Grizzly Adams Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Вера нам служи да се молимо Богу. Пољопривреда нам служи да произведемо храну. Нема никакве потребе да се пољопривреда меша у веру, нити вера у пољопривреду. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? imaju zakoni bar to mozete tamo od zapada uzet za primjer da svak religija ili sta znam je zasticena ,nema religijskog posebno zakona -zakon ima za sve propisan i mislim da jos uvijeka jako cvrst za sve -demokratija jos uvijeka najbolja je jel stit svih gradjana je bar njemackoj tako -nema religiskog zakona koji drzavi odredjuje a ustrajavati u zlu pa nema to kako moze neko zakonska prava da krsi i neporimjeceno ----valjda ima svagdje za to policija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Hriscani gledaju da se ne svete, a da sprece jesi sigoran da to gledaju i da nije samo tvoja zamisao takva samo ili drugo neces da pogledas ili sam drugo zivis jedno pricas -onda reci hriscanstvo tako zapovijeda a ne hriscani gledaju-gdje -.kada -u stvarnom zivotu sve izgleda drugacije od toga sto se pise prica i tako dalje -kod mnogih religija-izgleda i moze se uporediti sa razlicitima isto komunistiicki ili demokratski put -zamisao ta i ideja se neostvara mada nije lose nista od toga -samo nemoguce je ostvariti to sve 0110_hahaha БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Вера нам служи да се молимо Богу. Пољопривреда нам служи да произведемо храну. Нема никакве потребе да се пољопривреда меша у веру, нити вера у пољопривреду. Auuuu bre ti dubokoumno prokomentarisa!!! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Ali si sprečio da se to zlo širi u zajednici .Kaznio si onoga kome savjeti nisu koritili a pouku si dao onima koji razmišljaju poput njega.A deder prijatelju idgovori ti meni kako vi sprečavate pojavu preljube i koliko je vaša mjera učinkovita po društvenu zajednicu? И докле тако? То је комунистичка логика, уништавање једног од стране мноштва. Тако ћемо да убијамо све док не буде "очишћено од зла", но да ли је то баш тако? Шта се са тим ради? НИшта више него се зло умножава. Замисли, убијеш некога зарад његово добра! Ја ту не видим логике. У Православљу нема тог сукоба, зато и јесте Један Бог а Света Тројица. Poštovani:Kod nas u islamu je preča sigurnost zajednice od koristi pojedinca. Nema sumnje uništiti život napravdi Boga je jedan od najvećih grijehova i jedan od ciljeva islama ja očuvanje života ljudi.Međutim postoje ljudi kojima svetost života drugih je nebitna i islam koristi mehanizme zaštite nevinih života time što prijeti nasilnicima istom mjerom ukoliko se drznu da uzmu nečiji život nepravedno.Zato u islamu potencijalni ubica dobro razmisli prije nego se odluči na taj korak nasrtanja na živote drugih...Nadam se da si shvatio! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? imaju zakoni bar to mozete tamo od zapada uzet za primjer da svak religija ili sta znam je zasticena ,nema religijskog posebno zakona -zakon ima za sve propisan i mislim da jos uvijeka jako cvrst za sve -demokratija jos uvijeka najbolja je jel stit svih gradjana je bar njemackoj tako -nema religiskog zakona koji drzavi odredjuje a ustrajavati u zlu pa nema to kako moze neko zakonska prava da krsi i neporimjeceno ----valjda ima svagdje za to policija Poštovana:Za mene je islam savršenstvo rješenja.A vjera koja ne uređuje život i ne štiti čovjeka i kao takva uzima zakone iz drugih izvora ona parazitira i ona je slabašna i kao takva nemože biti smiraj niti sigurnost čovjeku.A islam sve to nudi i pruža! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Вера нам служи да се молимо Богу. Пољопривреда нам служи да произведемо храну. Нема никакве потребе да се пољопривреда меша у веру, нити вера у пољопривреду. Auuuu bre ti dubokoumno prokomentarisa!!! Покушавам да се прилагодим нивоу саговорника. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Shvatate li vi da vi ne živite na nebesima nego na zemlji.A na zemlji se ne živi od toga da se samo moli.Dobro, posao vjernika po tebi je da se moli.Ako je rješenje svih njegovih problema molba, zašto idete i radite da biste za hranu i životne potrebe zaradili.Reči ćeš pa mora se jesti da bi se živjelo.Ja ti kažem , moraju biti i zakoni da bi se život zaštitio, ali kome ja pišem!!! што вичеш. опусти се. нема љутиш. ти најбоље знаш, зар не? imaju zakoni bar to mozete tamo od zapada uzet za primjer da svak religija ili sta znam je zasticena ,nema religijskog posebno zakona -zakon ima za sve propisan i mislim da jos uvijeka jako cvrst za sve -demokratija jos uvijeka najbolja je jel stit svih gradjana je bar njemackoj tako -nema religiskog zakona koji drzavi odredjuje a ustrajavati u zlu pa nema to kako moze neko zakonska prava da krsi i neporimjeceno ----valjda ima svagdje za to policija Poštovana:Za mene je islam savršenstvo rješenja.A vjera koja ne uređuje život i ne štiti čovjeka i kao takva uzima zakone iz drugih izvora ona parazitira i ona je slabašna i kao takva nemože biti smiraj niti sigurnost čovjeku.A islam sve to nudi i pruža! to neznam ne zivim u islamskoj drzavi gdje tako uredjaj ali zivim u zapadu i tu mogu reci da zakon je najbolji sto moze biti do sada za sve ljude u ovoj zemlji-posebno njemacka ,cak i jedan u politici neznam kako se zove jel sam slucajno cula razgovor na tw da lijepo kaze da je on za da religija bude i vjera svakom nekako tako da zakon u drzavi bude neovisan od religija -tako nekako ,,inace taj politicar iz turske isto dosli njegovi roditelji se naselili u njemacku - neznam na negdje drugo posebno u tim zemljama tamo sta i kako ,samo mogu reci da njemacka demokratija je jako dobra i najbolja i uspijeva iako ima mnogo razlicitih naroda u njoj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Сваки закон одузима слободу човека, и то је несавршеност ислама. Не чини човека бољим , већ га само приморава да живи по одређеном калупу, ни један закон не приближује човека Богу. Христос је човеку дао слободу од закона да свако чини по свом срцу, да му љубав буде једини закон. Хришћанин се неће спасти поштовањем закона, већ ће му се судити по ономе што му је у срцу,јер зао човек остаје зао и ако поштује закон, кроз закон не долази правда. Људски закони морају да постоје због човекове несавршености, јер нажалост светаца има мало међу нама,али ми се не заваравамо да они доносе правду,они су нужно зло и немају везе са вером. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 sta mislis kad bi netsalo zakona i svako ga sijo po svojim rupama po slobodi ,nemoj se naljutiti ali to sto si napisao da ima nuzno zlo, to i lezi u ljudskoj cudi sto bi svi koji vjeruju u Boga se nusznog zla rijesiti, mogli bi bas te zapovijesti pogledaju pa savko u sebi ne napolju ga traziti i ispravljati u nekom i drugima ,mizda bi onda se izbjeglo mnogo cega Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 sta mislis kad bi netsalo zakona i svako ga sijo po svojim rupama po slobodi ,nemoj se naljutiti ali to sto si napisao da ima nuzno zlo, to i lezi u ljudskoj cudi sto bi svi koji vjeruju u Boga se nusznog zla rijesiti, mogli bi bas te zapovijesti pogledaju pa savko u sebi ne napolju ga traziti i ispravljati u nekom i drugima ,mizda bi onda se izbjeglo mnogo cega То јесте и смисао хришћанства, уништити зло у себи. То морамо сами, и то ни један закон не може да учини уместо нас. Закони само штите људе једне од других али нас не приближују Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 sta mislis kad bi netsalo zakona i svako ga sijo po svojim rupama po slobodi ,nemoj se naljutiti ali to sto si napisao da ima nuzno zlo, to i lezi u ljudskoj cudi sto bi svi koji vjeruju u Boga se nusznog zla rijesiti, mogli bi bas te zapovijesti pogledaju pa savko u sebi ne napolju ga traziti i ispravljati u nekom i drugima ,mizda bi onda se izbjeglo mnogo cega То јесте и смисао хришћанства, уништити зло у себи. То морамо сами, и то ни један закон не може да учини уместо нас. Закони само штите људе једне од других али нас не приближују Богу. Cilj islama je takođe uništiti zlo u sebi.I zajedničko nam je da vjerskim odgojem , zatim izgradnjom ličnosti,vjerskim karakterom, sebe kontrolišemo i suzbijamo ono negativno što svaki čovjek ima.Međutim tačka razilaska je u tome što islam određuje zakone i propie hajde rečićemo i kazne za one kojima taj savjet i vjerski odgoj ne koristi.Islam tim zakonima takođe suzbija zlo onih koji ga puštaju vani i njime štete drugima.Toga kod vas nema i vi to postižete oslanjajući se na zakone drugih i rješenja drugih koje nema u vašoj vjeri.Stoga vaša vjera (uz poštivanje vaših osječaja)ne odgovara na zahtjeve čovjeka i ona ga ne čini sretnim i zaštičenim.... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Ниси спречио зло да се шири него си га раширио. Имао си само прељубника, а сада имаш и убицу (или више њих).] Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука