Anette Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Нисам видео да тема постоји... Хвала Ma,nema na cemu. Μислим да је још боље што ниси ишао у средњу богословску... Hm.. Ja bas mislim suprotno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Μислим да је још боље што ниси ишао у средњу богословску... Koме је мало дато,од њега ће мало и бити тражено,што каже Нови Завет... Све има своје лице и наличје,у ком смислу си мислио да је боље ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Zdravo, mozete mi reci kakvo je studiranje jel tesko, dal je moguce posto radim i imam porodicu posto nisam bas mlad imam 27 godina da ne prisustvujem nastavi dal uopste postoji vanredno stdurinje po bolonji? Miloš Πο болоњи не постоји ванредно студирање. Млад си,не брини,има људи и твојег годишта а и старији на факултету. Ако радиш,доносиш потврду да радиш,и то је уважено,наш факултет толерише то,мада по болоњском систему то не би требало,али ето,наши помажу људима који раде. Факултет могу да упишу и они који нису ишли у богословију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miloš.S. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 A jel istina da ko nije zavrsio srednju bogoslovsku ne moze da upise prakticni smer odnosno trogodisnju, posto sam cuo i da ne mora i cuo sam da ukoliko si zaposlen ne mozes da budes na budzetu, jel zna neko nesto o tome? Приједорчанин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Није истина,и девојке уписују практични смер,па ти види. све више људи се пребацује са практичног на општи,или понеко уписује двогодишњи мастер на практичном смеру. Губи тај трогодишњи,практични, смер на својој вредности. Одличан је за богослове,а пошто има све више оних који нису богослови,даје неко оквирно знање теологије. Можеш да си на буџету и да си запослен,само мораш,нормално,да учиш и да задржиш статус буџетског студента. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Приједорчанин Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Помаже Бог, нови сам на форуму. Инетесује ме да ли је и даље општа информисаност и Богословље за пријемни? Да ли је било неких промјена од претходних година. Како да набавим књиге од Томаса Хопка, јер нисам из Србије(из Републике Српске сам). Да ли се и како се може добити дом? Колико бодова носи информисаност а колико богословље на пријемоном. И колико бодова укупно има пријемни а колико просјек из школе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Приједорчанин Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Људи ја се извињавам због два поста узастопно, али још питања. Малоприје сам звао Богословски факултет и добио сам информације. Али ме још интересује из чега се спрема општа информисаност(општа култура). И колико је тешко да се добије интернат?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Ако имаш добар просек, и ако лепо положиш тест, по броју бодова се рангира и улаз у дом. Општа култура се учи свуда. Може и овде код нас Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Приједорчанин Написано Март 1, 2012 Пријави Подели Написано Март 1, 2012 Дакле то је услов интернат(дом), али ја и немам добар просјек из средње. Али је предност то што пријемни носи више бодова од просјека(40(манскимално)просјек, 60 пријемни). А да ли је тако и што се тиче буџета? И колико се студената обично пријави? Колико је било прошле године? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
umetnost i molitva Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Drugari, da li mozete da mi kazete iz kojih knjiga ste spremali prijemni ispit i da li su zaista sva pitanja iz cetiri Hopkine knjige ili je potrebno da se informisem citajuci neke druge knjige? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Drugari, da li mozete da mi kazete iz kojih knjiga ste spremali prijemni ispit i da li su zaista sva pitanja iz cetiri Hopkine knjige ili je potrebno da se informisem citajuci neke druge knjige? Да, оне би требало да су основа за пријемни. Али, обавезно набави и изучи : -"Од Откривења до Царства Божијег" + Атанасије Јевтић -"Предавања о Литургији",+Атанасије Јевтић -"Ктихизис" проф. Здравка Пене, затим -"Нема лепше вере од хришћанске" +Данило, Амфилохије -"Катихизис-вера светих"-+Николај Велимировић Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Хопкове књиге се по важности рангирају за пријемни од прве до четврте. Прва је најважнија, а четврта најмање важна. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
umetnost i molitva Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Hvala vam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
umetnost i molitva Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Imam jos jedno pitanje. Stalno sam se selio tako da nemam svog svestenika, odnosnog stalnog duhovnika. Idem u razne crkve i manastire. Volim da putujem i da se duhovno-molitveno nadgradjujem. Imam zavrsen umetnicki fakultet i sada zelim da upisem Bogoslovski. Nemam zelju da budem svestenik. Studirao bih zbog intelektualno-kulturnog i duhovno-molitvenog rada na sebi. Da li imate neki savet sta da kazem svesteniku kada mu budem saopstio da zelim blagoslov nadleznog episkopa beogradsko-karlovackog. Najbolje je reci istinu, da me ljubav prema Gospodu i unutranji priziv vodi ka ovim studijama, ali vi ste vec dobili blagoslove samim tim sto ste studirali ovaj fakultet tako da sam pomislio da mozete da mi pomognete. I da li mislite da ce svestenik biti spreman da o ovom pitanju razgovara sa nekim koga je video nekoliko puta na svojim sluzbama (mada cu i njemu naglasiti da svake nedelje odlazim u neku novu crkvu jer zelim da vidim sto vise hramova Gospodnjih). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Март 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 19, 2012 Imam jos jedno pitanje. Stalno sam se selio tako da nemam svog svestenika, odnosnog stalnog duhovnika. Idem u razne crkve i manastire. Volim da putujem i da se duhovno-molitveno nadgradjujem. Imam zavrsen umetnicki fakultet i sada zelim da upisem Bogoslovski. Nemam zelju da budem svestenik. Studirao bih zbog intelektualno-kulturnog i duhovno-molitvenog rada na sebi. Da li imate neki savet sta da kazem svesteniku kada mu budem saopstio da zelim blagoslov nadleznog episkopa beogradsko-karlovackog. Najbolje je reci istinu, da me ljubav prema Gospodu i unutranji priziv vodi ka ovim studijama, ali vi ste vec dobili blagoslove samim tim sto ste studirali ovaj fakultet tako da sam pomislio da mozete da mi pomognete. I da li mislite da ce svestenik biti spreman da o ovom pitanju razgovara sa nekim koga je video nekoliko puta na svojim sluzbama (mada cu i njemu naglasiti da svake nedelje odlazim u neku novu crkvu jer zelim da vidim sto vise hramova Gospodnjih). Слободно кажи свештенику то што си и овде написао (ако те пита). То би требао да буде искрени повод свакога ко уписује ПБФ. Кажи му да си читао неке богосл.књиге, пратио предава на ТВу и Интернету.... Да, не би требало верник толико да иде од цркве до цркве јер по православној духовности он мора да се препозна и изгради као члан конкретне евхаристијске заједнице. Међутим, ја се искрено надам да ћеш тај проблем решити први пут када се будеш нашао у параклису св. Јована Богослива на факултету. Пожелећеш вечно да останеш тамо. Sent from my Nexus S using Tapatalk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука