ispod časti mi je i ljudskog dostojanstva

Ne navedoh li ja Dejane hadis u kojem se kaže da će svako u Džennet ući osim onaj ko odbije. Eto ti si odbio.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Имам ја једно питање. Како се опходите према жени/ама у браку?

И да ли полигамија спада под МОРАЊЕ?

Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав.  srcee

Подели на овим сајтовима

Ja imam svoje ljudsko dostojanstvo i obraz,ne prodajem se za med ,mleko i čiste žene.

Zaista ti Dejane imaš previsko mišljenje o sebi tako da se oholiš nad Bogom.A zaista imaš prenisko mišljenje o nama tako da nas optužuješ za najniže i najprezrenije stvari.Prijatelju nemoj tako.

Ja mislim da iza toga što si ti nazvao dostojantvom i obraz se krije veliko neznanje i bojim se predrasude.Ali nebitno , svako svojim putem gazi.

Mi se prodajemo Onome koji nas je stvorio.Mi sanjamo o Njegovoj milosti prema nama.I mi svoj život ne posvečujemo medu mlijeku ženama itd.Mi svoj život Njemu posvečujemo.

Rekao je Allah dž.š. u Kuranu:"Reci:Uistinu su moja molitva, moja žrtva i moj život i moja smrt radi Allah dž. koji nema druga i naređeno mi je da budem pokoran samo Njemu".

Подели на овим сајтовима

Имам ја једно питање. Како се опходите према жени/ама у браку?

И да ли полигамија спада под МОРАЊЕ?

Žena u islamu se poštuje.Ona je majka koja je preča djetetu od oca.Ona je supruga čija se čast brani životom.Ona je  gospodarica u kući svoga muža. Poligamija u islamu nije naređena ona je dozvoljena.

Подели на овим сајтовима

Mala digresija, idemo od teme, tema je - o islamu i muslimanima...

Mozda se ne razumemo. Da pokušam približiti - Vi kad kazete da mi verujemo u Isusa kao u Boga,

poimate da mi ispovedamo njegovu ljudskost za bozanstvo. Medjutim, ne, i opet, ne.

Hrista kao čoveka ne ispovedamo za Boga. Božanstvo u njemu slavimo i tome se klanjamo.

U licnosti Isusa iz Nazareta je utjelovljena Reč (Logos) Božija (zbilo se na dan Blagovesti).

Stoga je i ono što je sjedinjeno sa Bozijim Logosom   spašeno, tj. uzneseno na presto Boga. Mi u tome vidimo spasenje.

Nije se ovaplotio Bog Otac, nego Ono čega je On Otac. Da tu se razlikujemo. Vi ne verujete da je Bog Otac i to je kardinalna

i nepremostiva razlika izmedju vas i nas.

No, meni nije jasno kako ne vidite da su opisi dzenetskih bašti  čisto podilaženje muškoj putenosti?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ali evo odgovorit ću ti direktno. Neće.

Ih bre. A ja se ponadao da cemo uzivati zajedno u dzenetskim bastama. Salim se malo, ono sto je greh ovde nece ga biti u buducem veku.

Po vašoj vjeri ako ja odbijem vjerovati u Isusa na način kako bvi vjerujete gdje ću ja?Eto ja otvoreno ne vjerujem u Isusa kao Boga.On nije Bog i odbijam takvo vjerovanje i smatram to zabludom.Da li ću ja ući u Raj po vama?

Mnogi ispunjavaju Isusove reci i ne znajuci za Njega,  Zakon obavezuje onog ko je pod zakonom, ko nije pod zakonom i ne zna za zakon ne moze biti sudjen isto kao ovaj prvi. Evo nekih stihova :

"Jer koji bez zakona sagrešiše, bez zakona će i izginuti; i koji u zakonu sagrešiše, po zakonu će se osuditi (Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore; Jer kad neznabošci ne imajući zakon sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakon ne imajući sami su sebi zakon: Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovim što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli među sobom tuže se ili pravdaju)

Tako da verujem da ce biti i nehriscana u Buducem veku. Vidis li ti razliku i ciji je Bog slican ljudskim osobinama ( ko mene nece necu ni ja njega ), a ciji je uzvisen i iznad ovoga sveta. Sam odluci.

Подели на овим сајтовима

Apropo crnookih djevica u "rajskim baštama":

Da li će nečijoj supruzi biti svejedno kada shvati da njenog muža više privlači osoba neke druge devojke, da u njoj (svojoj ženi), dakle, ne nalazi ispunjenje (da ne kažem i zadovoljenje)??!!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Odoh spavati sutra akobogda nastavljamo.Svako dobro.Dejane ja imam načina da se podrugujem sa tvojom vjerom tako da vas mogu mnoge u neugodnu situaciju dovesti.Ja to neći jer kako ti reče:"Ja imam dostojanstvo i obraz" Ja ga imam prijatelju a ti nemoj od svoga obraza džon praviti. Ovo ti je bratski savjet.Podrugivanjem i ismijavanjem se razgovor ne vodi.Oprosti nije mi želja da te povrijedim , činiš mi se kao dobar insan, stoga se nadam da će ti ova kritika dobro doći.Svako dobro društvo.

Подели на овим сајтовима

Ode. Ok, pišemo se sutra.

Laku noć i Bog ti na pomoć.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...