Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

ako je tako prirodno onda nije . mene interesuje odkud sad teorija vjecnog zivota , ako je zapisano da ce na kraju biti Sudnji dan , kraj svjeta i sl i tek tada ce ljudi biti prozivljeni , tako kaze Biblija , tako kaze Kur'an , ne znam odkud sad izmjena da treba da budemo vjecni i da nikad ne umiremo .

nemamo odgovor?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

ako je tako prirodno onda nije . mene interesuje odkud sad teorija vjecnog zivota , ako je zapisano da ce na kraju biti Sudnji dan , kraj svjeta i sl i tek tada ce ljudi biti prozivljeni , tako kaze Biblija , tako kaze Kur'an , ne znam odkud sad izmjena da treba da budemo vjecni i da nikad ne umiremo .

nemamo odgovor?

Тада, тада. То и ми кажемо, наравно. С тим што ми кажемо васкрсење, али добро. Питање је како ће се то десити, шта значи бити бесмртан? Шта мора да се са нама деси да бисмо заиста били бемсртни? Е, тим питањима се бави хришћанство. Да би заиста био бесмртан мораш се сјединити са Богом. Не по приоди, већ кроз Личност Сина Божијег. То значи да ћемо постати богови (не по природи већ по благодати заједничарења са Богом) Но, то је ипак тешка храна за тебе, тако да нећу даље да те оптерећујем.

Подели на овим сајтовима

ok , a jos mi pijasni sta to znaci za one koji se ne sjedine za Bogom?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

nemamo odgovor?

Jos od Sumera pa na ovamo jako veliki broj religija trazi resenje za resavanja problema smrti i postajanja bogom. To nisu hriscani izmislili nego su u Crkvi koju je Hristos uspostavio nasli odgovore i resenja za taj problem.

Подели на овим сајтовима

znaci li to da idu u pakao? i znaci li to opet da je opet jedina vjera kako primjecujem Hriscanstvo , kako se zvala vjera prije dolaska Isusa ?

Подели на овим сајтовима

• Гости

znaci li to da idu u pakao? i znaci li to opet da je opet jedina vjera kako primjecujem Hriscanstvo , kako se zvala vjera prije dolaska Isusa ?

Управо ће то непостојање као личности већ само као природа бити пакао. Ужас. Христос је гарант васкрсења природе јер је он устао из мртвих. Но, џаба нам то ако нисмо са Њим остварили лични однос. Има један видео где бивши mуслиман прича о свом односу са Христом. Веома је интересантан. Ако неко зна где је нека га постави. То је тај лични, личносни Бог. Нажалост, у исламу тај Бог је сакривен и нема односа са Њим. Са Богом се комуницира само преко етике, а етика има проблем да не поставља питање вечног живота него је код њетике битно да се држи принципа.

Црква је ту да опомене људе да се тако проблем смрти не решава.

Такође, узми када имаш времена послуај ово што говори Владика Игнатије. То исто препоручујем свим хришћанима. Није лако баш то схватити јер смо заробљени нашим предрасудама.

Подели на овим сајтовима

kako se zvala religija prije Isusa? i mozete li mi pojasniti "БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље." karadjordje

почасни модератор , citat.

i jos nesto "Дакле, Бог није створио смрт, већ је она производ човекове слободне воље"

znaci li to da ako je covjek svojom voljom stvorio smrt da je po Hriscanstvu civjek stvorio samog sebe i da je u sutini on sam sebi Bog .?

Подели на овим сајтовима

• Гости

kako se zvala religija prije Isusa? i mozete li mi pojasniti "БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље." karadjordje

Леп си цитат нашао, баш ми је драго. Ево, нека Аца одговори на ово питање, мада тема полако пређе у "муслимани питају православце" али нема везе  1000000001010 изгледа да је тако за сада боље.

Подели на овим сајтовима

i jos nesto "Дакле, Бог није створио смрт, већ је она производ човекове слободне воље"

znaci li to da ako je covjek svojom voljom stvorio smrt da je po Hriscanstvu civjek stvorio samog sebe i da je u sutini on sam sebi Bog .?

cekam odgovor Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Бог није створио смрт. Смрт је последица слободне воље првих људи. Одбивши сједињење са Богом, по природи ствари окусили су смрт. То не значи да је човек створио самог себе. То значи да створена природа НЕ МОЖЕ ДА ОПСТАНЕ без заједнице са Богом. Смрт настаје као последица немања односа са Богом.

Религија пре Исуса? Па бвило их је много. Ако мислиш на Јевреје, није имала никакав посебан назив. Често се називала као Савез Бога и Израиља.

Подели на овим сајтовима

Знам, у исламиу је Алах створио смрт. И зло је, по исламу, Алахова творевина. Е сад, како је после свега тога човек крив - то не знам.  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...