Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

molio bih te da odstupis od foruma :) svakako nemas nista pametno da kazes , samo Isus je Bog pa Bog , :) ostavis e vise toga , evo jedna cinjenica ako Bog drzi univerzum na okupu , u njegovim ruakma su nase duse . kako to da je umro na zemlji i 3 dana smo bili bez Boga , i kasnije vaskrsnuo i opet kontradiktornost , u mnogim predajama stoji da Isus nikada za sebe nije rekao da je Bog , necemo o ovome , ima li sta pametnije

t4431 greengrin eheeeej

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

molio bih te da odstupis od foruma greengrin svakako nemas nista pametno da kazes , samo Isus je Bog pa Bog , t4431 ostavis e vise toga , evo jedna cinjenica ako Bog drzi univerzum na okupu , u njegovim ruakma su nase duse . kako to da je umro na zemlji i 3 dana smo bili bez Boga , i kasnije vaskrsnuo i opet kontradiktornost , u mnogim predajama stoji da Isus nikada za sebe nije rekao da je Bog , necemo o ovome , ima li sta pametnije

Ти мухамедов заборављаш...да:

Но.1

ово је ХРИШЋАНСКИ форум...и вређање Господа нашега Исуса Христа СИНА Божијег би требало бити кажњиво..

Но.2

НИ ЈЕДНУ СУРУ коју сам ти навео ниси објаснио

п.с

Сура 2

Wa Qālū Qulūbunā Ghulfun Bal La`anahumu Allāhu Bikufrihim Faqalīlāan Mā Yu'uminūna (Al-Baqarah: 88).

Wa Lammā Jā'ahum Kitābun Min `Indi Allāhi Muşaddiqun Limā Ma`ahum Wa Kānū Min Qablu Yastaftiĥūna `Alá Al-Ladhīna Kafarū Falammā Jā'ahum Mā `Arafū Kafarū Bihi Fala`natu Allāhi `Alá Al-Kāfirīna (Al-Baqarah: 89).

Bi'sa Mā Ashtaraw Bihi 'Anfusahum 'An Yakfurū Bimā 'Anzala Allāhu Baghyāan 'An Yunazzila Allāhu Min Fađlih `Alá Man Yashā'u Min `Ibādihi Fabā'ū Bighađabin `Alá Ghađabin Wa Lilkāfirīna `Adhābun Muhīnun (Al-Baqarah: 90).

Објасни ми силне клетве у овим ајетима?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

molio bih te da odstupis od foruma greengrin svakako nemas nista pametno da kazes , samo Isus je Bog pa Bog , t4431 ostavis e vise toga , evo jedna cinjenica ako Bog drzi univerzum na okupu , u njegovim ruakma su nase duse . kako to da je umro na zemlji i 3 dana smo bili bez Boga , i kasnije vaskrsnuo i opet kontradiktornost , u mnogim predajama stoji da Isus nikada za sebe nije rekao da je Bog , necemo o ovome , ima li sta pametnije

Пријатељу, дошао си на православни форум. То што немаш баш образовања, а како видим ни опште културе, не значи да ћемо непрестано да трпимо твоје недорасле коментаре.

"У горбу телесно, у аду са душом као Бог, у Рају са разбојником, на престолу био си Христе са Оцем и Духом, све испуњавајући Неограничени"..

Дакле, ако не разумеш хришћанство и овде дошао да нам држиш предавања о исламу, заиста је добро да завршимо разговор. Овде је много тога речено да нема потребе да се понављамо. Лепо прочитај и анализирај ствари па да попричамо о једној вери која је настала 6 векова после хришћанства, као војна вера господина Мухамеда кога нико није видео када је добио објаве, који никада није ни једно једино чудо урадио, који се женио са милион жена, на крају се оженио са девојчицом итд, итсл...

Ако хоћемо о Христу да разговарамо, најпре прочитај Свето Писмо Новог Завета.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Moram priznati da vas Istina je samo jedna rastura kao male mačiće.

Dobra tema. Samo naprijed..

Искрено сам мислио да је човек озбиљан, кад оно... само још један човек који жели да нас преведе на ислам.  t4431

Подели на овим сајтовима

• Гости

ko e u raj ili u pakao odlucuje Bog , sve i da ti navedem cinjenice ti neces povjerovati , necu gubiti vrjeme , a sto se tice da se silom utjerivalo u vjeru sam znas da ti ne bi bio danas hriscanin da je tako bilo , posle 500 godina turske vladavine ne bi ostao nijedan pravolsvac na ovim prostorima , da je tako bilo kako ti kazes , drugo ovo nije Muhammedova vjera vec vjera objavljena od Boga .

КО ми је гарант да је то вера објављена од Бога? Мухамед?

Подели на овим сајтовима

e vidis dosli smo do toga t4431 ko meni garantuje Hriscanstvo kao istinu?

Tavita sa stavom samo da si ti upravu neces daleko stici , uzmi Bibliju pa procitaj mozda shvatis o cemu pricas , citaj , proucavaj , a ne samo slusas price episkopa , papa i ostalih , uzmi sama dodji do zakljucka , malo proucavaj istoriju vjera i td , sve najbolje

A vi uvazena gospodo svako ko dodje da vam kaze onako kako jeste , i onako kako treba da se gleda na vjeru , vi ga banujete , ja sam obrazovan dovoljno da znam sta znaci vjera , vi gospodo malo proucite istoriju , kulture drevnih naroda , proucavajte religiju sto vise , zao mi je ako sam nekoga uvrjedio nije mi bila namjera , samo pojasnjavam ono kako ja vjerujem , ne osudjujem druge , zapravo posle svakog mog posta u kojem pomenem Allaha i malo se krsi sa vasim ucenjima , postavljate pitanje , gdje je tolerancija , vrjedjate postepeno , ali ako mi neko nadje jednu rijec pogresnu da sam napisao , neka kaze , svakako Isus je boziji poslanik , mnogo s epominje u Kur'anu i muslimani , uceni ga postuju , sto ja ne bih rekao da vi postujete Muhammeda a.s , necemo o ovome ,opet cete se uvrjediti . opet kazem nije mi bila namjera da vas uvrjedim.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

Изучи прво хришћанску догматику па онда расправљај са хришћанима. Оваква глупа питања само сведоче да ти везе са везом немаш када је у питању хришћанство.

Када прочиташ халкидонскио догмат па увидиш да је Христос један (једна личност) из две природе (божанске и људске), онда више неће бити нејасно. Бог је постао човек, а човек може да умре по својој природи. Син Божији није умро по својој божанској природи, нити се по њој икада одвајао од Оца. Он је умро по својој људској природи, као човек.

Није тачно да Исусу никада за себе није рекао да је Бог. То је само ваша тврдња ни на чему основана. Цитирали смо многа места из Новог Завета и не пада ми на памет да то понављам.

Питање за тебе: какво ће задовољство имати жене у џенету?

Још једно питање, ако си родитељ, лако ћеш оговорити: ако имаш пуно деце, па нека буду добра а нека лоша, престајеш ли да волиш ону лошу? Да ли би икада своју лошу децу бацио у огњену пећ, обнављао им кожу како би се вечно мучила, појио их кључалом водом? Вероватно не би?

Међутим, курански бог очито би. Објасни ми какав је то бог када нема љубави према својој деци (створењима) макар колико и биолошки отац?

Објасни ми, такође, одакле библијске реченице у Курану? Ви јако критикујете апостола Павла, јел тако? Па одакле онда његове речи у Курану "што око не виде, ухо нечу и у срце човечије не уђе"? Куран је обичан конгломерат - типична неоткривењска књига. Сасатављен је од свега и свачега: од делова Библије као и од разних апокрифних списа које су и Јевреји и хруишћани одбацили као јеретичке. Ја сам теолог и није ми проблем да такве делове лако препознам у Курану. Мени не можеш да просипаш приче да је то Бог диктирао Мухамеду, јер је мени потпуно јасно да је Куран конгломерат и плагијат.

Подели на овим сајтовима

• Гости
e vidis dosli smo do toga  ko meni garantuje Hriscanstvo kao istinu?

Ово ти је најбоље питање који си до сад поставио. Христос је гарант. Он је победивши смрт свима нама који у Њега верујемо отворио пут у живот вечни. Е, сад узми Библију па читај ко је Исус Христос и шта је Он на земљи учинио.

Мухамед не може да буде никакав гарант, заправо јесте гарант ничега. Он је само мудар човек и добар бизнисмен који је искористио сујеверја, страхове а валахи и Хатиџу да направи једну смешану веру и да се обезбеди за цео живот (овоземаљски) с тим да му је донео пуно лепих жена од који су неке биле и мале девојчице.

Ми смо решили проблем смрти ако оставримо заједницу са вечним Богом Христом који је савечан Оцу и Духу. Муслимани нека виде како ће, шта друго рећи...

Ако имаш контра аргумент да ово није тако, молим Те изнеси га. Нема проблема, све ће бити одговорено.

Подели на овим сајтовима

Ispisano je mali milion tema, tako da..., Vama vaši, nama naši, čiji su Božiji-saznat ćemo  :drugarstvo:

p.s. svakako se ograđujem od ispada bilo koje vrste, od strane muslimana, za koje smatrate da remete kućni red, i na bilo koji način vrijeđaju vaše ubijeđenje, s tim da je pošteno da ni pojedini članovi ne generalizuju tipa "vi muslimani ne možete to da shvatite i sl.", neka se poruke takvog tipa upućuju osobi koja je postavila pitanja za koje mislite da ne može dobiti adekvatniji odgovor, vjerujem da lično u ovom skromnom boravku na forumu, nisam pokrenuo ni jednu temu, želeći se predstaviti "većim katolikom od pape", tako da generalizacija nije poželjna, kako kod nas, tako i kod vas ima svakakvih...

Подели на овим сајтовима

bravo aleksandre , takva prica zasluzuje sve pohvale mislim stani. ,Uz postovanje , vidim titula teolog , moze to malo lakse , ugledaj se na Atlantidu , najbolji je od svih vas ovde , polako , gdje zuris , nista nije dokazano moj Aleksandre , zato ima ateista jer nista nije doakzano , onaj koji vjeruje , i ne treba mu dokaz , sto se tice ljubavi u Kur'anu . Bog voli ljude ali ih i kaznjava , a sto se tice kakav polozaj zena ima u Dzennetu , isti kao i muskarac,to pitanje sam vec gledao na forumima , opet ponavljam nismo citali ni ja ni ti prvu objavljenu Bibliju da bi mogli pricati o nekim temama, i raj i pakao predstavljaju nepoznato , kao i sam zivot prije i posle smrti , nemoj se upustati u pitanja na koja znas da ti niko na ovome svjetu ne moze dati odgovor . ono sto ne poznajemo ostavimo se po strani i vjerujmo u Boga , ne raspravljajmo kako je sta i dal je tako , to ce ans dovesti do niza pitanja a nigdje odgovora . Muhammed  a.s je covjek koji je dat kao milost svjetovima isto kao i Isus , Muhammed a.s je taj koji je promjenio nacin zivota , dao prava svim ljudima , podjednaka , ucvrstio drzavu i pravila , uspostavio moralne osnove i td. sad pazljivo procitaj ovo :    Mi kao ljudi ne mozemo suditi o necemu i dal je ispravno ili nije , ne mozemo znati sta je bilo prije nas i sta ce biti posle , tako ne znamo sta je bilo prije osim po istorijskim zapisima , koji ne moraju uvjek biti istina . Vjera u Boga je vise od prepucavanja na ovom forumu .Znaci postuj tudje , budi dobar , ne cini blud , udjeljuj , vjeruj u Boga , u Sudnji dan kao spasenje vjernicima , vjeruj da sve sto biva jeste Bozijom voljom , ophodi se lijepo prema zenama  i porodici , drugovima i svim ljudima , bez obzira sta oni tebi urade , nema osvete , nema proklinjanja Boga i td , sve je ono cemu Muhammed uci svijet , ako u ovome ima nesto lose onda u redu , sto se tice toga odkud rijeci iz Biblije i dal ih ima necu da ulazim u to jer vi niste spremni da priznate neke izmjene Biblije , zasto bih ja sad htio da udjem u raspravu oko Kur'ana. Neka mi Bog oprosti ako sam sta pogrjesio .

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ispisano je mali milion tema, tako da..., Vama vaši, nama naši, čiji su Božiji-saznat ćemo  confused1

p.s. svakako se ograđujem od ispada bilo koje vrste, od strane muslimana, za koje smatrate da remete kućni red, i na bilo koji način vrijeđaju vaše ubijeđenje, s tim da je pošteno da ni pojedini članovi ne generalizuju tipa "vi muslimani ne možete to da shvatite i sl.", neka se poruke takvog tipa upućuju osobi koja je postavila pitanja za koje mislite da ne može dobiti adekvatniji odgovor, vjerujem da lično u ovom skromnom boravku na forumu, nisam pokrenuo ni jednu temu, želeći se predstaviti "većim katolikom od pape", tako da generalizacija nije poželjna, kako kod nas, tako i kod vas ima svakakvih...

:drugarstvo:

Наравно да нема генерализације и слажем се са овим што си написао. Мислим да је добро држати се појединих тема а којим а се много боље може анализирати оно што је, по вама или нама, проблематично.

Подели на овим сајтовима

Ispisano je mali milion tema, tako da..., Vama vaši, nama naši, čiji su Božiji-saznat ćemo  nasznak12

ali covjece dragi,ovaj lik ne poznaje osnovne stvari o hriscanstvu, a dos'o je s gardom da isto 'pobije'...ne kazem da ne moze da shvati,ali ako hoce,mora malo i da se potrudi da izuci ono najosnovnije...prvo sam kontala da se covjek zeza,pa se zato i ukljucih,inace ne pada mi na pamet da se nadmudrujem s bilo kim,sve je sloboda izbora,al' ako je ovo pravoslavni forum treba malo i da obrati paznju na neke stvari,jer ovaj forum vrvi od svestenika i teologa,a on se nas'o da pametuje,a nije sam sa sobom nacisto u sta vjeruje,inace bi valjda odgovorio na ova silna pitanja,je li...

Подели на овим сајтовима

Utjecem se Allahu od svih zlih misli i djela , molim za oprost ako sam pogrjesio. Necu da smatrate da sam los covjek , ne zelim nikome zlo , volim sve ljude i svima zelim dobro , mozda sam malo brzo branio svoje stavove ali sta je tu je . oprostite ako sam nekoga uvrjedio . neka je Bozija milost na sve vjernike i sve ljude koji su zasluzili to kod Gospodara . Amin

Подели на овим сајтовима

Utjecem se Allahu od svih zlih misli i djela , molim za oprost ako sam pogrjesio. Necu da smatrate da sam los covjek , ne zelim nikome zlo , volim sve ljude i svima zelim dobro , mozda sam malo brzo branio svoje stavove ali sta je tu je . oprostite ako sam nekoga uvrjedio . neka je Bozija milost na sve vjernike i sve ljude koji su zasluzili to kod Gospodara . Amin

Bog s tobom brate nasznak12

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...