Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj...

idi sviraj

idi sviraj

Надам се и верујем да ће ово престати и то што пре,брате...договорено?

nemoj da si strog, mozda se s onim kome je to rekao zna licno, pa je mozda kod njega video talenat......  4chsmu1

Ништа се ти не брини,Емилијане,у вези са овим,важи?

Управо ми се то "изналажење талената" другоме,не допада....у главном,рекао сам што сам рекао,паметном довољно,добронамерном јасно,и нема бесмисленог убеђивања око очигледних ствари...а Мирсад је паметан и добар човек,те ће веома лако схватити и то на прави начин,ово што говорим,Емилијане.

dobro brate, sala, polako, nemoj da si  smej.gif budi  :)  zru

Подели на овим сајтовима

Знам да је шала,брате...нисам баш толико smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='zru' />  :) Само велим да није згорег,из много разлога,да поновим оно што рекох и што суштински важи за све,а не само за Мирсада...често се то заборави,мој Емилијане.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Занима ме научна оправданост Курана, то јест, чуда која у Курана изводе Муса, Иса и други, да ли за њих постоји неко научно објашњење или се то приписује Алаху?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Занима ме научна оправданост Курана, то јест, чуда која у Курана изводе Муса, Иса и други, да ли за њих постоји неко научно објашњење или се то приписује Алаху?

cuda koja izvode Mojsije,Isaa i i drugi su cuda koja se i u Bibliji navode.naucno su nedokaziva( i experimentom neizvodljiva.posebno ozivljavanje mrtvih),ali vernik mora u njih verovati.poslanici su cuda i izceljenja cinili  uz Boziju pomoc.drugo je sto se tu nalaze naucne cinjenice,za to doba nepoznate.i one imaju svoju svrhu.
Подели на овим сајтовима

Brate kod nas Muhammed nije posrednik.

Мислио сам да је посредник у смислу да вам се преко њега саопштава реч Божија.

da.u tom smislu je posrednik.poslan od Boga da prenese poruku.ali prilikom molitve ide ono-"ajd ti Poslanice u stranu,Bogu se licno obracam"
Подели на овим сајтовима

То знам и нисам мислио на такво посредништво. Међутим, Мухамед је у исламу онај који преноси реч Божију и онај који је правилно разумева, тумачи. У том смислу је он исто посредник и ауторитет. Не може муслиман да тумачи Куран мимо тога. Ово сам хтео да појасним у склопу онога што је Селкоба питао. У православном хришћанству аутентични тумач Библије јесте Црква. Епископи су носиоци те учитељске службе у Цркви. Свако кидање Библије из Цркве неминовно води секташтву. О томе се ради. Мислим да је сличан случај и у исламу. Џабе ти Куран ако немаш молитвену заједницу и живљење своје вере са осталом својом браћом.

Подели на овим сајтовима

То знам и нисам мислио на такво посредништво. Међутим, Мухамед је у исламу онај који преноси реч Божију и онај који је правилно разумева, тумачи. У том смислу је он исто посредник и ауторитет. Не може муслиман да тумачи Куран мимо тога. Ово сам хтео да појасним у склопу онога што је Селкоба питао. У православном хришћанству аутентични тумач Библије јесте Црква. Епископи су носиоци те учитељске службе у Цркви. Свако кидање Библије из Цркве неминовно води секташтву. О томе се ради. Мислим да је сличан случај и у исламу. Џабе ти Куран ако немаш молитвену заједницу и живљење своје вере са осталом својом браћом.

apsulutno...
Подели на овим сајтовима

desava se slicno i u okviru islama.nedoucen ode u selo sa neznalicama,pa cak i iz najbolje namere napravi haos.nije to klasicno sektasenje,ali posledice mogu biti bljak.
Подели на овим сајтовима

Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису?

Селкоба, ни ја нисам добио одговор  0110_hahaha

Merjema je umrla prirodnom smrću.

Да, али мене занима њен живот после Исиног одласка Алаху, како је провела живот, да ли је неко чувао, да ли постоје подаци о њеном гробу и слично...

Али ја сам сада поставио доста питања  0110_hahaha

definitivno nema podataka.cak ni o njenom grobu.sad na brzaka bacih oko u arhivu(ne mora da znaci da sam u pravu)ali i da jesam,Allah dragi zna zasto je tako udesio...moguce da je to prepusteno promisljanju...kao i sami dogadjaji oko Isaaovog uzdignuca...ko zna...ima tu malo i lepe romantike...ja licno volim da pomislim da ih je uzneo zajedno(sto ne tvrdim da je tacno,ali mi lepo deluje)
Kuran nije historijski bilježnik.Navodi neka imena i djelove njihova života ali samo onoliko koliko je potrebno da se određena pouka uzme.Recimo Mojsijev život u tančine navodi, Isussov djelom, dok recimo neke Poslanike spominje u znatno manjem obliku.Tako je i za Merjemu.Postavlja se pitanje da li je Kuran spmenuo iz njenog života ono što je nama dovoljno.Ja kažem jeste.Objasnio nam je njeno djetinjstvo, njenu trudnoću, rađanje Isusa.a.s. odrastanje Isusovo sa njegovom majkom,ali sada što nije spomenuo njenu smrt, to niukom sluičaju se ne smatra nedorečenošću.Informaciju o njoj imamo kompletnu a ta je informacija:I učinili smo je najboljom ženom svih svjetova!Svako dobro!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Razlika je u tome sto je Kuran objavljivan Muhamedu s.av.s. i on sam je objasnjavao Kuran.Znaci postoji direktna veza Objave i onog koji objasnjava Objavu.Poslaniku s.a.v.s je Gabrijel a.s. donosio Objavu i objasnjenje.

U krscanstvu to nije slucaj. Biblija je zapisana godina nakon smrti Isusa i Isus sam nije objasnjavao pisanu Bibliju

To je ogromna razlika

Allah Uzviseni nam naravno naredjuje u Kuranu da smo u zajednici znaci bez zajednice nema vjere to je tacno to je zapisano i u Kuranu. Zajednica je dio naseg zivljenja kao muslimana. Poslaniku s.a.v.s. je Gabrijel objasnjavao Kuranske Ajete. Nisu to njegove rijeci. Znaci Kuran kao Objava i njegovo objasnjenje je stiglo u ISTO vrijeme bez iskrivljenja. A svaki Hadis koji se protivrijeci Kuranu je LAZAN.Znaci sve sto u Kuranu stoji je ISTINA. Kod Krscana to nije tako.Postoje stvari kao npr. molitva svecima koja se UOPSTE ne spominje u Bibliji kao takva.Znaci Sveto Predanje nije u skladu sa SvetimPismom.

Подели на овим сајтовима

Христос је основао Цркву и дао јој откривење. Библија је само продукт свега тога. Након Христа остала је жива Црква коју је Он основао. Оно што је учио, Црква је живела, а касније нешто од тога и записала. Зато код нас не можеш све свести на књигу.

Црква и даље има директну везу са Богом Који јој је и дао откривење. Дух Свети твори Цркву, Он је тај Који и откриба божаснке тајне човеку. Требаш мало да читаш наше савремене старце са Свете Горе па да видиш шта Бог чини од човека - директно.

Подели на овим сајтовима

Христос је основао Цркву и дао јој откривење. Библија је само продукт свега тога. Након Христа остала је жива Црква коју је Он основао. Оно што је учио, Црква је живела, а касније нешто од тога и записала. Зато код нас не можеш све свести на књигу.

Црква и даље има директну везу са Богом Који јој је и дао откривење. Дух Свети твори Цркву, Он је тај Који и откриба божаснке тајне човеку. Требаш мало да читаш наше савремене старце са Свете Горе па да видиш шта Бог чини од човека - директно.

Daj link brate da tu literaturu čitam!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...