Jump to content

SVE O PRIJEMNOM ZA BOGOSLOVSKI FAKULTET

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sto uopste onda primaju studente na fakultet... Kao da to neko upisuje eto tek tako, iz hira... Obicno se studira ono cime zelis da se bavis u zivotu... Svasta.

Првенство се даје онима из богословија а оне су препуне.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Nema tu nikakvog prvenstva, svi polazemo isti prijemni... Zasto onda nama iz 'obicnih' skola uopste dozvoljavaju da upisujemo? Iznervirah se  prst ka dole  0102_laugh

Мислим да богослови не полажу пријемни.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Onda je glupost i upisivati Pbf jer i u crkvi svoj zaposljava svog sina,rodjaka sto je sramota.kao da su svestenici ne znam sta jer sa ovim recima koje mi je pop uputio on je najveci gresnik,vise ga necu ni pozdravljati kada ga vidim.sramota jer mislio sam da svestenivi pomazu svima kad ono suprotno.

25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru.

Подели на овим сајтовима

То се некад звало "Симонија", а данас бих то могао назвати "Буразерска икономија".  0409_feel

Упишите тај факултет ако вас заиста занима, а то шта ћете и где ћете радити оставите архијерејима.

Подразумева се да верујете у Бога, тако да онеспокојава ова јавна кукњава око неизвесне будућности у Цркви. Узгред, где у овом друштву има будућности за вас и ваше породице? А Црква вас неће тако лако оставити на цедилу, зато је Благослов први праг који ваља прећи.

Видећете, на факсу тек предстоје искушења, не у смислу захтевности материје већ у смислу неких људи који су тамо заузели позиције.

Већина су прави анђели, али неколицина ће вам покварити општи утисак.

Једино чврста вера у Бога може помоћи да се отрпе неке неправде. Гледајмо на то као на неминовно искушење.

Само храбро!  :bla:

Подели на овим сајтовима

То се некад звало "Симонија", а данас бих то могао назвати "Буразерска икономија".  :bla:

Упишите тај факултет ако вас заиста занима, а то шта ћете и где ћете радити оставите архијерејима.

Подразумева се да верујете у Бога, тако да онеспокојава ова јавна кукњава око неизвесне будућности у Цркви. Узгред, где у овом друштву има будућности за вас и ваше породице? А Црква вас неће тако лако оставити на цедилу, зато је Благослов први праг који ваља прећи.

Видећете, на факсу тек предстоје искушења, не у смислу захтевности материје већ у смислу неких људи који су тамо заузели позиције.

Већина су прави анђели, али неколицина ће вам покварити општи утисак.

Једино чврста вера у Бога може помоћи да се отрпе неке неправде. Гледајмо на то као на неминовно искушење.

Само храбро!  dada

0409_feel

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da verujem.Rekao mi je pop da moze da mi napise molbu ali da moram da napisem i izjavu uz molbu da NIKADA necu traziti da radim ni kao djakon ni kao svestenik i to ostrim glasom rekao Nikada!Kaze tako je rekao valjevski episkop da svako moze da studira ali da posla nikada nece biti.verujem da to episkop nije rekao nego popovi u Obrenovcu zaposljavaju svoje prijazelje i rodjako sto je bruka i sramota.na ovome necu stati ako treba pisacu i njegovoj svetosti .Ili cu u gradu gde sam dugo ziveo traziti blagoslov.Dno dna nema sta a blagoslov u Obrenovcu nisam hteo sa izjavom da nikada necu traziti posao.

da l je moguce?!?! Pa ako je to istina onda odmah treba da se prijavi vladiki!

Подели на овим сајтовима

Moguce je,tako mi je rekao otac Marko u Obrenovcu.Jedino da izvadim blagoslov drugom gradu gde sam isao u osnovnu i srednju skolu,tu poznajem svestenike i znam ds mi nece reci kao otac Marko samo da li bi Pbf priznao blagoslov iz eparhije gde nisam prijavljen ali gde sam dugo ziveo i gde mi zivi majka.

25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru.

Подели на овим сајтовима

E, a kakav je internat na fakultetu? Koliko ljudi je u sobama? I, nemojte mi reci da je jedan toalet za sve  :cheesy2:  319.gif  4chsmu1

То није интернат већ дом. Солидан је. Постоје трокреветне и једокреветне собе. По једна трокреветна и једна једнокреветна соба дели по један тоалет, туш кабину и два лавабоа. Постоји једна или две собе трокреветне које немају доцимера па сами користе тоалет. Улази су одвојени, као и мањи ходници пре уласка у собу. Ако си бруцош можеш конкурисати само за трокреветну. Дом има својих предности и мана. Одлично је то што не мораш путовати на предавање, менза је у оближњем дому Карабурма, људи који су око тебе су из твоје струке. Ипак, то може истовремено бити и мана. Како се ти поставиш...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Hvala na odgovoru :djetalina:  Posto bogoslovci sutra polazu prijemni, a mi iz 'obicnih' skola 27., hoce li biti ista pitanja i hoce li se poeni racunati na jedinstvenoj listi, bez odvajanja, ili ce se posebno upisivati oni, a posebno mi?  1340_womens

Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...