Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

kad kazem hriscani ne mislim na "hriscane"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Гости

"Ако овде применимо исламску логику онда би требало женама дозволити да имају више мушкараца?

Како наћи решење за мушкарце који су "математички вишак"?"...ok.a,kako onda da se zna ko je kome tu otac?

Данас је то бар лако. Постоји ДНК анализа. Но, може се применити и нека законска подредба када ко треба да спава са женом од тих неколико њених мужева. Подвлачим, то може да се примени ако користимо исламску логику по овом питању јер ако не применимо ово онда су жене дискриминсане, сматране нижим бићима. А и што је то битно ко је отац? Кажу код нас: "отац-колац", и "само је једна мајка"
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ali si sprečio da se to zlo širi u zajednici .Kaznio si onoga kome savjeti nisu koritili a pouku si dao onima koji razmišljaju poput njega.A deder prijatelju idgovori ti meni kako vi sprečavate pojavu preljube i koliko je vaša mjera učinkovita po društvenu zajednicu?

И докле тако? То је комунистичка логика, уништавање једног од стране мноштва. Тако ћемо да убијамо све док не буде "очишћено од зла", но да ли је то баш тако? Шта се са тим ради? НИшта више него се зло умножава. Замисли, убијеш некога зарад његово добра! Ја ту не видим логике. У Православљу нема тог сукоба, зато и јесте Један Бог а Света Тројица.
Подели на овим сајтовима

Na postavljana pitanja vi ne dajete odgovore.

Pitanje je sljedeće:Na koji način hriščanstvo odvračaju one ljude od činjenja zla kojima lijepa riječ, bratski savjet ili očinska briga ne koristi?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

"Ако овде применимо исламску логику онда би требало женама дозволити да имају више мушкараца?

Како наћи решење за мушкарце који су "математички вишак"?"...ok.a,kako onda da se zna ko je kome tu otac?

Данас је то бар лако. Постоји ДНК анализа. Но, може се применити и нека законска подредба када ко треба да спава са женом од тих неколико њених мужева. Подвлачим, то може да се примени ако користимо исламску логику по овом питању јер ако не применимо ово онда су жене дискриминсане, сматране нижим бићима. А и што је то битно ко је отац? Кажу код нас: "отац-колац", и "само је једна мајка"

Što se tiče komentara na ovaj tekst on je sljedeći:(da se ne shvati bukvalno):Žena je poput njive u kojoj ne uspijeva osim jedno sjeme.

Ovi tvoji prijedlozi brate su smiješni jer oni nemaju veze sa islamskim rješenjima niti sa islamskom logikom.Nego umjesto da mi pišeš o islamskoj logici de ti meni napiši o onome što vjerujem, da dobro poznaješ, a to je :Kako hriščanstvo rješava problem viška žena u odnosu na muškarce.Šta sa tim viškom učiniti?

Подели на овим сајтовима

Молимо се Богу за њих, да их Он уразуми.

Vi se molite Bogu za njih da ih urazume a oni ubijaju, siluju otimaju!!!

Društvenu zajednicu uništavaju...Kako hriščanstvo štiti hriščansku ili nehriščansku zajednicu od ovakvih?Moljenje boga da ih urazumi , jeli to dovoljno i jeli vi stajete samo sa tim da bi sprečili nasilnike od činjenja nasilja?

Подели на овим сајтовима

Ali si sprečio da se to zlo širi u zajednici .Kaznio si onoga kome savjeti nisu koritili a pouku si dao onima koji razmišljaju poput njega.A deder prijatelju idgovori ti meni kako vi sprečavate pojavu preljube i koliko je vaša mjera učinkovita po društvenu zajednicu?

И докле тако? То је комунистичка логика, уништавање једног од стране мноштва. Тако ћемо да убијамо све док не буде "очишћено од зла", но да ли је то баш тако? Шта се са тим ради? НИшта више него се зло умножава. Замисли, убијеш некога зарад његово добра! Ја ту не видим логике. У Православљу нема тог сукоба, зато и јесте Један Бог а Света Тројица.

Poštovani:Kod nas u islamu je preča sigurnost zajednice od koristi pojedinca. Nema sumnje uništiti život napravdi Boga je jedan od najvećih grijehova i jedan od ciljeva islama ja očuvanje života ljudi.Međutim postoje ljudi kojima svetost života drugih je nebitna i islam koristi mehanizme zaštite nevinih života time što prijeti nasilnicima istom mjerom ukoliko se drznu da uzmu nečiji život nepravedno.Zato u islamu potencijalni ubica dobro razmisli prije nego se odluči na taj korak nasrtanja na živote drugih...Nadam se da si shvatio!

Подели на овим сајтовима

То није посао за вернике него за полицајце. Бог није људима послао Ивицу Дачића него Исуса Христа.

Ovim što si napisao rekao si da ste nesposobni da uredite život na ovom svijetu.Bolan da biste došli do carstva nebeskog morate živjeti na ovom zemaljskom a vi na ovom zemaljskom stojite kao mumije i molbama pokušavate spriječiti činjenje zla. Vi ne nudite rješenja ljudskom rodu vi samo solite pamet ljudima! Bez zakona nema ni uređenog društva a bez uređenog društva nema ni normalnog života a uređeno društvo nemože bivstvovati bez jasnih zakona....

:) facenew22222222 :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Pitanje je sljedeće:Na koji način hriščanstvo odvračaju one ljude od činjenja zla kojima lijepa riječ, bratski savjet ili očinska briga ne koristi?

ako smijem  da upitam-koje naprimjer zlo mislis -kako u kom smislu ili direktno  da primjer napises
Подели на овим сајтовима

ako smijem  da upitam-koje naprimjer zlo mislis -kako u kom smislu ili direktno  da primjer napises

Kako hriščanstvo sprečava ubicu da ne ubije, nasilnika da ne čini nasilje, kradljivca da ne krade?(Govorimo o ljudima kojima lijepa riječ, savjet ne koristi i koji ustrajavaju u činjenju zla).

Подели на овим сајтовима

Слабо си ти разумео шта сам ја написао. Није посао верника да моткама и камењем "уређује друштво" него да се моли Богу.

Ili sam ja slabo razumio, ili ti ne poznaješ dobro ono o čemu pišeš ili poznaješ dobro ono što slijediš a to je nemoćno da zaštiti čovjeka od onih koji ugrožavaju bezbjednost?

Подели на овим сајтовима

Слабо си ти разумео шта сам ја написао. Није посао верника да моткама и камењем "уређује друштво" него да се моли Богу.

Ili sam ja slabo razumio, ili ti ne poznaješ dobro ono o čemu pišeš ili poznaješ dobro ono što slijediš a to je nemoćno da zaštiti čovjeka od onih koji ugrožavaju bezbjednost?

Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga  da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...