Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

biti teolog ne znaci znati vise od onoga koji nije teolog , mnogi ljudi su pismeni imaju znanje ali nemaju razum da shvate neke stvari , dal je nesto amaterizam ili nije ne odlucujes ti niti ja , krajnje neprofesionalno od tebe da imas takve stavove prema religiji i proucavanju iste , jesi procitao Bibliju na Herbejskom? Kur'an na arapskom?

Зашто би ми преслушавали килаве дебате протестаната и муслимана када можемо сами разговарати? Лично сам слушао ове дебате и само сам се нервирао како ти тзв. хришћани говоре о хришћанству. Просто, протестантски поглед на веру није православни поглед. Зато је потпуно сувишно да изнова преслушавамо ова предавања. Хајде овако брате: брк у брк. Наравно да нема вређања, а свако позивање на ратове у Босни или било шта друго ће бити брисани а корисник забрањен.

Подели на овим сајтовима

biti teolog ne znaci znati vise od onoga koji nije teolog , mnogi ljudi su pismeni imaju znanje ali nemaju razum da shvate neke stvari , dal je nesto amaterizam ili nije ne odlucujes ti niti ja , krajnje neprofesionalno od tebe da imas takve stavove prema religiji i proucavanju iste , jesi procitao Bibliju na Herbejskom? Kur'an na arapskom?

ne_shvata

Прво:

- СТАРИ ЗАВЕТ је писан и на арамејском..не само хебрејском...

Колико књига има Стари Завет , а колико Нови?

Колико сура и ајета има Куран?

Имаш 1,5 минута...све преко тога сматрам да гуглаш!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

114 sura , sto se tice Biblije ne znam za broj knjiga starog zavjeta , to sad nije bitno , prva Biblija je pisana na Herbesjkom to svi znaju

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

114 sura , sto se tice Biblije ne znam za broj knjiga starog zavjeta , to sad nije bitno , prva Biblija je pisana na Herbesjkom to svi znaju

Па немаш појма основе ствари..а желиш да расправљаш о Хришћанству...

И на АРАМЕЈСКОМ су делови писани!

Колико ајета има 98 сура?

И где објављена?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

xexex pazi ja nisam teolog , zato i necu da se raspravljam o onome sto nemam dovoljno znanja , eto vam ta video predavanja , dovoljno dobra , radjena u saradnji sa ljudima koji su proucavali i Bibliu i Kur'an podjednako , sad na vama je sta cete prihvatiti kao put , predavanja covjeka koji siri mir ili covjeka koji je zavrsio u zatvoru jer je zapalio zgradu punu muslimana , a tu na debatama brani Bibliju sirom svjeta , treba dobro paziti koga cemo pratiti u zivotu dal pametne , mudre i plemenite ljude kao sto su to bili Poslanici ili cemo da zivimo u zabludi i lazima , sve dublje padajuci u filozofska pitanja a nigdje odgovora , aj ti sad objasni nekom ateisti kad te pita ko je stvorio Boga? kako da mu objasnis nikako , tako ni religija ne moze da se objasni , religija je stvar pojedinca . a sto se tice софистичких мизерисања , xexex pa tu nemam komentar . cim nemate odgovor odmah vrjedjanje , a nije to lijepo :)

...a sto bi ja citala kuran kad imam zivo iskustvo Boga koje mi kaze da je to  isus-sinai a kad se vec lozis na klipove s neta,evo jedan samo za tebe http://youtu.be/QYYk6hEBKgE

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Они не знају ни шта је Библија ни како је настала. Зато је расправа о овим питањима са њима бесмислена - јер на крају ће њихов најјачи аргумент бити "причинило вам се".

Подели на овим сајтовима

• Гости

Књиге Светог Писма Старог Завета су писане на арамејском, јеврејском и грчком језику. Неке књиге су сачуване на грчком преводу.

Нови завет је целокупан написан на грчком језику.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Опет, зашто толико инсистираш на томе? Никако ми није јасно. Иначе, нигде не помињеш Нови Завет у коме је испуњење Новог завета. Хајде бар да се држимо конретних тема. Погледај која ти одговора а која је већ покренута, па да видимо шта то није јасно.

Подели на овим сајтовима

xexex pazi ja nisam teolog , zato i necu da se raspravljam o onome sto nemam dovoljno znanja , eto vam ta video predavanja , dovoljno dobra , radjena u saradnji sa ljudima koji su proucavali i Bibliu i Kur'an podjednako , sad na vama je sta cete prihvatiti kao put , predavanja covjeka koji siri mir ili covjeka koji je zavrsio u zatvoru jer je zapalio zgradu punu muslimana , a tu na debatama brani Bibliju sirom svjeta , treba dobro paziti koga cemo pratiti u zivotu dal pametne , mudre i plemenite ljude kao sto su to bili Poslanici ili cemo da zivimo u zabludi i lazima , sve dublje padajuci u filozofska pitanja a nigdje odgovora , aj ti sad objasni nekom ateisti kad te pita ko je stvorio Boga? kako da mu objasnis nikako , tako ni religija ne moze da se objasni , religija je stvar pojedinca . a sto se tice софистичких мизерисања , xexex pa tu nemam komentar . cim nemate odgovor odmah vrjedjanje , a nije to lijepo isus-sinai

...Biblija je pisana samim Duhom Svetim,i nikako nije istorijski roman,i nikako ti je nije moguce pravilno tumaciti ako i sam nemas Duha,bolje da se drzis neke lakse 'literature'!!!!!!!!

Подели на овим сајтовима

nema Pravoslavlja nema Katolicizma , postoji samo Hriscanstvo i Islam , vjera u jednog Boga , nema podjela , nema razlika , nema kontradiktornosti , shvatite to vec jednom. sad uposte nije bitno koliko ajeta ima 96 sura i ja nisam na kvizu , vec je bitna sustina vjerovanja . ljudi su napravili podjele a ne Bog , ljudi se svadjaju medju sobom , ljudi su ti koji grijese a ne Bog , nema nikakve potrebe za rapsravom dal Bog postoji sa ateistima ili objasnjavati stvari koji ni sami ne razumijemo , procitaj prvu Objavljenu Bibliju samo sumnjam da postoji , sve su to ljudi izmjenili tokom vremena , procitaj Kur'an na arapskom sumnjam da znas jezik , ne znam ni ja ali to me ne sprjecava da gledam predavanja ucenih ljudi . imate predrasude o muslamanskoj ulemi i ucenjacima to je ocigledno cim rad ljudi koji dokazuju jedinstvo Boga i vjere nzaivate amaterima . ostavite se predrasuda  , podjela i svega onoga sto odvodi od vjere .pazi Tavita isus-sinai Isus nije Bog , on je poslanik , covijek kao i mi svi samo sto je bio Boziji poslanik ,  ja se ne lozim na klipove , a to sto si poslala je samo provokacija , mogu i ja tebi poslati klipove gdje masovno ljudi na snimcima prelaze na Islam , ali ja nisam ovde dosao da dokazujem Islam kao vjeru , vec da odgovorim na neka pitanja , zbog kojih ovaj forum i postoji , kad bi ih ljudi shvatili ne bi ni postojao ovakav forum , jer ne bi imali o cemu da raspravljamo , sto se tice jezika na kome je pisana Biblija , jedan od prvih je Herbejski , tj objavljena je na Herbesjkom , Isus je govorio Herbejskim , da ne nabrajam . Kur'an je dat ljudima kao milost Boga , druga je stvar sto vi to necete da prihvatite , nego Islam gledate kao neku sasvim stranu religiju. a sad ako je tako i ja vama preporucujem da ne tumacite Kur'an pogresno , svakako ni Kur'an nije istorijski roman , a nije laka literatura .

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

Да се неби мучио:

98 сура се зове Ел-Бејине - البينة - (Очевидни знак) те има 8 ајета и објављена је у Медини..

isus-sinai

zapravo Dokaz jasni

Nisu se nevjernici između sljedbenika Knjige i mnogobošci odvojili, sve dok im nije došao dokaz jasni;

od Allaha Poslanik, koji čita listove čiste,

u kojima su propisi ispravni.

A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došao dokaz jasni,

a naređeno im je da se samo Allahu klanjaju, da Mu iskreno, kao pravovjerni, vjeru ispovijedaju, i da molitvu obavljaju, i da milostinju udjeljuju; a to je - ispravna vjera.

Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora stvorenja.

A oni koji vjeruju i čine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja,

njih nagrada u Gospodara njihova čeka; edenski vrtovi kroz koji će rijeke teći, u kojima će vječno i zauvijek boraviti; Allah će biti njima zadovoljan, a i oni će biti Njime zadovoljni. To će biti za onoga koji se bude bojao Gospodara svoga. 

Подели на овим сајтовима

nema Pravoslavlja nema Katolicizma , postoji samo Hriscanstvo i Islam , vjera u jednog Boga , nema podjela , nema razlika , nema kontradiktornosti , shvatite to vec jednom. sad uposte nije bitno koliko ajeta ima 96 sura i ja nisam na kvizu , vec je bitna sustina vjerovanja . ljudi su napravili podjele a ne Bog , ljudi se svadjaju medju sobom , ljudi su ti koji grijese a ne Bog , nema nikakve potrebe za rapsravom dal Bog postoji sa ateistima ili objasnjavati stvari koji ni sami ne razumijemo , procitaj prvu Objavljenu Bibliju samo sumnjam da postoji , sve su to ljudi izmjenili tokom vremena , procitaj Kur'an na arapskom sumnjam da znas jezik , ne znam ni ja ali to me ne sprjecava da gledam predavanja ucenih ljudi . imate predrasude o muslamanskoj ulemi i ucenjacima to je ocigledno cim rad ljudi koji dokazuju jedinstvo Boga i vjere nzaivate amaterima . ostavite se predrasuda  , podjela i svega onoga sto odvodi od vjere .pazi Tavita :) Isus nije Bog , on je poslanik , covijek kao i mi svi samo sto je bio Boziji poslanik ,  ja se ne lozim na klipove , a to sto si poslala je samo provokacija , mogu i ja tebi poslati klipove gdje masovno ljudi na snimcima prelaze na Islam , ali ja nisam ovde dosao da dokazujem Islam kao vjeru , vec da odgovorim na neka pitanja , zbog kojih ovaj forum i postoji , kad bi ih ljudi shvatili ne bi ni postojao ovakav forum , jer ne bi imali o cemu da raspravljamo , sto se tice jezika na kome je pisana Biblija , jedan od prvih je Herbejski , tj objavljena je na Herbesjkom , Isus je govorio Herbejskim , da ne nabrajam . Kur'an je dat ljudima kao milost Boga , druga je stvar sto vi to necete da prihvatite , nego Islam gledate kao neku sasvim stranu religiju. a sad ako je tako i ja vama preporucujem da ne tumacite Kur'an pogresno , svakako ni Kur'an nije istorijski roman , a nije laka literatura .

...a jel' ti shvatas da ti mene vrijedjas time sto mi kazes da Isus nije Bog...isto kao da ja tebi kazem-ne to nikako nije tvoj otac,zao mi je,ali komsija te napravio isus-sinai

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...