Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 biti teolog ne znaci znati vise od onoga koji nije teolog , mnogi ljudi su pismeni imaju znanje ali nemaju razum da shvate neke stvari , dal je nesto amaterizam ili nije ne odlucujes ti niti ja , krajnje neprofesionalno od tebe da imas takve stavove prema religiji i proucavanju iste , jesi procitao Bibliju na Herbejskom? Kur'an na arapskom? Зашто би ми преслушавали килаве дебате протестаната и муслимана када можемо сами разговарати? Лично сам слушао ове дебате и само сам се нервирао како ти тзв. хришћани говоре о хришћанству. Просто, протестантски поглед на веру није православни поглед. Зато је потпуно сувишно да изнова преслушавамо ова предавања. Хајде овако брате: брк у брк. Наравно да нема вређања, а свако позивање на ратове у Босни или било шта друго ће бити брисани а корисник забрањен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 biti teolog ne znaci znati vise od onoga koji nije teolog , mnogi ljudi su pismeni imaju znanje ali nemaju razum da shvate neke stvari , dal je nesto amaterizam ili nije ne odlucujes ti niti ja , krajnje neprofesionalno od tebe da imas takve stavove prema religiji i proucavanju iste , jesi procitao Bibliju na Herbejskom? Kur'an na arapskom? Прво: - СТАРИ ЗАВЕТ је писан и на арамејском..не само хебрејском... Колико књига има Стари Завет , а колико Нови? Колико сура и ајета има Куран? Имаш 1,5 минута...све преко тога сматрам да гуглаш! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 nije to nasa rijec , i ne vidim razlog zasto insistiraju . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 114 sura , sto se tice Biblije ne znam za broj knjiga starog zavjeta , to sad nije bitno , prva Biblija je pisana na Herbesjkom to svi znaju RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 114 sura , sto se tice Biblije ne znam za broj knjiga starog zavjeta , to sad nije bitno , prva Biblija je pisana na Herbesjkom to svi znaju Па немаш појма основе ствари..а желиш да расправљаш о Хришћанству... И на АРАМЕЈСКОМ су делови писани! Колико ајета има 98 сура? И где објављена? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 xexex pazi ja nisam teolog , zato i necu da se raspravljam o onome sto nemam dovoljno znanja , eto vam ta video predavanja , dovoljno dobra , radjena u saradnji sa ljudima koji su proucavali i Bibliu i Kur'an podjednako , sad na vama je sta cete prihvatiti kao put , predavanja covjeka koji siri mir ili covjeka koji je zavrsio u zatvoru jer je zapalio zgradu punu muslimana , a tu na debatama brani Bibliju sirom svjeta , treba dobro paziti koga cemo pratiti u zivotu dal pametne , mudre i plemenite ljude kao sto su to bili Poslanici ili cemo da zivimo u zabludi i lazima , sve dublje padajuci u filozofska pitanja a nigdje odgovora , aj ti sad objasni nekom ateisti kad te pita ko je stvorio Boga? kako da mu objasnis nikako , tako ni religija ne moze da se objasni , religija je stvar pojedinca . a sto se tice софистичких мизерисања , xexex pa tu nemam komentar . cim nemate odgovor odmah vrjedjanje , a nije to lijepo biti teolog ne znaci znati vise od onoga koji nije teolog , mnogi ljudi su pismeni imaju znanje ali nemaju razum da shvate neke stvari , dal je nesto amaterizam ili nije ne odlucujes ti niti ja , krajnje neprofesionalno od tebe da imas takve stavove prema religiji i proucavanju iste , jesi procitao Bibliju na Herbejskom? Kur'an na arapskom? ...a sto bi ja citala kuran kad imam zivo iskustvo Boga koje mi kaze da je to isus-sinai a kad se vec lozis na klipove s neta,evo jedan samo za tebe http://youtu.be/QYYk6hEBKgE ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Они не знају ни шта је Библија ни како је настала. Зато је расправа о овим питањима са њима бесмислена - јер на крају ће њихов најјачи аргумент бити "причинило вам се". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Књиге Светог Писма Старог Завета су писане на арамејском, јеврејском и грчком језику. Неке књиге су сачуване на грчком преводу. Нови завет је целокупан написан на грчком језику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Опет, зашто толико инсистираш на томе? Никако ми није јасно. Иначе, нигде не помињеш Нови Завет у коме је испуњење Новог завета. Хајде бар да се држимо конретних тема. Погледај која ти одговора а која је већ покренута, па да видимо шта то није јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 xexex pazi ja nisam teolog , zato i necu da se raspravljam o onome sto nemam dovoljno znanja , eto vam ta video predavanja , dovoljno dobra , radjena u saradnji sa ljudima koji su proucavali i Bibliu i Kur'an podjednako , sad na vama je sta cete prihvatiti kao put , predavanja covjeka koji siri mir ili covjeka koji je zavrsio u zatvoru jer je zapalio zgradu punu muslimana , a tu na debatama brani Bibliju sirom svjeta , treba dobro paziti koga cemo pratiti u zivotu dal pametne , mudre i plemenite ljude kao sto su to bili Poslanici ili cemo da zivimo u zabludi i lazima , sve dublje padajuci u filozofska pitanja a nigdje odgovora , aj ti sad objasni nekom ateisti kad te pita ko je stvorio Boga? kako da mu objasnis nikako , tako ni religija ne moze da se objasni , religija je stvar pojedinca . a sto se tice софистичких мизерисања , xexex pa tu nemam komentar . cim nemate odgovor odmah vrjedjanje , a nije to lijepo isus-sinai ...Biblija je pisana samim Duhom Svetim,i nikako nije istorijski roman,i nikako ti je nije moguce pravilno tumaciti ako i sam nemas Duha,bolje da se drzis neke lakse 'literature'!!!!!!!! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Да се неби мучио: 98 сура се зове Ел-Бејине - البينة - (Очевидни знак) те има 8 ајета и објављена је у Медини.. isus-sinai Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 nema Pravoslavlja nema Katolicizma , postoji samo Hriscanstvo i Islam , vjera u jednog Boga , nema podjela , nema razlika , nema kontradiktornosti , shvatite to vec jednom. sad uposte nije bitno koliko ajeta ima 96 sura i ja nisam na kvizu , vec je bitna sustina vjerovanja . ljudi su napravili podjele a ne Bog , ljudi se svadjaju medju sobom , ljudi su ti koji grijese a ne Bog , nema nikakve potrebe za rapsravom dal Bog postoji sa ateistima ili objasnjavati stvari koji ni sami ne razumijemo , procitaj prvu Objavljenu Bibliju samo sumnjam da postoji , sve su to ljudi izmjenili tokom vremena , procitaj Kur'an na arapskom sumnjam da znas jezik , ne znam ni ja ali to me ne sprjecava da gledam predavanja ucenih ljudi . imate predrasude o muslamanskoj ulemi i ucenjacima to je ocigledno cim rad ljudi koji dokazuju jedinstvo Boga i vjere nzaivate amaterima . ostavite se predrasuda , podjela i svega onoga sto odvodi od vjere .pazi Tavita isus-sinai Isus nije Bog , on je poslanik , covijek kao i mi svi samo sto je bio Boziji poslanik , ja se ne lozim na klipove , a to sto si poslala je samo provokacija , mogu i ja tebi poslati klipove gdje masovno ljudi na snimcima prelaze na Islam , ali ja nisam ovde dosao da dokazujem Islam kao vjeru , vec da odgovorim na neka pitanja , zbog kojih ovaj forum i postoji , kad bi ih ljudi shvatili ne bi ni postojao ovakav forum , jer ne bi imali o cemu da raspravljamo , sto se tice jezika na kome je pisana Biblija , jedan od prvih je Herbejski , tj objavljena je na Herbesjkom , Isus je govorio Herbejskim , da ne nabrajam . Kur'an je dat ljudima kao milost Boga , druga je stvar sto vi to necete da prihvatite , nego Islam gledate kao neku sasvim stranu religiju. a sad ako je tako i ja vama preporucujem da ne tumacite Kur'an pogresno , svakako ni Kur'an nije istorijski roman , a nije laka literatura . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Да се неби мучио: 98 сура се зове Ел-Бејине - البينة - (Очевидни знак) те има 8 ајета и објављена је у Медини.. isus-sinai zapravo Dokaz jasni Nisu se nevjernici između sljedbenika Knjige i mnogobošci odvojili, sve dok im nije došao dokaz jasni; od Allaha Poslanik, koji čita listove čiste, u kojima su propisi ispravni. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došao dokaz jasni, a naređeno im je da se samo Allahu klanjaju, da Mu iskreno, kao pravovjerni, vjeru ispovijedaju, i da molitvu obavljaju, i da milostinju udjeljuju; a to je - ispravna vjera. Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora stvorenja. A oni koji vjeruju i čine dobra djela - oni su, zbilja, najbolja stvorenja, njih nagrada u Gospodara njihova čeka; edenski vrtovi kroz koji će rijeke teći, u kojima će vječno i zauvijek boraviti; Allah će biti njima zadovoljan, a i oni će biti Njime zadovoljni. To će biti za onoga koji se bude bojao Gospodara svoga. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 nema Pravoslavlja nema Katolicizma , postoji samo Hriscanstvo i Islam , vjera u jednog Boga , nema podjela , nema razlika , nema kontradiktornosti , shvatite to vec jednom. sad uposte nije bitno koliko ajeta ima 96 sura i ja nisam na kvizu , vec je bitna sustina vjerovanja . ljudi su napravili podjele a ne Bog , ljudi se svadjaju medju sobom , ljudi su ti koji grijese a ne Bog , nema nikakve potrebe za rapsravom dal Bog postoji sa ateistima ili objasnjavati stvari koji ni sami ne razumijemo , procitaj prvu Objavljenu Bibliju samo sumnjam da postoji , sve su to ljudi izmjenili tokom vremena , procitaj Kur'an na arapskom sumnjam da znas jezik , ne znam ni ja ali to me ne sprjecava da gledam predavanja ucenih ljudi . imate predrasude o muslamanskoj ulemi i ucenjacima to je ocigledno cim rad ljudi koji dokazuju jedinstvo Boga i vjere nzaivate amaterima . ostavite se predrasuda , podjela i svega onoga sto odvodi od vjere .pazi Tavita Isus nije Bog , on je poslanik , covijek kao i mi svi samo sto je bio Boziji poslanik , ja se ne lozim na klipove , a to sto si poslala je samo provokacija , mogu i ja tebi poslati klipove gdje masovno ljudi na snimcima prelaze na Islam , ali ja nisam ovde dosao da dokazujem Islam kao vjeru , vec da odgovorim na neka pitanja , zbog kojih ovaj forum i postoji , kad bi ih ljudi shvatili ne bi ni postojao ovakav forum , jer ne bi imali o cemu da raspravljamo , sto se tice jezika na kome je pisana Biblija , jedan od prvih je Herbejski , tj objavljena je na Herbesjkom , Isus je govorio Herbejskim , da ne nabrajam . Kur'an je dat ljudima kao milost Boga , druga je stvar sto vi to necete da prihvatite , nego Islam gledate kao neku sasvim stranu religiju. a sad ako je tako i ja vama preporucujem da ne tumacite Kur'an pogresno , svakako ni Kur'an nije istorijski roman , a nije laka literatura . ...a jel' ti shvatas da ti mene vrijedjas time sto mi kazes da Isus nije Bog...isto kao da ja tebi kazem-ne to nikako nije tvoj otac,zao mi je,ali komsija te napravio isus-sinai ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Ал ти никако да одговориш ни на једно питање... Ај једно лакше... Колико је сати? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука