Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje.  ma ,hm kako to jednostavno rece  sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni  zivot ,izvini na prekidu razgovora

Ovo ne govorim sam od sebe već tako uči otkrovenje apostola i proroka na čijem smo temelju i nazidani Gospodom.Kako kaže jedna molitva na krštenju gde sveštenik moli ,,nazidaj ga na temelju apostola i proroka.Sveto Pismo uči tako da je Hristos pravda naša.Hrišćani su otkupljeni Hristovom krvlju.I svako ko veruje u ime Isusa Hrista Sina Božijeg treba da zna da ima život večni.Da,  svestan je toga i pre smrti.Hrišćanin sebe smatra mrtvim grehu a živim u Bogu.To nije tako jedenostavno za one koji se nisu u potpunosti predali Hristu nego pokušavaju da zasluže spasenje.Ali spasenje se nemože zaslužiti delima ono se prihvata verom Hristovom.Nije u pitanju naša vera koju mi proizvodimo,ne ta vera već vera koja odozgo silazi u vernika koja nije od ovoga sveta.Plamen Hristove vere u nama koju nam Gospod daruje zabadava.Takva vera spasava i to je Hristova pravda u  nama.

Подели на овим сајтовима

To nije tako jedenostavno za one koji se nisu u potpunosti predali Hristu nego pokušavaju da zasluže spasenje.

Интересантна мисао, мада ми наставак звучи тотално протестантски.

Акт спасења није само "учлањење у божију партију", прихватиш Христа и готово,

нити се оно "заслужује" па су светитељи "носиоци споменице", већ је спасење догађај

оствареног љубавно-мистичког дијалога између човјека и Бога, запечаћеног св.Тајнама.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Po islamskom učenju veliki griješnik(musliman) ukoliko mu se Allah ne smiluje jedan dio perioda će provesti u Džehennemu gdje će biti kažnjavan i na kkraju će biti opet u veden u Džennet božijom voljom!!!

Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje.

Svi ostali koji ne dolaze Bogu kroz Sina izaći će na sud da im se sudi po delima ali ko je nanovo rodjen u Isusu Hristu njemu se ne sudi mada se svima valja javiti na sudu Hristovom.Kod muslimana se toliko ističe agonija strašnog suda zato što je strašno se pojaviti na sudu jer ko će se spasiti po delima kada smo svi grešnici.Zato valja naći utočište u Hristu,dobiti njegovu pravdu i sigurnost spasenja.

Musliman živi između dvije stvari , nade u Allahovu milost i straha od Njegove kazne.

Mi svoj spas ne tražimo kod ljudi nego kod Gospodara ljudi a to je ne Isus, nego Allah.

Isa-Isus .a.s je nama jedan od najdražih Poslanika, njegova čast je za nas sveta, njegovu majku volimo više nego naše rođene majke , ali ih zbog toga ne činimo onim što nisu...

Naš poslanik Muhammed. a.s poslanike naziva svojom braćom, svi su oni u isto pozivali, i svi su oni pozivali u vjeronje u Džennet-raj i pakao-Džehennem.

Niko na osnovu svojih djela ne zaslužuje raj.Čovjek se svojim dobrim djelima priblžava Bogu, a božijom milošću se ulazi u Džennet!!!

Da li ja , koji umrem a nevjerujem u Isusa kao Boga, tj umrem ko musliman, na onom svijetu, pošto sam zanegirao božanstvo Isusu, ću biti od stanovnika pakla?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje.  ma ,hm kako to jednostavno rece  sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni  zivot ,izvini na prekidu razgovora

Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ...

Čudno zar ne?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ...

Čudno zar ne?

Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajao

i dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud.

Подели на овим сајтовима

Čudno zar ne?

A kako je kod vas?

Citat:

"Po islamskom učenju veliki griješnik(musliman) ukoliko mu se Allah ne smiluje jedan dio perioda će provesti u Džehennemu gdje će biti kažnjavan i na kkraju će biti opet u veden u Džennet božijom voljom!!!"

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju

plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju

Значи, можеш да будеш најгора битанга, али ако умреш у недељу све је ок? Е Григорије, Григорије. Далеко је православље од тога, веруј ми.

Подели на овим сајтовима

Demoni imaju pravo da te plase na mitarsrvima, osim ako se ne pricestis pred smrt ili ispustis svoju

plemenitu dusu u Nedelju tada im Andjeli to ne dozvoljavaju

Brate Grigorije, ja sam propustio priliku pre 3 godine. Pricestio se na Vaskrs a u utorak zavrsio na klinici u komi posle udesa. A bio sam se i doterao, Levis jakna nova, pih, sve bilo po PS-u.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...