mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 E moj Zvonko.... Мислио си - е мој Мухамеде... Добија "објаве" за вечером држећи оглодану кост у руци и то поводом чега... Evo nam Zvonka opet.... Замисли Енизе да ти мени цитираш нешто из Библије или дела светих отаца и питаш за објашњење, а ја ти одговарам са "е мој Енизе...", "иди свирај..." и слично. Да ли би то било лепо и коректно? Ти и твоја браћа у вери понашате се као мала деца. Чим вам се нешто не свиђа кукате како вас неко мрзи, "вређа осећања" и шта ја знам. Ја сам лепо питао - да ли се онај хадис сматра за аутентичан или је апокрифан или постоји неко друго образложење. На то може лепо да се одговори и нема проблема. Свако добро желим dato ti je pojasnjenje i tog hadisa.i na sta se odnosi,i jos ti je receno da blage veze sa pokrivanjem nema,vec je propis o pokrivanju dat kao vremenska odrednica...idi sviraj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Znaci Biblija koja je napisana nadacnucem Svetog Duha sama po sebi ne pruza kao Bozija Rijec odgovore na mnoga pitanja? Bez Crkve Hriscanin bi uz pomoc samo Biblije bio izgubljen? Тачно. Библија се разумева исправно само у крилу Цркве. Потребан ти је исти Дух којим је Библија писана да би је разумео. Тај Дух је у Цркви. Доказ да је тако су ти много секте које су настале тако што су људи индивидуално, по свом самосталном тумачењу, разумевали Библију. То ти је била чувена Лутерова крилатица: Sola Scriptura! (Само Писмо). Biblija kaze 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. Znaci citaj Bibliju koja te poducava...Bez da ides u Crkvu citajuci Bibliju postaces savrsen covjek.Tako kaze stih 17 Cime ti argumentujes izjavu da bez Crkve uz samu bibliju nisi pravi vjernik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Не, то Црква каже за Библију. То су речи апостола Павла, а он говори за људе у Цркви, а не за неке индивидуалне истраживаче. Може ли Куран без џамије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Cime ti argumentujes izjavu da bez Crkve uz samu bibliju nisi pravi vjernik? Тако што без Цркве нема ни Библије. Црква је створила Библију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Znaci Biblija koja je napisana nadacnucem Svetog Duha sama po sebi ne pruza kao Bozija Rijec odgovore na mnoga pitanja? Bez Crkve Hriscanin bi uz pomoc samo Biblije bio izgubljen? Тачно. Библија се разумева исправно само у крилу Цркве. Потребан ти је исти Дух којим је Библија писана да би је разумео. Тај Дух је у Цркви. Доказ да је тако су ти много секте које су настале тако што су људи индивидуално, по свом самосталном тумачењу, разумевали Библију. То ти је била чувена Лутерова крилатица: Sola Scriptura! (Само Писмо). Biblija kaze 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. Znaci citaj Bibliju koja te poducava...Bez da ides u Crkvu citajuci Bibliju postaces savrsen covjek.Tako kaze stih 17 Cime ti argumentujes izjavu da bez Crkve uz samu bibliju nisi pravi vjernik? selam brate....mislim da je brat Alexsandar rekao da po Hriscanskom ucenju,Biblija iako je sveta Knjiga,sama po sebi ne cini verovanje.spasenje ili jedinstvo sa Bogom se ostvaruje ,po Hriscanskom verovanju,suzivotom sa Crkvom,i kroz Crkvu.kod nas je to drugacije....kod nas nema klera kao posrednika izmedju obicnog vernika i Boga,pa nam je mozda i malo nerazumljiva njihova percepcija svete Knjige. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Cime ti argumentujes izjavu da bez Crkve uz samu bibliju nisi pravi vjernik? Тако што без Цркве нема ни Библије. Црква је створила Библију. Zar nije Biblija napisana pod nadahnucem Svetog Duha a ne Crkve? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Stihovi 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. jasno kazuju kojije put do savrsenstva.Ciatj svete knjige i bices spasen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Не, то Црква каже за Библију. То су речи апостола Павла, а он говори за људе у Цркви, а не за неке индивидуалне истраживаче. Може ли Куран без џамије?Kuran ne moze bez dzamije,niti dzamija bez Kurana....inace,sama rec dzamija potice od arapske reci dzuma,sto bi se moglo prevesti kao skup,ili sastanak...SATOR OD SASTANKA,kako je u Starozavetnom spisu nazvana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 dato ti je pojasnjenje i tog hadisa.i na sta se odnosi,i jos ti je receno da blage veze sa pokrivanjem nema,vec je propis o pokrivanju dat kao vremenska odrednica... Ево шта каже хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Ishak, izvijestio nas je Jakub, sin Ibrahima, pričao nam je moj otac od Saliha, od Ibnu Šihaba rekao je: izvijestio me je Urvete, sin Zubejra da je Aiša, bio zadovoljan Allah od nje (s njom), žena Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, rekla: Bio je Umer, sin Hattaba (običaja da) govori poslaniku Allaha, pomilovao ga Allah i spasio: "Zastri (tj. Pokrij) tvoje (svoje) žene!" Rekla je: Pa nije učinio (to). A bile su žene Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, (običaja da) izlaze noću do noći (tj. od noći do noći) prema Menasi'u. Izašla je Sevda, kći Zem'ata, a bila je (jedna) žena dugačka, pa je vidio nju Umer, sin Hattaba, a on je u (izvjesnome) sijelu, pa je rekao: "Već sam prepoznao tebe, o Sevdo!" Pohlepom (tj. Zbog pohlepe i želje) na (to) da se spusti (taj izvjesni) zastor (za žene to je Umer rekao). Rekla je: Pa je spustio Allah, moćan je i veličajan je, ajet (toga) zastora (tj. ajet u kojem je zapovjedio da žene razgovaraju iza zastora sa svakim muškarcem osim svoga muža i najbližih svojih rođaka). Дакле, ајети су објављени управо у вези тог догађаја. Да се то десило управо тада сведочи следећи хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Fervete, sin Ebul-Magra-a, pričao nam je Alija, sin Mushira, od Hišama, od njegovoga oca, od Aiše rekla je: Izašla je Sevda, kći Zem'ata, noću, pa je vidio nju Umer, pa je prepoznao nju pa je rekao: "Zaista ti si (to), tako mi Allaha, o Sevdo! Ne sakrivaš se nama!" Pa se vratila ka Vjerovijesniku, pomilovao ga Allah i spasio, pa je to spomenula njemu, a on je u mojoj sobi (i on) večera, i zaista je u njegovoj ruci zaista (jedna) kost. Pa se je spustilo (spuštalo, tj. objavila se je Božija objava u tom času) na njega (njemu). Pa se je podiglo od njega (teško stanje u koje je zapadao u takvim časovima, tj. Pa je prestala dolaziti Božija objava nakon kraćega vremena), a on govori: "Već je dozvolio Allah za vas (žene) da izlazite zbog svojih potreba (nužda)." Значи - управо у том часу је Мухамед добио "објаву" праћену "посебним стањем" у коме се обично налазио приликом "примања објаве". idi sviraj... Ако ти је циљ да ме испровоцираш, мало си се засвирао... 0110_hahaha ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 dato ti je pojasnjenje i tog hadisa.i na sta se odnosi,i jos ti je receno da blage veze sa pokrivanjem nema,vec je propis o pokrivanju dat kao vremenska odrednica... Ево шта каже хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Ishak, izvijestio nas je Jakub, sin Ibrahima, pričao nam je moj otac od Saliha, od Ibnu Šihaba rekao je: izvijestio me je Urvete, sin Zubejra da je Aiša, bio zadovoljan Allah od nje (s njom), žena Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, rekla: Bio je Umer, sin Hattaba (običaja da) govori poslaniku Allaha, pomilovao ga Allah i spasio: "Zastri (tj. Pokrij) tvoje (svoje) žene!" Rekla je: Pa nije učinio (to). A bile su žene Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, (običaja da) izlaze noću do noći (tj. od noći do noći) prema Menasi'u. Izašla je Sevda, kći Zem'ata, a bila je (jedna) žena dugačka, pa je vidio nju Umer, sin Hattaba, a on je u (izvjesnome) sijelu, pa je rekao: "Već sam prepoznao tebe, o Sevdo!" Pohlepom (tj. Zbog pohlepe i želje) na (to) da se spusti (taj izvjesni) zastor (za žene to je Umer rekao). Rekla je: Pa je spustio Allah, moćan je i veličajan je, ajet (toga) zastora (tj. ajet u kojem je zapovjedio da žene razgovaraju iza zastora sa svakim muškarcem osim svoga muža i najbližih svojih rođaka). Дакле, ајети су објављени управо у вези тог догађаја. Да се то десило управо тада сведочи следећи хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Fervete, sin Ebul-Magra-a, pričao nam je Alija, sin Mushira, od Hišama, od njegovoga oca, od Aiše rekla je: Izašla je Sevda, kći Zem'ata, noću, pa je vidio nju Umer, pa je prepoznao nju pa je rekao: "Zaista ti si (to), tako mi Allaha, o Sevdo! Ne sakrivaš se nama!" Pa se vratila ka Vjerovijesniku, pomilovao ga Allah i spasio, pa je to spomenula njemu, a on je u mojoj sobi (i on) večera, i zaista je u njegovoj ruci zaista (jedna) kost. Pa se je spustilo (spuštalo, tj. objavila se je Božija objava u tom času) na njega (njemu). Pa se je podiglo od njega (teško stanje u koje je zapadao u takvim časovima, tj. Pa je prestala dolaziti Božija objava nakon kraćega vremena), a on govori: "Već je dozvolio Allah za vas (žene) da izlazite zbog svojih potreba (nužda)." Значи - управо у том часу је Мухамед добио "објаву" праћену "посебним стањем" у коме се обично налазио приликом "примања објаве". idi sviraj... Ако ти је циљ да ме испровоцираш, мало си се засвирао... 0110_hahaha idi sviraj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Ja upitah u vezi stihova Stihovi 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. jasno kazuju koji je put do savrsenstva.Citaj svete knjige i bices spasen Je li to tacno?Kaze Biblija jasno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 dato ti je pojasnjenje i tog hadisa.i na sta se odnosi,i jos ti je receno da blage veze sa pokrivanjem nema,vec je propis o pokrivanju dat kao vremenska odrednica... Ево шта каже хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Ishak, izvijestio nas je Jakub, sin Ibrahima, pričao nam je moj otac od Saliha, od Ibnu Šihaba rekao je: izvijestio me je Urvete, sin Zubejra da je Aiša, bio zadovoljan Allah od nje (s njom), žena Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, rekla: Bio je Umer, sin Hattaba (običaja da) govori poslaniku Allaha, pomilovao ga Allah i spasio: "Zastri (tj. Pokrij) tvoje (svoje) žene!" Rekla je: Pa nije učinio (to). A bile su žene Vjerovijesnika, pomilovao ga Allah i spasio, (običaja da) izlaze noću do noći (tj. od noći do noći) prema Menasi'u. Izašla je Sevda, kći Zem'ata, a bila je (jedna) žena dugačka, pa je vidio nju Umer, sin Hattaba, a on je u (izvjesnome) sijelu, pa je rekao: "Već sam prepoznao tebe, o Sevdo!" Pohlepom (tj. Zbog pohlepe i želje) na (to) da se spusti (taj izvjesni) zastor (za žene to je Umer rekao). Rekla je: Pa je spustio Allah, moćan je i veličajan je, ajet (toga) zastora (tj. ajet u kojem je zapovjedio da žene razgovaraju iza zastora sa svakim muškarcem osim svoga muža i najbližih svojih rođaka). Дакле, ајети су објављени управо у вези тог догађаја. Да се то десило управо тада сведочи следећи хадис из Бухарије: PRIČAO NAM JE Fervete, sin Ebul-Magra-a, pričao nam je Alija, sin Mushira, od Hišama, od njegovoga oca, od Aiše rekla je: Izašla je Sevda, kći Zem'ata, noću, pa je vidio nju Umer, pa je prepoznao nju pa je rekao: "Zaista ti si (to), tako mi Allaha, o Sevdo! Ne sakrivaš se nama!" Pa se vratila ka Vjerovijesniku, pomilovao ga Allah i spasio, pa je to spomenula njemu, a on je u mojoj sobi (i on) večera, i zaista je u njegovoj ruci zaista (jedna) kost. Pa se je spustilo (spuštalo, tj. objavila se je Božija objava u tom času) na njega (njemu). Pa se je podiglo od njega (teško stanje u koje je zapadao u takvim časovima, tj. Pa je prestala dolaziti Božija objava nakon kraćega vremena), a on govori: "Već je dozvolio Allah za vas (žene) da izlazite zbog svojih potreba (nužda)." Значи - управо у том часу је Мухамед добио "објаву" праћену "посебним стањем" у коме се обично налазио приликом "примања објаве". idi sviraj... Ако ти је циљ да ме испровоцираш, мало си се засвирао... 0110_hahaha idi svirajzastor nije isto sto i pokrivanje hidzabom,vec situacija druga...idi sviraj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? Селкоба, ни ја нисам добио одговор 0110_hahaha ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Ja upitah u vezi stihova Stihovi 2 Tim. 16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, 2 Sam. 23:2, Mk. 12:24, Lk. 1:70, Dela 1:16, Rim. 4:23, Jev. 3:7, 2 Pet. 1:20 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen. jasno kazuju koji je put do savrsenstva.Citaj svete knjige i bices spasen Je li to tacno?Kaze Biblija jasno! Рекох ти. Нема тумачења ван Цркве. Библија настаје у Цркви. Да нема Цркве не би било ни Библије. Џабе ти да читаш ако ниси у Цркви. Спасења нема. И то Библија јасно каже, само што ти то нећеш да видиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? Селкоба, ни ја нисам добио одговор 0110_hahaha Merjema je umrla prirodnom smrću. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука