Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стоји на многим другим местима. Библија се разумева цела а не у делићима.

Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала.

rekoh malopre cini mi se...postoji hadis koji kaze "da je proklet onaj koji Kuran svojevoljno tumaci,pa makar bio u pravu" pojasnjenje hadisa bi bilo preobimno,ali cu ukratko reci.prvo.tumacenje hadisa je prvi izneo Poslanik za zivota.sledeci je bio Ibn Abbas.ukupno je za sve ovo vreme bilo svega 9 priznatih autora tefsira,i to dovodi do zakljiucka i koliko je to tezak,komplikovan i odgovoran poduhvat.naravno,kada neko od ucenjaka donese Tefsir,i pored toga sto je i sam vrsni poznavalac materije,mora proci kroz rigoroznu kontrolu...
Подели на овим сајтовима

Nisam nasao nigdje.

Ona tri stiha kazuju gdje je spas ili?

U Kuranu stoji da slijedimo Allaha i POslanika s.a.v.s. Znaci tu je sve jasno kazivano

U Bibliji stoji izucavaj sveta pisma i bices spasen. nema price o tome da bez CRKVE nisi spasen.to je razlika

Ниси ни читао. Јер да си читао нашао би да исти тај апостол Павле кога си цитирао говори да слушамо старешине своје. Читај, читај. Такође говори да многи избрћу писмо и да се граде мудри, на своју пропаст. Читај, читај, па ћеш наћи.

Ви следите Алаха (Бога) и Мухамеда. ОК.

Ми следимо Бога и Цркву.

Код вас је Мухамед посредник, а код нас Црква. Код вас један човек а код нас сабор епископа. И ми и ви неког слушамо. То је тако, шта дасе ради. Зато је то вера.

Подели на овим сајтовима

Значи, теби нису потребна друга браћа муслимани? Ти се и сам са Кураном можеш спасити? Чудно. То ни од једног паметног муслимана нисам чуо, а упознао сам их, Богу хвала.

rekoh malopre cini mi se...postoji hadis koji kaze "da je proklet onaj koji Kuran svojevoljno tumaci,pa makar bio u pravu" pojasnjenje hadisa bi bilo preobimno,ali cu ukratko reci.prvo.tumacenje hadisa je prvi izneo Poslanik za zivota.sledeci je bio Ibn Abbas.ukupno je za sve ovo vreme bilo svega 9 priznatih autora tefsira,i to dovodi do zakljiucka i koliko je to tezak,komplikovan i odgovoran poduhvat.naravno,kada neko od ucenjaka donese Tefsir,i pored toga sto je i sam vrsni poznavalac materije,mora proci kroz rigoroznu kontrolu...

Ма разумем ја то Мирсаде, али Селкоба не. Он ти је у души протестант са оним Sola Scriptura! 4chsmu1

Нити Куран нити Библија не могу бити издвојене из заједнице које их тумаче и у којима се та вера опитује. јел тако?

Подели на овим сајтовима

Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису?

Селкоба, ни ја нисам добио одговор  4chsmu1

Merjema je umrla prirodnom smrću.

Да, али мене занима њен живот после Исиног одласка Алаху, како је провела живот, да ли је неко чувао, да ли постоје подаци о њеном гробу и слично...

Али ја сам сада поставио доста питања  4chsmu1

definitivno nema podataka.cak ni o njenom grobu.sad na brzaka bacih oko u arhivu(ne mora da znaci da sam u pravu)ali i da jesam,Allah dragi zna zasto je tako udesio...moguce da je to prepusteno promisljanju...kao i sami dogadjaji oko Isaaovog uzdignuca...ko zna...ima tu malo i lepe romantike...ja licno volim da pomislim da ih je uzneo zajedno(sto ne tvrdim da je tacno,ali mi lepo deluje)
Подели на овим сајтовима

Ма разумем ја то Мирсаде, али Селкоба не. Он ти је у души протестант са оним Sola Scriptura! 4chsmu1

Нити Куран нити Библија не могу бити издвојене из заједнице које их тумаче и у којима се та вера опитује. јел тако?

proizvoljna tumacenja svetih spisa su i u islamu dovodile do pojave podvajanja.gubila se tu ona zlatna sredina(ja sam tvrda srednja linija,da tako kazem)...
Подели на овим сајтовима

proizvoljna tumacenja svetih spisa su i u islamu dovodile do pojave podvajanja.gubila se tu ona zlatna sredina(ja sam tvrda srednja linija,da tako kazem)...

Исто се догађало и у хришћанству.

Подели на овим сајтовима

Јасно је мени да и у Исламу велику улогу игра молитвена заједница и да се Куран не може кидати из тог контекста. То покушавам даобјасним Селкоби и када је у питању Библија и Црква. Шта вреди неком невернику Куран или Библија, ако он није муслиман или хришћанин? Књига није дата да се само чита. Ваљда треба нешто после тог читања и предузети - рецимо отићи и потражити осталу браћу и сестре.

Подели на овим сајтовима

Јасно је мени да и у Исламу велику улогу игра молитвена заједница и да се Куран не може кидати из тог контекста. То покушавам даобјасним Селкоби и када је у питању Библија и Црква. Шта вреди неком невернику Куран или Библија, ако он није муслиман или хришћанин? Књига није дата да се само чита. Ваљда треба нешто после тог читања и предузети - рецимо отићи и потражити осталу браћу и сестре.

molitvena zajednica je i te kako bitna u islamu.brojni hadisi i govore o znacaju obavljanja molitve u dzematu.(u grupi).koliko Allah ceni pominjanje Njega u grupi govori i sledeci hadis (parafraziracu)"Allah pita meleke-STA TO RADE MOJI ROBOVI?...pominju Tebe,odgovorise ".POKRIJTE IH KRILIMA DA IH OD SEJTANA ZASTITITE,naredi On.oni odgovorise "medju njima je i jedan koji nije od njih(nije musliman)...POKRIJTE I NJEGA.odgovori Uzviseni".
Подели на овим сајтовима

Како су Алаховом вољом пали?

po islamskom verovanju-sve se odigrava iskljucivo Bozijom voljom.uz njegovu dozvolu i satana traje do dana odredjenog,kako stoji u Kuranu(misleci se na sudnji dan).Njegovom voljom se i radjamo,i umiremo.i Njegovom voljom se sad kuckamo ovde.I AKO BOG DA dodji na kafu 0102_laugh

Ово није добро преведено с арапског језика. Именица воља је етимолошки повезана са глаголом волети. Дакле, Алах је свакако знао да ће људи пасти и "пре" него што их је створио (зато что за њега нема ни "пре" ни "после" пошто је он изван времена и простора), али пад људи се могао догодити само по допуштењу а не по вољи Алаха. Воља је у српском језику израз жеље и оличење труда ка остварењу те жеље - допуштење је управо оно што се догоди мимо жеље, али је постојала могућност да се спречи. А сложићемо се да Алах није желео пад људи и да је имао могућност да га спречи. Али, по његовој вољи, људи су слободни, пошто без слободе нема ни љубави - допуштењем, а не вољом, људи своју слободу могу да употребе и против самих себе, ближњих и Бога.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Nisam nasao nigdje.

Ona tri stiha kazuju gdje je spas ili?

U Kuranu stoji da slijedimo Allaha i POslanika s.a.v.s. Znaci tu je sve jasno kazivano

U Bibliji stoji izucavaj sveta pisma i bices spasen. nema price o tome da bez CRKVE nisi spasen.to je razlika

Ниси ни читао. Јер да си читао нашао би да исти тај апостол Павле кога си цитирао говори да слушамо старешине своје. Читај, читај. Такође говори да многи избрћу писмо и да се граде мудри, на своју пропаст. Читај, читај, па ћеш наћи.

Ви следите Алаха (Бога) и Мухамеда. ОК.

Ми следимо Бога и Цркву.

Код вас је Мухамед посредник, а код нас Црква. Код вас један човек а код нас сабор епископа. И ми и ви неког слушамо. То је тако, шта дасе ради. Зато је то вера.

Brate kod nas Muhammed nije posrednik.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj

idi sviraj

Надам се и верујем да ће ово престати и то што пре,брате...договорено?

nemoj da si strog, mozda se s onim kome je to rekao zna licno, pa je mozda kod njega video talenat......  zru

Подели на овим сајтовима

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj

idi sviraj

Надам се и верујем да ће ово престати и то што пре,брате...договорено?

nemoj da si strog, mozda se s onim kome je to rekao zna licno, pa je mozda kod njega video talenat......  zru

Ништа се ти не брини,Емилијане,у вези са овим,важи?

Управо ми се то "изналажење талената" другоме,не допада....у главном,рекао сам што сам рекао,паметном довољно,добронамерном јасно,и нема бесмисленог убеђивања око очигледних ствари...а Мирсад је паметан и добар човек,те ће веома лако схватити и то на прави начин,ово што говорим,Емилијане.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...