Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

pokazali ste znanje koliko toliko , ja sam vam prvo govorio da se manemo tema razilka medju vjerom , vec da pricamo na duhovnom nivou, ocigledno je da vi ne shvatate Bibliju , jer da shvatate onda bi mnogo drugacje pricali , makar ne bi vrjedjali ostale vjere , a sto se tice toga dal je Biblija u pravu ili Kur'an , znace se na kraju . Biblija je za mene sveta Knjiga kao i Kur'an , kao i  Tora i Zebur , ja vjerujem u Boga kao stvoritelja , dobar sam covjek to je najbitnije , ne zamaram se puno pitanjima , samo se molim onako kako sam naucio . to koliko ja znam o religiji mozete samo da predpostavljate , i nije moj Bog , nego i vas , Bog je jedan , sto se tice Isusa postujem ga kao i sve poslanike , ali to da je on bio Bog , ne mogu da tvrdim ni da jeste ni da nije , prema mojim ucenjima , i trazenjem odgovora naisao sam na mnoge podatke da nikada za sebe tokom poslanstva nije rekao da je Bog , mozda grjesim , mozda svi mi grjesimo jer nismo bili tada dok je on zivio . nema istorijske cinjenice da je on zivio a ni da je razapet , naucnici to ne mogu da dokazu , zato postoji vjera koja nas uci da je zivio , i ja u to vjerujem , ali ne vidim nijedan dokaz da je bio Bog

Ok, ovo su standarni stavovi svakog muslimana.

Lepo je sto postujes Bibliju.

Voleo bih, ako mozes, da postavis neke delove koji ti se svidjaju pa da prokomentarisemo svako na svoj nacin ...

0705_read

Pogledaj privatne poruke !  4chsmu1

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

ma ne u redu je atlantida , vidio sam poruku nemam trenutno program , ali problem je sto zapravo ovi nimalo ne poznaju Islam , to je kao sto mi jedan drug kaze , zapravo nije ni upoznat sa svojom vjerom , hriscanin je i kaze , "vas kad ukopavaju , nema sanduka samo vas umotaju i onako bzv zakopaju" e ovo je samo primjer  kako mnogi razmisljaju i imaju milion predrasuda .  a sve pogresni stavovi.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

ma ne u redu je atlantida , vidio sam poruku nemam trenutno program , ali problem je sto zapravo ovi nimalo ne poznaju Islam , to je kao sto mi jedan drug kaze , zapravo nije ni upoznat sa svojom vjerom , hriscanin je i kaze , "vas kad ukopavaju , nema sanduka samo vas umotaju i onako bzv zakopaju" e ovo je samo primjer  kako mnogi razmisljaju i imaju milion predrasuda .  a sve pogresni stavovi.

hahahah

ne znam zasto, ali i ja sam ovako mislio ...  0705_read

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

pokazali ste znanje koliko toliko , ja sam vam prvo govorio da se manemo tema razilka medju vjerom , vec da pricamo na duhovnom nivou, ocigledno je da vi ne shvatate Bibliju , jer da shvatate onda bi mnogo drugacje pricali , makar ne bi vrjedjali ostale vjere , a sto se tice toga dal je Biblija u pravu ili Kur'an , znace se na kraju . Biblija je za mene sveta Knjiga kao i Kur'an , kao i  Tora i Zebur , ja vjerujem u Boga kao stvoritelja , dobar sam covjek to je najbitnije , ne zamaram se puno pitanjima , samo se molim onako kako sam naucio . to koliko ja znam o religiji mozete samo da predpostavljate , i nije moj Bog , nego i vas , Bog je jedan , sto se tice Isusa postujem ga kao i sve poslanike , ali to da je on bio Bog , ne mogu da tvrdim ni da jeste ni da nije , prema mojim ucenjima , i trazenjem odgovora naisao sam na mnoge podatke da nikada za sebe tokom poslanstva nije rekao da je Bog , mozda grjesim , mozda svi mi grjesimo jer nismo bili tada dok je on zivio . nema istorijske cinjenice da je on zivio a ni da je razapet , naucnici to ne mogu da dokazu , zato postoji vjera koja nas uci da je zivio , i ja u to vjerujem , ali ne vidim nijedan dokaz da je bio Bog

Eee ako si dosao ti ovde da nas ucis Bibliju pored toliko svestenika i dobrih teologa onda nama nece nikad da nam se otvore oci.Biblija je za tebe Sveta knjiga,a tu imas Pavloce poslanice gde on kaze da je Isus Bog.Kako moze da ti bude Sveta knjiga u kojoj pise da je Isus Bog,a ne poslanik.I ne mi ne verujemo u istog Boga,ti verujes u Allaha,mi verujemo u Svetu Trojicu,a velika je razlika.

Ajde nadji to kad je Isus tvrdio da nije Bog,nego da je prorok i neki poslanik.

Ili daj nesto da ucestvujemo svi ili nemoj da gubimo vreme.Pozdrav 0705_read

Подели на овим сајтовима

Sura 2 Al Baqara

I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. I kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerivali, a druge ubijali.

Oni govore: "Naša su srca okorjela." A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju.

A kada im Knjiga* od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu* koju imaju oni - a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili - i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!

Jadno je to za što su se prodali: da ne vjeruju u ono što Allah objavljuje, samo iz zlobe što Allah, od dobrote Svoje, šalje Objavu onome kome On hoće od robova Svojih; i navukli su na sebe gnjev za gnjevom - a nevjernike čeka sramna patnja.

------------------------

sta vam ovde ima nejasno , neko je trazio objasnjenje?

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

prije nego sto nastavimo sa pitanjima ili vrijedjanjem vjere , poslusajte ovo predavanje i recite mi dal ima nesto lose u njegovoj prici .

Подели на овим сајтовима

• Гости

Sura 2 Al Baqara

I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. I kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerivali, a druge ubijali.

Oni govore: "Naša su srca okorjela." A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju.

A kada im Knjiga* od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu* koju imaju oni - a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili - i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!

Jadno je to za što su se prodali: da ne vjeruju u ono što Allah objavljuje, samo iz zlobe što Allah, od dobrote Svoje, šalje Objavu onome kome On hoće od robova Svojih; i navukli su na sebe gnjev za gnjevom - a nevjernike čeka sramna patnja.

------------------------

sta vam ovde ima nejasno , neko je trazio objasnjenje?

Ништа ми није јасно.  0705_read Само гнев, злоба, проклества, знакови узвика... шта ту треба да буде јасно?

И ко је гарант да је ово истина? Мухамед? Ко је видео његове објаве па да то потврди? Нико. Само он. 

Тако може свако да ради, тако су настале све секте. Једном човеку се "јавио" Бог, он нашао неколико истомишљеника, временом су формирали неки плагијат Библије и ето вере. Ко неће да прихавти веру он ће бити проклет и тако...

Нема вређања, већ факти.

Кажи људима ко је гарант да је ислам права вера?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иначе, Сулејман Бугари је добар лик. Иначе, ово за судбину је веома неразумљива ствар. То још више потврђује веома лошу слику о исламу и исламском поимању Бога. Дакле, мени је судбина да будем овакав или онакав, а онда ће ми Аллах судити а сам ми је дао судбину. Мислим...

Подели на овим сајтовима

kazu ljudima da je garant prava vjera Hriscanstvo , ako porjeklo rijeci hriscanstvo opotice od prezimena Hrist . dokazi ateistima da Bog postoji , nema dokaza shvati , svaki covjek sam nadje za sebe dokaz i vjeruje .

Подели на овим сајтовима

Pitanje: Kakav stav ima islamska zajednica u vezi sa Al Kaidom i aktuelnim dzihadom koji se vodi protiv zapadnog sveta?

@ostali:

Optuzili ste Istinu da je uvredio hriscane mada u svojim postu nista eksplicitno uvredljivo nije napisao... a da vidimo sta je sve receno o njegovoj religiji, tj. da izmerimo kolicinu postovnja ukazanom necemu sto je sveto milijardi ljudi (poredjenja radi, muslimana ima milijardu i po, pravoslavaca ima tek 200 miliona...)

А ти и даље настави да верујеш у бајке, само напред.

Куран je конгломерат и плагијат.

Мухамед не може да буде никакав гарант, заправо јесте гарант ничега. Он је само мудар човек и добар бизнисмен који је искористио сујеверја, страхове а валахи и Хатиџу да направи једну смешну веру и да се обезбеди за цео живот (овоземаљски) с тим да му је донео пуно лепих жена од који су неке биле и мале девојчице.

Куран је преписан и Мухамед је јео свињетину....  0705_read

И имао требе од 8 до 88!

Аха а пошто их је подучавао,а знамо да није био писмен,самим тим не може да буде паметан.

Kad bi neko samo pomislio da napise ovako direktne uvrede Isusu , momentalno bi bio banovan i optuzen da je bezobrazan i netolerantan...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

e vidis to je to , daju za pravo sebi jer je njihov forum , da pricaju sta hoce , brane svoje stavove , druge stavove ili ismjevaju ili odbace potpuno , svaka cast mracnjak.

Подели на овим сајтовима

e vidis to je to , daju za pravo sebi jer je njihov forum , da pricaju sta hoce , brane svoje stavove , druge stavove ili ismjevaju ili odbace potpuno , svaka cast mracnjak.

Svaka meni cast, nego odgovori mi na pitanjce 4chsmu1

Ali ako moze neki zvancini stav... nemoj neke licne teologumene ko ovi "nasi" sa 0705_read...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ivane

Мухамеда кога нико није видео када је добио објаве

Nije ni Mojsija niko vidio kada mu se Bog javio u gorućem grmu, pitanje je vjere ili nevjere, u kojima nema prisile.

, који никада није ни једно једино чудо урадио,

Ih, itekako je radio, ništa manja čuda nego Isus, otvorio si podavno ovu temu negdje, i sve sam ti fino napisao, ali ti je očito promaklo,da ne idem u kilometarske postove, samo ću rezime događaja koje imam pri ruci:

- vratio čovjeku vid

- liječio teže rane samo prelaskom ruke preko njih

- u njegovom prisustvu je oživljen mrtav čovjek

- malim količinama hrane i vode bi zasitio veću populaciju

- kamenje,drveće,stijene, bi mu upućivale pozdrave, palma plakala, otrovana ovca od strane jevreja ga je obavijestila da je otrovana

i tako dalje, i tako slično, kao što vidimo neki postupci su vrlo identični Isusovim, što mene lično još više učvršćuje u ubijeđenju da se radi o istim ljudima, bez ikakve božanske prirode, poslatih od istog Boga, koji su Njegovom voljom činili što su činili.

Još jedna temeljna razlika jeste što mi za sve navedeno imamo lanac prenosilaca, vi tintu na papiru, tako da, da nemam potvrdu Isusovih čuda u Kur'anu, bio bih slobodan ne vjerovati.

Vi će te svakako reći "đavolja posla" itd, pa možemo zaobići dalje komentarisanje.

који се женио са милион жена, на крају се оженио са девојчицом итд, итсл...

Nije milion nego desetak, vrlo bitna činjenica jeste da se drugi put oženio tek u 52-oj godini, de facto jeste da je tadašna prosječna životna dob iznosila oko 60 godina, prilično kasno za nekoga ko je željan puste zabave. I ti brakovi su političke i socijalne prirode. O Aišinim godinama ne želim da raspravljam, dovoljno je napisano kako i zašto.

I kralj Milutin je oženio Simonidu sa 9 godina, ali kod "naših" sve prolazi..

Подели на овим сајтовима

Sam pojam da tvrdi da Isus nije sin Božiji je dovoljna uvreda ali čovek tako veruje pa poštujemo njegovu slobodnu volju.

Neka onda on poštuje našu volju i stavove o Islamu.

Inače o Islamu sam imao zaista visoko mišljenje sve dok na ovom forumu nisu počeli da pišu muslimani a naročito njihovi teolozi.

Подели на овим сајтовима

Islamska zajednica i svi koji vjeruu u Boga imaju odredjeni stav prema Al kaidi a to je da je terorista i da sa svojim laznim maskama , kao brani vjeru radi napade na zemlje , svakako da Islamska ulema osudjuje takvo ponasanje , sta ostali misle to je vec stvar pojedinaca . inace Amerika je stvroila Al-Qaidu , oni pokusavaju da uniste Islam na sve moguce nacine . "Islam je teroristicka organizacija" , "govor mrznje" , "netolerancije" , zapravo nije tako. Islam kao i sve monoteisticke religije uce miru .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...