Тавита Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ja sam polagala 2002.usmeno.Pitali su me Oce nas i Caru nebeski,od opste informisanosti,ko je bio Mokranjac Pitanja su,ne samo meni,bila laka.Na zalost,jos nisam zavrsila i ne znam da li cu i kada. Их да ме хоће то питати Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 koliko ce odavde na teologiji da bude.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Један дечко коме ја предајем хоће да упише БФ. Не знам да ли има информатора на сајту факултета. Ви који сте полагали пријемни у задњих 10-ак година да ли можете по сећању да кажете која су била питања да могу да пренесем. -Ко је композитор ''Руковети'', а ко ''лане моје''? -Који је главни град Финске? -Шта су трикирије, а шта дикирије? -5. члан символа вере. Сетићу се још благовремено..доста уопштена питања су била, скоро да ми није користио ни Хопко, ни друга богословска литература коју сам ишчитавао годинама. www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исихије Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ja sam polagala 2002.usmeno.Pitali su me Oce nas i Caru nebeski,od opste informisanosti,ko je bio Mokranjac 0203_cool Pitanja su,ne samo meni,bila laka.Na zalost,jos nisam zavrsila i ne znam da li cu i kada.Kumo ne traumiraj se. Ti i Mica ste vec ostvarili ono sto je sustinsko a ovo je samo nadogradnja. Kako se zove beba? Pozdravi Micu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 17, 2010 Пријави Подели Написано Јун 17, 2010 Georgije :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јун 17, 2010 Пријави Подели Написано Јун 17, 2010 koliko ce odavde na teologiji da bude.... Ту сам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Ово нису питања са пријемног, али јесу са теста за вероучитеље који немају теолошко образовање. Неко је тада рекао да су слична била и на пријемном, па, ако може да помогне... 1. Напиши Символ вере на другој страни овог листа! 2. Протумачи кратко трећи члан Символа вере! Укратко. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 3. Протумачи кратко осми члан Символа вере! Укратко. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4. У којој новозаветној књизи се описује мучеништво архиђакона Стефана? _____________________________________________________________________ 5. Протумачи кратко стих Хлеб наш насушни дај нам данас! ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 6. Која се Еванђеља називају синоптичка и због чега? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 7. Највећи човеков непријатељ је ______________________________________________ 8. Шта је Крштење и зашто се крштавамо? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 9. Ко је био Мелхиседек? ______________________________________________________ ______________________________________________________________________________ 10. Колико воља и енергија, по Светом Максиму Исповеднику, има Христос? _____________________________________________________________________________ 11. Ко су били велики браниоци Никејског православља у IV веку? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 12. Ко је уместо Јуде изабран за члана Дванаесторице апостола?______________________ 13. Шта је Црква? _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 14. Зашто идемо у цркву? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 15. Када се врши Света тајна Миропомазања и зашто? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ 16. Шта у Православљу значи аутокефалија? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 17. Први црквени (не: васељенски) сабор одржан је: када?___________________________________ где? ________________________________ зашто?____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 18. Када и где је одржан Четврти васељенски сабор, и шта је његово учење? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 19. Када и где је одржан Седми васељенски сабор и шта је на њему осуђено? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 20. Епиклеза је _______________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ 21. Шта је Литургија? _____________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 22. Педесетница је празник Цркве који слави успомену на: _____________________________________________________________________________ 23. Шта је циљ поста и које постове имамо? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 24. Шта прослављамо на Велики четвртак? ________________________________________ _____________________________________________________________________________ 25. Када се служи Литургија пређеосвећених дарова? Зашто баш тада? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 26. Ко је Бог у Кога ми верујемо? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 27. По чему се римокатолици разликују од православних? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 28. Шта значи Христове речи „Блажени сиромашни духом, јер је њихово Царство небеско“ (Мт 5 3)? ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 29. Шта је грех? ______________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 30. Када је и где умро Свети Сава? _____________________________________________________________________________ 31. Из чега Бог ствара свет? ____________________________________________________________________________ 32. Наброј Господње празнике и који од њих је највећи? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 33. По православном учењу Бог је један: ( заокружи тачан одговор) а. јер је Света Тројица б. јер има једну суштину в. јер је један Бог Отац 34. У које доба у православној Цркви почиње дан? ____________________________________ 35. Зашто је човек личност? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 36. Наведите три основна јерархијска чина (службе) у Православној цркви. ________________________________________________________________________________ 37. Шта символише омофор и какве је он боје? ________________________________________________________________________________ 38. Који су предуслови да би се могла служити света Литургија? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 39. Које је прво чудо и где учинио Господ Исус Христос? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 40. Шта значи име Емануил и који пророк га први помиње? ________________________________________________________________________________ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 hvala na pitanjima danas sam bio da ostavim dokumenta, jel bio jos neko....???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 Ja mislim da sam jedna od rijetkih kojoj se uvijek sve zakomplikuje... oko dokumenata.... Tako da ja izlazim na drugi rok. Srecno ljudi... Ako Bog da vidimo se :o Pomjanite da mi sa dokumentima sve bude u redu shok Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vukcovek Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 pa sta se desilo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 pa sta se desilo? long story..nema veze :0104cheesy: ode Tava u septembar! crvenilo 245245245 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јун 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 pa sta se desilo? long story..nema veze crvenilo ode Tava u septembar! 4chsmu1 245245245 :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 pa sta se desilo? long story..nema veze 4chsmu1 ode Tava u septembar! crvenilo 245245245 crvenilo E vala treba mi zagrljaj 4chsmu1 :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 О па овдје имамо будуће студенте теолошких наука.Са срећом на пријемном испиту. :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 24, 2010 Пријави Подели Написано Јун 24, 2010 Svako ko upisuje teološke nauke, treba da uputi pre svega sebi jedno pitanje? Zašto? Ako neiskreno odgovori na ovo i povede se za nekim drugim stvarima zbog kojih upisuje teologiju, može samo sebi kasnije stvoriti probleme. Naravno ovo pitanje mogu sebi da postave i ostali upisnici na fakultete, pre svega na one društvene. Ne znam da li je još uvek aktuelan odlazak kod psihijatra za osobe koje se odluče za pastirski poziv? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука