Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znač i ipak postoji takav stih ;)

Postoji ajet koji govori o kazni kojom su kažnjeni oni koji su bili nepokorni Bogu,ali u tom ajetu se niukom slučaju ne govori da su ljudi nastali od majmuna i od svinja. Ne govori se nigdje u Kuranu da je od tih dalje bilo potomstva. Takođe nigdje se ne govori da su majmuni i svinje od ljudi nastali. Svako dobro.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

A zasto samo njih? Zasto onda ne vidimo da i druge neverne jevreje (kakvih danas ima mnogo vise nego ikada) u majmune, svinje i žabe ne pretvori?

I ti kao sigurno veruješ u to, da  je Bog zaista onim nevernim ljudima zamenio njihove ljudske organe

sa organima  majmuna i svinja.. te su psotali svinje.. i onda ih pustio da umru?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

A odgovor na moje pitanje :

Odgovorit ću ti hadisom Allahova poslanika u kojem kaže: Svako će ući u Džennet (raj) osim onoga ko to odbije). Ko će odbiti to? (Upitaše)  Onaj ko povjeruje u mene taj će ući u Džennet a onaj ko odbije povjerovati u mene on je odbio da uđe u Džennet.

Подели на овим сајтовима

A zasto samo njih? Zasto onda ne vidimo da i druge neverne jevreje (kakvih danas ima mnogo vise nego ikada) u majmune, svinje i žabe ne pretvori?

I ti kao sigurno veruješ u to, da  je Bog zaista onim nevernim ljudima zamenio njihove ljudske organe

sa organima  majmuna i svinja.. te su psotali svinje.. i onda ih pustio da umru?

Da budu pouka drugim ljudima.

Подели на овим сајтовима

Meni je to samo poruka da on želi da zaplaši hrišćansku dušu

i da mu je sve jedno voleo ga neko ili ne, nego je važno uterati strah prostom narodu

u cilju samo da prihvati novu objavu (tj. Kur˙an).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Kontam ja da iz tvoje percepcije o Bogu kao slabašnom, onome koji je maltretiran, ponižen ubijen to ti je nemoguće shvatiti. Ali ako ja vjerujem da je moj Gospodar svemoguć nije mi čudno što će On učiniti da moje tjelo na onome svijetu će biti drugačije.I ja kada su stvari o onome svijetu vjerujem u ono što je objavljeno.

Menit o sve zvuči kao podvodjenje i namamljivanje.

Mog Boga možete videti i kao slabašnog i kao jadnog ali nikada kao makroa.

Подели на овим сајтовима

Odgovorit ću ti hadisom Allahova poslanika u kojem kaže: Svako će ući u Džennet (raj) osim onoga ko to odbije). Ko će odbiti to? (Upitaše) Onaj ko povjeruje u mene taj će ući u Džennet a onaj ko odbije povjerovati u mene on je odbio da uđe u Džennet.

Ajde da pojednostavim pitanje. Da li ce neko ko nije Musliman uci u Dzennet ?

Подели на овим сајтовима

"ko odbije povjerovati u mene on je odbio da uđe u Džennet."

I, da li mi sa našom hrišćanskom verom pravoslavne tradicije ispunjavamo kriterijum da se može reći da i mi  verujemo u NJEGA?

Подели на овим сајтовима

Ajde da pojednostavim pitanje. Da li ce neko ko nije Musliman uci u Dzennet ?

Prijatelju odgovorio sam ti hadisom.Ali evo odgovorit ću ti direktno. Neće.

Po vašoj vjeri ako ja odbijem vjerovati u Isusa na način kako bvi vjerujete gdje ću ja?Eto ja otvoreno ne vjerujem u Isusa kao Boga.On nije Bog i odbijam takvo vjerovanje i smatram to zabludom.Da li ću ja ući u Raj po vama?

Подели на овим сајтовима

I, da li mi sa našom hrišćanskom verom pravoslavne tradicije ispunjavamo kriterijum da se može reći da i mi  verujemo u NJEGA?

Veljo ja bih bio najsretniji da svaki čovjek uđe u Džennet. Ovo kao čovjek.Međutim svaki čovjek koji ne vjeruje u jednog Boga, zatim ne vjeruje u Muhammeda kao poslanika ili zanegira poslanstvo bilo kojeg od poslanika po islamu on je od onih koji su propali.

Подели на овим сајтовима

Evo noćas sam proveo sa vama i strpljiv sam bio i primjetio sam da su neki od vas mojih sugovornika ismijavali se na račun islama. Ja to ne činim sa vašom vjerom  niti bih to sebi dozvolio.A oni koji su se ismijavali na račun islama neka znaju da se preko njih ostvaruje ono što je Allah dž.š. objavio Muhammedu a.s.:

"Vi cete sigurno biti iskusavani u imecima vasim, i zivotima vasim, a slusat cete od onih kojima je prije vas dana Knjiga i idolopoklonika mnoge neugodnosti. Ako budete izdrzali i Allaha se bojali, to je jedna od odlucnih ( teskih) stvar!"

Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...