suza Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ko su vehabije ,dali su za vas isto kao i vi muslimani, ponekad se cuju price da su to muslimanski sekti ,sta ima u toj prici ,koliko istine ili нисам муслиман али надам се да ће те задовољити одговор брата православца blessyou smej.gif Колико сам ја могао увијдети барем у Босни (рецимо Сарајево) "наши" домаћи Муслимани никако не миришу Вехабије, најбоље да користимо термин секта како ти кажеш, ради се о људима екстремно орјентисане "вјероисповјести" тачније екстремног тумачења "Курана"... у Босну су дошли са ратом као муџахедини и распршили се као киша по цијелој земљи. данас не само да престављају потеционалну опасност од тероризма већ угрожавају сваки вид права и разликости од њих самих. Рецимо у стању су да те "стартају" због скуње или мајице, због тога што се држиш за руку са дечком или што пушиш, у највећем броју случајева нису агресивини само кажеш да ниси Муслиман окрену се и оду али знају бити и врло незгодни. мени се десила ситација са Вехабијама ....све је почело јер му нисам хтио рећи "алејкуму селам" јер је био безобразан знао је да сам Србин па намјерно мени виче "Селам алејкум" у студентском дому на Бјелавама (Сарајево) каже он мени " Ви власи сви имате очи ко св Јован **бо вам он мајку" нимало ми није било пријатно али били ту "наши " домаћи Муслимани па их (тројица су била) избацили напоље.. пријатељи муслимани су ми причали да код њих такву активност неке орг плаћају и то доброо.. рецимо жена да се покрије цијела добија 500 км мјесечно (око 250 Евра) смао једном кад уђеш нема назад... углавном екстремне будале спремене на све и свашта у "име Алаха".. ја сам научио да ми комшиница у име Алаха тј Бајрама донесе баклаве и јагњетине а не та пријети бомбом то је разлика између "вехабијског ислама" и ИСЛАМА... 4chsmu1 fala brate .ali isto su sa drugima skupa sto mene interesovalo dali imaju posebne dzamije svoje ili su skupa sa muslimanima tamo nasima ,to me interesovalo sta muslimani bi mogli bolje znati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Цитат: suza 26. Децембар , 2010, 10:11:04 postadoh radoznala ,imam pitanje za sve hriscane muslimane,sta pomislite kad prolazite pored druge od drugih religija ,hriscani pored dzamije,muslimani pored crkve, sta i kako se osjecate dal kao pored prodavnice ili bilo kakve zgrade i tako dalje u tom smjeru su pitanja,,ko nece nemora da napise svoje od sebe ali molim vas iskreno ,iskreni budite Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ko su vehabije ,dali su za vas isto kao i vi muslimani, ponekad se cuju price da su to muslimanski sekti ,sta ima u toj prici ,koliko istine ili нисам муслиман али надам се да ће те задовољити одговор брата православца blessyou smej.gif Колико сам ја могао увијдети барем у Босни (рецимо Сарајево) "наши" домаћи Муслимани никако не миришу Вехабије, најбоље да користимо термин секта како ти кажеш, ради се о људима екстремно орјентисане "вјероисповјести" тачније екстремног тумачења "Курана"... у Босну су дошли са ратом као муџахедини и распршили се као киша по цијелој земљи. данас не само да престављају потеционалну опасност од тероризма већ угрожавају сваки вид права и разликости од њих самих. Рецимо у стању су да те "стартају" због скуње или мајице, због тога што се држиш за руку са дечком или што пушиш, у највећем броју случајева нису агресивини само кажеш да ниси Муслиман окрену се и оду али знају бити и врло незгодни. мени се десила ситација са Вехабијама ....све је почело јер му нисам хтио рећи "алејкуму селам" јер је био безобразан знао је да сам Србин па намјерно мени виче "Селам алејкум" у студентском дому на Бјелавама (Сарајево) каже он мени " Ви власи сви имате очи ко св Јован **бо вам он мајку" нимало ми није било пријатно али били ту "наши " домаћи Муслимани па их (тројица су била) избацили напоље.. пријатељи муслимани су ми причали да код њих такву активност неке орг плаћају и то доброо.. рецимо жена да се покрије цијела добија 500 км мјесечно (око 250 Евра) смао једном кад уђеш нема назад... углавном екстремне будале спремене на све и свашта у "име Алаха".. ја сам научио да ми комшиница у име Алаха тј Бајрама донесе баклаве и јагњетине а не та пријети бомбом то је разлика између "вехабијског ислама" и ИСЛАМА... 4chsmu1 fala brate .ali isto su sa drugima skupa sto mene interesovalo dali imaju posebne dzamije svoje ili su skupa sa muslimanima tamo nasima ,to me interesovalo sta muslimani bi mogli bolje znati ја ти могу рећи за стање у Босни ... у највећем броју случајева узурпирају џамије, у Сарајеву имају једну, понекад и Исламска заједница "зажмири" на њихова понашања. (држе их урезерви).. били су покушали "заузети" Бегову џамију (која је за сарајевске муслимане исто што и нама Храм СВ Саве) али си их ВЈЕРНИЦИ "отјерали"... постоји једно селу у Босни зове се Горња Маоча ту у сви ти бивши муџахедини и вехабије, селафије и остали буквално цијело мјесто насељују и ту имају своју џамију и свог хоџу исвоја правила! неке исламске екстремистичке организације их финансирају... углавном нека нама наше БРИГАДЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ 4chsmu1 bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Мухамед је, дакле, потврдио да је куран тачно састављен од стране његових следбеника? Бог се Мухамеду обраћао преко анђела Гаврила или директно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 А јел ће мени неко да одговори какав је то Бог који каже да се прво молимо ка Јерусалиму,па после према Меки и да Мека буде центар..како Бог мења мишљења тако? -->Само молим да Селкоба не одговара на ово питање! Muhamedu s.a.w.s je prvo od strane Boga bilo naredjeno da smer molitve bude ka Jerusalimu(to je trajalo svega nekoliko meseci),ali je zbog sve češćih optužbi od strane Jevreja za plagijat vere,i želje Poslanikove da se taj psihički teret skloni,od strane Boga objavljen ajet u kome mu Allah odredjuje za pravac molitve Meku,ka prvom Hramu. Мислио сам да стварно имаш неки одговор? Чекај значи Бог је толико мали да мења мишљења због неког притиска???????????????????????????? Какав је то Бог-ти кажеш И жеље посланикове,па ко је посланик да може да зна боље од Бога шта треба,а шта не треба. И како сад ка првом храму,прво је био Мека,па Јерусалим,па опет Мека? Ја сам поставио питање-Какав је то Бог-ајде ако можеш одговори ми је да је то [glow=red,2,300]свемогући Бог!!![/glow] odgovor sam ti dao.to što ga ne razumeš,tvoj problem.Bog je uslišio molbu svog roba.Bog uslišava dove vernicima,a zašto da ne usliši Poslaniku?ne razumem zašto bi to bilo ograničavanje Boga.nije Mu Muhamed s.a.w.s. naredio promenu Kible....he.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Мухамед је, дакле, потврдио да је куран тачно састављен од стране његових следбеника? Бог се Мухамеду обраћао преко анђела Гаврила или директно? preko Džibrila/Gavrila/Gabrijela.Kuran su sledbenici kompletirali,a ne sastavili.ima razlike u terminologiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ko su vehabije ,dali su za vas isto kao i vi muslimani, ponekad se cuju price da su to muslimanski sekti ,sta ima u toj prici ,koliko istine ili нисам муслиман али надам се да ће те задовољити одговор брата православца 0304_smile4 0304_smile4 Колико сам ја могао увијдети барем у Босни (рецимо Сарајево) "наши" домаћи Муслимани никако не миришу Вехабије, најбоље да користимо термин секта како ти кажеш, ради се о људима екстремно орјентисане "вјероисповјести" тачније екстремног тумачења "Курана"... у Босну су дошли са ратом као муџахедини и распршили се као киша по цијелој земљи. данас не само да престављају потеционалну опасност од тероризма већ угрожавају сваки вид права и разликости од њих самих. Рецимо у стању су да те "стартају" због скуње или мајице, због тога што се држиш за руку са дечком или што пушиш, у највећем броју случајева нису агресивини само кажеш да ниси Муслиман окрену се и оду али знају бити и врло незгодни. мени се десила ситација са Вехабијама ....све је почело јер му нисам хтио рећи "алејкуму селам" јер је био безобразан знао је да сам Србин па намјерно мени виче "Селам алејкум" у студентском дому на Бјелавама (Сарајево) каже он мени " Ви власи сви имате очи ко св Јован **бо вам он мајку" нимало ми није било пријатно али били ту "наши " домаћи Муслимани па их (тројица су била) избацили напоље.. пријатељи муслимани су ми причали да код њих такву активност неке орг плаћају и то доброо.. рецимо жена да се покрије цијела добија 500 км мјесечно (око 250 Евра) смао једном кад уђеш нема назад... углавном екстремне будале спремене на све и свашта у "име Алаха".. ја сам научио да ми комшиница у име Алаха тј Бајрама донесе баклаве и јагњетине а не та пријети бомбом то је разлика између "вехабијског ислама" и ИСЛАМА... kriminalac kriminalac...ima tu svega... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Цитат: suza 26. Децембар , 2010, 10:11:04 postadoh radoznala ,imam pitanje za sve hriscane muslimane,sta pomislite kad prolazite pored druge od drugih religija ,hriscani pored dzamije,muslimani pored crkve, sta i kako se osjecate dal kao pored prodavnice ili bilo kakve zgrade i tako dalje u tom smjeru su pitanja,,ko nece nemora da napise svoje od sebe ali molim vas iskreno ,iskreni budite zavisi koga pitaš,takav ćeš i odgovor dobiti.ja lično volim istoriju,i trudim se da naše istorijsko i versko nasledje barem razumem.tako da ka verskim objektima drugih vera imam neku vrstu poštovanja.ne mogu na njih gledati na isti način kao na džamiju,naravno,ali mi je isto tako besmisleno da ja budem neko ko će da je ruši(na kraju krajeva,verom mi je to i zabranjeno,a i sunet Poslanikov mi daje potvrdu ka tome da to ne mogu uraditi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 U Indoneziji je Islam uzeo vlast i napravio nevidjeni pritisak .Procitaj malo vise istoriju Indonezije . U SA sam ziveo godinam tamo inace zivi oko milion Hrišćana ne dao ti Bog ta prava koji oni tj mi imamo tamo . Bio sam u toj Crkvi u Teheranu ,kao i na aerodrumu kada su priveli jednu Ruskinju jer je unosila bibliju na persiskom jeziku pustili su je zbog toga što je ćerka nekog diplomate ali su joj zabranili trajno ulaz u Iran . Hajde sada da muslimani u Srbiji imaju ista prava kao Hrišćani u Teheranu ili Medini ? Šta misliš o tome? Islamsko kazneno pravo se primenjuje i te kako na Hrišćane bez njihove dozvole imaš primer medicinskih sestara iz Bugarske u Libijskoj dzamahiriji 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Vidim smesno je zamisli da vam zabranimo muftije ,kao sto je u SA zabranjen svaki pop ? Islam je nesiguran klapklap bandit bandit bandit bandit mnogo nasilan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Па чекај ком је он објавио то Мухамеду или следбеницима.Ко је писао то,пошто знам да је Мухамед био неписмен? Muhamedu,Muhamed je kasnije poducavao svoje sledbenike tome napamet i oni su zapasivali... Аха а пошто их је подучавао,а знамо да није био писмен,самим тим не може да буде паметан.Да ли он могао да измени речи Аллахове? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Vidim smesno je zamisli da vam zabranimo muftije ,kao sto je u SA zabranjen svaki pop ? Islam je bandit bandit bandit bandit bandit bandit mnogo nasilan pa drugo je ovda po evropi ili zemljama gdje ima hriscana a drugo su te kao saudija ,stoce pop, oceli okolo u meki da hoda i pjeva ,bas se ismija ,nije zlonamjerno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Ја бих волео, ако би неко могао да објасни како је куран настао. Ја сам прочитао неђе, да су га Мухамедови следбеници састављали, јер су они памтили његове речи. Јел то тачно? Онда, због чега није хронолошки урађен? Ко га је уређивао? Qur'an je nastao tako sto ga je Bog objavljivao Muhammedu preko andjela Gavrila postepeno, u periodu od 23 godine. Muhamedovi sledbenici su ucili napamet Qur'an.Qur'an je bio sredjen z avreme Muhammeda. Па чекај ком је он објавио то Мухамеду или следбеницима.Ко је писао то,пошто знам да је Мухамед био неписмен? Muhamedu,Muhamed je kasnije poducavao svoje sledbenike tome napamet i oni su zapasivali... Аха а пошто их је подучавао,а знамо да није био писмен,самим тим не може да буде паметан.Да ли он могао да измени речи Аллахове? sta ima zemaljska pamet, pismenost sa Bogom zajedno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Znam da Saudiska Arabija nema svoje Hrišćane jer naravno sve je islamizirano ali ima 1,2 miliona filipinaca ,Indijaca ,Nigerijaca i slično znaš li da tamo ne može doći pop da služi liturgiju ?Zamisli da mi zabranimo vaša bogosluženja ,zato sam ti i napisao ,da imate neverovatno mnogo prava .Uzimajući u obzir koliko prava dajete drugima . Znam da su decu zarazili (ali nije bilo namerno nego nepažnjom ) Međutim na njih je primenjivan šerijat ,znam šta znači dzamahirija . U Sa sam radio na softverima ,instalirao sam neke sisteme Sac govorite da smo Srbi koji smo primili Islam,cas hocete da nam zabranite bogosluzenja.... Kad u Srbiji en bude Srba koji su primili Islam,slazem se.... U Siriji,Egiptu,Libanu,...Bozici ( zapadni i istocni) takodje i Uskrs su drzavni praznici Jel Bajram drzavni praznik u Srbiji? Ne paznja za preko 400 dece???jel znas sta je sa tim medicinskim sestrama u Libiji na kraju bilo? Da sam takvih ubedenja kao i ti nikad ne bi otisao u Saudijsku Arabiju.... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Da i ja jedno pitanje postavim. Cesto sam citao da muslimani odbijaju cinjenicu o Hristu kao Bogocoveku zato sto smatraju da je apsurdno da bi svemoguci Bog zrtvovao svog Sina i da bi ga uopste poslao na zemlju da strada. (Ovo parafraziram, ali mislim da pogadjam sustinu; ako gresim, ispravite me). Da li to znaci da muslimani dozivljavaju bezgranicno milosrdje i ljubav Boga prema ljudima kao neku vrstu ogranicenja njegove svemoci? Bogu nije potreban sin da bi oprostio,bio bezgranicno milosrdan i iskazao ljubav prema svojim stvorenjima...Bog je svemoguc.... Како сада то? ако је свемогућ (како га ти доживљаваш) зашто би онда био везан било каквим осећањима према било коме? Зашто би тако удаљено и свемогуће биће гајило љубав према својим "робовима" (како муслимани себе називају: Алаховим робовина). (Извин'те браћо што овако сад упадам у вашу дискусију, али нисам стигао да питам на време. А тиче се теме.) Pa zato sto je pravedan...Bog ne moze da bude udaljen...On voli svoja stvorenja.... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука