Eniz Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Volio bih da napomenem sljedeće: Svaka vijest o islamu i islamskim učenjima kod nas podliježe učenjima i pravilima koja se na tu vijest primjenjuju. Vijest koja ne zadovoljava uslove prihvatljivosti ona se kod nas odbacuje. Na takav način je kod nas vjera ostala sačuvana i bit će akobogda sačuvana od bilo kakvih iskrivljenja. Svako dobro! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Да ли је Св. Илија (Iljas) окусио смрт по исламу?Da.Da li je kod vas okusio smrt!Postoji mišljenje nekih muslimana da je Ilijas još uvijek živ, međutim to mišljenje je potpuno pogrešno.Allahov Poslanik jedne prilike je rekao: Poslije sto godina nijedan čovjek koji je danas živ na zemlji, neće biti među živima. Po nama je jedino Isa a.s. živ na nebesima imeđutim pred Smak svijeta i on će doći na ovaj svijet da bi se između ostalog upotpunilo značenje ajeta:Svaka duša će okusiti smrt. А шта ако су ти "неки муслимани" у праву? :cheesy: Мухамед каже за људе који су "данас живи". Значи: његови савременици. Што би се то односило на Илију који је живео више од 1000 година пре Мухамеда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Volio bih da napomenem sljedeće: Svaka vijest o islamu i islamskim učenjima kod nas podliježe učenjima i pravilima koja se na tu vijest primjenjuju. Vijest koja ne zadovoljava uslove prihvatljivosti ona se kod nas odbacuje. Na takav način je kod nas vjera ostala sačuvana i bit će akobogda sačuvana od bilo kakvih iskrivljenja. Svako dobro! И код нас исто. Главно правило је: саборни ум Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Kod vas je malo drugačija organizacija. Kod nas imaju znanosti poput Džerh ve tadil, gdje se zna o svakom prenosiocu u lancu prenosilaca kakav je bio, ko je , šta je, znanje itd. Zatim postoji i ulumul hadis, gdje sve što je prenešeno od Poslanika a.s. ima određen stepen jačine itd. Duga i zamorna znanost ali ko je savlada kada je primijeni biva mu sito i rešeto u znanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Volio bih da napomenem sljedeće: Svaka vijest o islamu i islamskim učenjima kod nas podliježe učenjima i pravilima koja se na tu vijest primjenjuju. Vijest koja ne zadovoljava uslove prihvatljivosti ona se kod nas odbacuje. Na takav način je kod nas vjera ostala sačuvana i bit će akobogda sačuvana od bilo kakvih iskrivljenja. Svako dobro! И код нас исто. Главно правило је: саборни ум Цркве. Koji je pravac u hrišćanstvo odbacio crkvu i prihvatio samo svete knjige. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Да ли је Св. Илија (Iljas) окусио смрт по исламу?Da.Da li je kod vas okusio smrt!Postoji mišljenje nekih muslimana da je Ilijas još uvijek živ, međutim to mišljenje je potpuno pogrešno.Allahov Poslanik jedne prilike je rekao: Poslije sto godina nijedan čovjek koji je danas živ na zemlji, neće biti među živima. Po nama je jedino Isa a.s. živ na nebesima imeđutim pred Smak svijeta i on će doći na ovaj svijet da bi se između ostalog upotpunilo značenje ajeta:Svaka duša će okusiti smrt. А шта ако су ти "неки муслимани" у праву? 4chsmu1 Мухамед каже за људе који су "данас живи". Значи: његови савременици. Што би се то односило на Илију који је живео више од 1000 година пре Мухамеда? Brate kaže od ljudi koji su živi danas na zemlji, nekaže od moje generacije ili mojih suvremenika. To je jako bitno u shvatanju hadisa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Volio bih da napomenem sljedeće: Svaka vijest o islamu i islamskim učenjima kod nas podliježe učenjima i pravilima koja se na tu vijest primjenjuju. Vijest koja ne zadovoljava uslove prihvatljivosti ona se kod nas odbacuje. Na takav način je kod nas vjera ostala sačuvana i bit će akobogda sačuvana od bilo kakvih iskrivljenja. Svako dobro! И код нас исто. Главно правило је: саборни ум Цркве. Koji je pravac u hrišćanstvo odbacio crkvu i prihvatio samo svete knjige. Протестантизам и све секте из њега произишле. То ти је доказ да се Библија не може индивидуално тумачити. Онда уместо да служи сврси - уједињењу, тумачење разграђује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Brate kaže od ljudi koji su živi danas na zemlji, nekaže od moje generacije ili mojih suvremenika. To je jako bitno u shvatanju hadisa. Па да. Не каже од људи који су живели, него који данас живе. Мени ово личи да он говори о својим савременицима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 koji hadis je u pitanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 E moj Zvonko.... Мислио си - е мој Мухамеде... Добија "објаве" за вечером држећи оглодану кост у руци и то поводом чега... shuntavilo2 Evo nam Zvonka opet.... Замисли Енизе да ти мени цитираш нешто из Библије или дела светих отаца и питаш за објашњење, а ја ти одговарам са "е мој Енизе...", "иди свирај..." и слично. Да ли би то било лепо и коректно? Ти и твоја браћа у вери понашате се као мала деца. Чим вам се нешто не свиђа кукате како вас неко мрзи, "вређа осећања" и шта ја знам. Ја сам лепо питао - да ли се онај хадис сматра за аутентичан или је апокрифан или постоји неко друго образложење. На то може лепо да се одговори и нема проблема. Свако добро желим ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 А мислим да је и Енох (Прва књига Мојсијева, 24) жив узет на небо, нека ме Александар исправи ако грешим. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 А мислим да је и Енох (Прва књига Мојсијева, 24) жив узет на небо, нека ме Александар исправи ако грешим. shuntavilo2 29dz8zk https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/dada.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Занима ме шта је било са Мерјемом пошто је Алах уздигао себи Ису? ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 E moj Zvonko.... Мислио си - е мој Мухамеде... Добија "објаве" за вечером држећи оглодану кост у руци и то поводом чега... Evo nam Zvonka opet.... Замисли Енизе да ти мени цитираш нешто из Библије или дела светих отаца и питаш за објашњење, а ја ти одговарам са "е мој Енизе...", "иди свирај..." и слично. Да ли би то било лепо и коректно? Ти и твоја браћа у вери понашате се као мала деца. Чим вам се нешто не свиђа кукате како вас неко мрзи, "вређа осећања" и шта ја знам. Ја сам лепо питао - да ли се онај хадис сматра за аутентичан или је апокрифан или постоји неко друго образложење. На то може лепо да се одговори и нема проблема. Свако добро желим idi sviraj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука