Дејан Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Još jedna temeljna razlika jeste što mi za sve navedeno imamo lanac prenosilaca, vi tintu na papiru, tako da, da nemam potvrdu Isusovih čuda u Kur'anu, bio bih slobodan ne vjerovati.Vi će te svakako reći "đavolja posla" itd, pa možemo zaobići dalje komentarisanje. može li malo pojašnjenje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 e vidis to je to , daju za pravo sebi jer je njihov forum , da pricaju sta hoce , brane svoje stavove , druge stavove ili ismjevaju ili odbace potpuno , svaka cast mracnjak. Kad bi neko samo pomislio da napise ovako direktne uvrede Isusu , momentalno bi bio banovan i optuzen da je bezobrazan i netolerantan... Hahahaha, pa u tome i jeste stvar, mi da nismo tolerantni prema sljedbenicima knjige koja ima toliko prava da se nazove Božijom objavom tačno toliko koliko navodna i takozvana "mormonska biblija", a koja je svakom drugom stranom ustvari valjda samo radi i toga napisana kako bi bila uvredom Isusa Hrista! Mi da nismo tolerantni, hahahaha! Ne mislite to valjda ozbiljno i ti i Mračnjak! Sad ste me podstaknuli da počnem postovati unikatne istorijske tekstove o nastanku islama od kojih će vam spasti čeljust od čuda a oči vam iskočit na vh glave kad upoznate i spoznate svi kako je ustvari islam nastao. Tekstovi su iz knjge sto i više godina stare, ne postoji na internetu, moram ih prevest ali isplatiće se to! Opustite se i iznenadite se! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Islamska zajednica i svi koji vjeruu u Boga imaju odredjeni stav prema Al kaidi a to je da je terorista i da sa svojim laznim maskama , kao brani vjeru radi napade na zemlje , svakako da Islamska ulema osudjuje takvo ponasanje , sta ostali misle to je vec stvar pojedinaca . inace Amerika je stvroila Al-Qaidu , oni pokusavaju da uniste Islam na sve moguce nacine . "Islam je teroristicka organizacija" , "govor mrznje" , "netolerancije" , zapravo nije tako. Islam kao i sve monoteisticke religije uce miru . Zasto nikad nisam cio neku vecu islamsku zajednicu da apeluje na neki nacin al kaidi da se dozove pameti i da ne cini to sto cini? ovo pitam jer se ta praksa desalavala u pravoslavlju... eto mnogi su osudili delovanje raznih domacih nacionalisticko vernickih grupa i ocenili njihovo delovanje kao nepravoslavno... zasto to isto ne ucini i islamska zajednica? Ii ako vec jeste, onda ja to nisam cuo te se unapred izvinjavam... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 jednostavno , zasto crkva nije bila uz narod onda kada je napadnuta vjera na prostorima Bosne i Hercegovine ? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Hahahaha, pa u tome i jeste stvar, mi da nismo tolerantni prema sljedbenicima knjige koja ima toliko prava da se nazove Božijom objavom tačno toliko koliko navodna i takozvana "mormonska biblija", a koja je svakom drugom stranom ustvari valjda samo radi i toga napisana kako bi bila uvredom Isusa Hrista! Mi da nismo tolerantni, hahahaha! Ne mislite to valjda ozbiljno i ti i Mračnjak! Sad ste me natjeali da počnem postovati unikatne istorijske tekstove o nastanku islama od kojih će vam spasti čeljust od čuda a oči vam iskočit na vh glave kad upoznate i spoznate svi kako je ustvari islam nastao. Tekstovi su iz knjge sto i više godina stare, moram ih prevest ai isplatiće se to! Opustite s i iznenadite se! Bas nesto cisto sumnjam da bi bilo kakav istorijski tekst o religiji mogao da me natera da mi "oci skoce na vrh glave"... ako nisis vec primetio, za te stvari me pomalko zabole... uvo... 0705_read пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 jednostavno , zasto crkva nije bila uz narod onda kada je napadnuta vjera na prostorima Bosne i Hercegovine ? ne razumem kome si odgovrio ovim pitanjem... i kako pitanje moze da bude odgovor? svako dobro! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 pa evo pitas me zasto ne reaguju sada za alkaidu , nemam odgovor , vjerovatn oijer sus e svui prodali americi , nego meni nije jasno ako je toliko crkva uz islam , zasto nije branila narod 92-95 godine na prostorima balkana? druga stvar evo vam malo pa citajte , ja sad skidam knjigu da kazem sta kazu o izmjenama Biblije - Bart Erman ISUS TO NIJE REKAO - priča o tome ko je izmenio Bibliju i zašto Kada je naučnik svetskog glasa, vodeći svetski stručnjak za biblijska pitanja Bart Erman (Bart Ehrman) krenuo da izučava biblijske tekstove na originalnim jezicima na kojima su pisani, veoma se iznenadio kada je otkrio mnoštvo grešaka i namernih izmena načinjenih od strane njenih ranijih prevodilaca. U knjizi Isus to nije rekao, Erman nam pripoveda priču koja leži u pozadini grešaka i izmena koje su drevni pisari načinili u Novom zavetu, ukazujući na veličinu njihovog uticaja na Bibliju koju čitamo danas. Svoj prikaz obogatio je i ličnom pričom o tome kako ga je njegovo izučavanje drevnih grčkih rukopisa nagnalo da napusti svoja ranija ultrakonzervativna gledišta o Bibliji. Od trenutka kada je izumljena štamparska presa i kada je precizna reprodukcija tekstova postala stvarnost, među ljudima se uvrežilo shvatanje kako je ono što čitaju u Novom zavetu verna kopija Isusovih reči ili spisa svetog Pavla. A ipak su skoro hiljadu i po godina pre toga ove rukopise svojeručno umnožavali pisari koji su bili izloženi snažnom uticaju kulturnih, teoloških i političkih rasprava svog vremena. Sačuvani rukopisi obiluju kako greškama tako i namernim izmenama, otežavajući umnogome rekonstrukciju originalnih Isusovih reči. Po prvi put Erman otkriva gde i zašto su ove izmene načinjene, predstavljajući istovremeno na jedan popularan način različite metode kojima se naučnici koriste da bi što vernije rekonstruisali originalne reči Novog zaveta. Rafinirano, ali i na jedan krajnje izazovan način, Erman iznosi dokaze o tome kako je puno omiljenih biblijskih priča i široko prihvaćenih verovanja koje se odnose na Isusovu božanstvenost, Trojstvo, božansko poreklo i nadahnutost Biblije, nastalo kao plod namernih i slučajnih izmena načinjenih od strane drevnih pisara - a ove izmene su, pak, dramatično uticale na sve naredne verzije Biblije RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 To da je biblija prekrajana, rekonstruisna, namerno menjana i prilagodjavana nije nikakva nepoznanica... kolko god se domaci teolozi bunili... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 kazu ljudima da je garant prava vjera Hriscanstvo , ako porjeklo rijeci hriscanstvo opotice od prezimena Hrist . dokazi ateistima da Bog postoji , nema dokaza shvati , svaki covjek sam nadje za sebe dokaz i vjeruje . Прво, Христос илиХрист како Ти кажеш није његово презиме. То је исто што и Месија (Помазаник, Цар...). Друго, не говорим о доказу него гаранту. Ко гарантује да ће било ко од нас живети вечно? Код нас је гарант Христос и њергово васкрсење. Ко је то код муслимана? Ко је у муслиманском свету победио смрт па да то и покаже свима нама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 To da je biblija prekrajana, rekonstruisna, namerno menjana i prilagodjavana nije nikakva nepoznanica... kolko god se domaci teolozi bunili... Нема шта да се неко буни или не. Најпре треба радити на изучавању Библије а не овако изнети неку ствар без икакве потврде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 kazu ljudima da je garant prava vjera Hriscanstvo , ako porjeklo rijeci hriscanstvo opotice od prezimena Hrist . dokazi ateistima da Bog postoji , nema dokaza shvati , svaki covjek sam nadje za sebe dokaz i vjeruje . Прво, Христос илиХрист како Ти кажеш није његово презиме. То је исто што и Месија (Помазаник, Цар...). Друго, не говорим о доказу него гаранту. Ко гарантује да ће било ко од нас живети вечно? Код нас је гарант Христос и њергово васкрсење. Ко је то код муслимана? Ко је у муслиманском свету победио смрт па да то и покаже свима нама? Pa dobro, i to da je isus "pobedio" smrt nije bas garantno potvrdjena cinjenica... Samo pogledaj ko je potvrdio i sve je jasno... To da je biblija prekrajana, rekonstruisna, namerno menjana i prilagodjavana nije nikakva nepoznanica... kolko god se domaci teolozi bunili... Нема шта да се неко буни или не. Најпре треба радити на изучавању Библије а не овако изнети неку ствар без икакве потврде. Kako to mislis? Pa biblija se izucava od kad je napisana... a narocito sada u moderno vreme... iz tih izucavanja i poticu ovi moji navodi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 gospodo vjernici ne treba vam dokaz da bi vjerovali , to onda nije vjera vec dokazan pravac , zapravo da svi vide dokaz koji vidimo mi vjernici , svi bi povjerovali u to , ovako mnogi misle da je vjera bajka , ne osudjujem svak ima svoje poglede na svijet i svoja ubjedjenja. usput ako vas nije strah da procitate vise o tome kako je izmjenjena evo vam knjigu koju je pisao covjek koji se bavi izucavanjem Biblije - i priznati naucnik na poljima teologije - http://www.4shared.com/document/Bwao52OM/Bart_Erman_-_Isus_to_nije_reka.htm RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Да ли си читао неког озбиљног научника који се бавио Библијом? Друго, то што је нешто додано или избрисано никако не мења смисао Библије. Библија није нама Бог, већ књига информација о Истини коју су записивали свети људи. Ту је записано сасвим довољно да верујемо да је Исус наш Господ и Спаситељ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 gospodo vjernici ne treba vam dokaz da bi vjerovali , to onda nije vjera vec dokazan pravac , zapravo da svi vide dokaz koji vidimo mi vjernici , svi bi povjerovali u to , ovako mnogi misle da je vjera bajka , ne osudjujem svak ima svoje poglede na svijet i svoja ubjedjenja. usput ako vas nije strah da procitate vise o tome kako je izmjenjena evo vam knjigu koju je pisao covjek koji se bavi izucavanjem Biblije - i priznati naucnik na poljima teologije - http://www.4shared.com/document/Bwao52OM/Bart_Erman_-_Isus_to_nije_reka.htm Нисам ни поменуо доказ, већ гарант. Али изгледа дас се не рзумемо. Ја верујем у васкрсење Христово које је истина и никоме се није "причињавало" да је Христос разапет и да је васкрсао. То је реалност. Христос је читавим својим животом показао да је Он послан од Бога и да је Син Његов Јединородни. Мухамед је нешто сасвим другачије. Човек је, какорекох, добар бизнисмен и веома добро искоритио тренутак у коме је живео. Не бих да сада причамо какав је био његов живот. Сви то знамо, и муслимани то добро знају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 pa evo pitas me zasto ne reaguju sada za alkaidu , nemam odgovor , vjerovatn oijer sus e svui prodali americi , nego meni nije jasno ako je toliko crkva uz islam , zasto nije branila narod 92-95 godine na prostorima balkana? druga stvar evo vam malo pa citajte , ja sad skidam knjigu da kazem sta kazu o izmjenama Biblije - Bart Erman ISUS TO NIJE REKAO - priča o tome ko je izmenio Bibliju i zašto Kada je naučnik svetskog glasa, vodeći svetski stručnjak za biblijska pitanja Bart Erman (Bart Ehrman) krenuo da izučava biblijske tekstove na originalnim jezicima na kojima su pisani, veoma se iznenadio kada je otkrio mnoštvo grešaka i namernih izmena načinjenih od strane njenih ranijih prevodilaca. U knjizi Isus to nije rekao, Erman nam pripoveda priču koja leži u pozadini grešaka i izmena koje su drevni pisari načinili u Novom zavetu, ukazujući na veličinu njihovog uticaja na Bibliju koju čitamo danas. Svoj prikaz obogatio je i ličnom pričom o tome kako ga je njegovo izučavanje drevnih grčkih rukopisa nagnalo da napusti svoja ranija ultrakonzervativna gledišta o Bibliji. Od trenutka kada je izumljena štamparska presa i kada je precizna reprodukcija tekstova postala stvarnost, među ljudima se uvrežilo shvatanje kako je ono što čitaju u Novom zavetu verna kopija Isusovih reči ili spisa svetog Pavla. A ipak su skoro hiljadu i po godina pre toga ove rukopise svojeručno umnožavali pisari koji su bili izloženi snažnom uticaju kulturnih, teoloških i političkih rasprava svog vremena. Sačuvani rukopisi obiluju kako greškama tako i namernim izmenama, otežavajući umnogome rekonstrukciju originalnih Isusovih reči. Po prvi put Erman otkriva gde i zašto su ove izmene načinjene, predstavljajući istovremeno na jedan popularan način različite metode kojima se naučnici koriste da bi što vernije rekonstruisali originalne reči Novog zaveta. Rafinirano, ali i na jedan krajnje izazovan način, Erman iznosi dokaze o tome kako je puno omiljenih biblijskih priča i široko prihvaćenih verovanja koje se odnose na Isusovu božanstvenost, Trojstvo, božansko poreklo i nadahnutost Biblije, nastalo kao plod namernih i slučajnih izmena načinjenih od strane drevnih pisara - a ove izmene su, pak, dramatično uticale na sve naredne verzije Biblije Da ti ja nešto kažem,sveti Vasilije Ostroški je ispuni sve zapovesti iz Biblije sa greškama i bez njih pa od vas Muslimana ne mogu Hrišćani da dođu na red da se poklone i iskažu poštovanje tom svetitelju a i ostalim svetiteljima. Klement Tulipov је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука