Jump to content

Deus ex machina

Оцени ову тему

sanja84

Препоручена порука

On 13. 9. 2018. at 12:40, Avocado рече

Veštačka inteligencija je svakako pretnja čovečanstvu jer to prave programeri, a oni nikada u istoriji nisu napravili nešto što radi tačno onako kako bi trebalo da radi!

Expand  

Морам да се сложим с тобом, ал ме теши што смо макар од правника бољи по том питању. 

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2018. at 11:57, obi-wan рече

Nisam ni ja. :smeh1:

Uglavnom - poenta je u tome da se koristi matematicki metod rada sa nizovima, i valjda neka pseudo-slucajna svojstva koja ti nizovi imaju. To se, kako sam razumeo, kombinuje sa binarnom logikom na kojoj racunari pocivaju (1 i 0, tj. "ukljuceno-iskljuceno", "ima struje - nema struje"), i onda taj programcic bude kadar da priblizno imitira pravu slucajnost.

@Juanito, kad budes imao vremena - baci pogled ovde, pa malo pojasni ovo sto Sanja pita.

Expand  

Брате, шта ме зезаш. Тек сад видех да је трол тема. :)

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2018. at 12:06, Juanito рече

Морам да се сложим с тобом, ал ме теши што смо макар од правника бољи по том питању. 

Expand  

Pu, pu, daleko bilo...

• Хахаха 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2018. at 12:09, Juanito рече

Expand  

Pa ne znamo da l` je trol, mozda je ipak samo pseudo-trol... :smeh1:

U svakom slucaju i mene je zanimalo da cujem odgovor, nikad se nisam nesto posebno bavio tim pitanjem oko generatora, a sad sam nesto naucio. :)

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 14. 9. 2018. at 12:09, Juanito рече

Expand  

Trol ili ne...ne znam ni šta je to..

Ovo bi bio trol :

ili neurolingvalno programiranje...jer u bibliji je reč jako cenjena. I puno se ljudi da programirati rečima... Eto trolova. Ima više programera nego što mislimo.npr političari :)

no, da ne trolujem više...šta god to bilo.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Василије, ниси толико добар колико мислиш. Проваљен си, и то одавно. Само никог није било брига.

Ајде једном за промену пробај да нормално разговараш са људима. Немаш више ни толико мало година да се овакве ствари отписују на младалачку глупост. У твојим се годинама оваквим стварима које радиш приступа са сасвим другачијих позиција, које укључују испитивање субјектовог живота и шта га тера на такво понашање.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2018. at 14:43, Muramasa рече

Nisi provalio. Ovo je još jedan u nizu vaših promašaja. Znam da se od mene očekuje da pravim duple naloge za potrebe trolovanja i zato moraju da budu na mnogo višem nivou od ovoga, pogotovo što ne bih lupetao gluposti iz svoje struke.

Expand  

Проваљен си пре неколико недеља, само што никог више није брига. Није те одала струка, него друге грешке, које стално правиш.

On 15. 9. 2018. at 14:43, Muramasa рече

Očekuj nešto daleko sofisticiranije

Expand  

Тешко. Једино ако успут видим, иначе немам времена ни за нормалне расправе на форуму а не да гледам троловање.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2018. at 14:43, Vegeta рече

Očekuj nešto daleko sofisticiranije, što će možda nedeljama delovati kao normalna osoba, pre nego što krene zabava. Ili nešto u saradnji sa Vukmanom Čejovićem.

Expand  

На пример трио кордићка, мала и конфијанса... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2018. at 14:28, Vegeta рече

Na linuxu imaš /dev/urandom iz kog možeš da čitaš bajtove koji su stvarno nasumični, jer u njihovom generisanju učestvuje šum na zvučnoj kartici i wlan anteni.

Expand  

И даље је то псеудо, али ваљда много боље од стандардних:

https://eprint.iacr.org/2012/251.pdf

Подели на овим сајтовима

Ovo je crkveni forum, a polovina duhovnika veruje da je televizija i internet Ikona zveri; samo što je vas sad sramota tok dela pravoslavlja.Tema je u zoni sumraka, tu sam je sama stavila...a sad ko voli naučnu fantastiku nek ostane...

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2018. at 16:13, Vegeta рече

Zeznuo si se. Ovo nije moj dupli, ali neka. Bar će Čeja i mali Marko da se bezbedno sakriju pod moju reputaciju.

Ovo nije više mesto za mene da pravim duple naloge. Ne može više poštena budala da dođe, odmah ćete je meni pripisati.

Expand  

Ne brini- ne ljutim se. Šteta što nemate mašte i što ste se ograničili sebe u sigurnu zonu. Valja malo poistražiti i pročačkati po tuđim stavovima. Previše ikona pravoslavlja upozorava na IT...pa valjda ćemo se malo raspitati pre nego što to prihvatimo ili odbacimo.

Подели на овим сајтовима

U jednoj knjizi sa pravoslavnom temom sam prčitala da smo zapravo  i dalje priključeni na drvo spoznaje dobra i zla, valjda preko tih IT. A opet u drugoj kako su pravoslavni u apokalipsi pobedili neznano kako i kada ih je posmatrač pitao kako su uspeli da pobede i sa čim su ratovali kad nisu imali oružja: rekli su  sa čim smo stigli :)

Da li je možda naša borba da zapravo na ovoj mreži svojim ponašanjem i govorom "prodobljavamo" internet, usporavamo informacije i unosimo radost u konzumente interneta? Sa čim god stignemo 

Подели на овим сајтовима

Bog je stvoritelj i sve je od Boga dato. E sad poenta je samo kako se koisti.

Sve u zivotu moze da se koristi na dva nacina. Za dobro ili za lose. Vazan je samo odabir.

On 17. 9. 2018. at 16:16, sanja84 рече

Ovo je crkveni forum, a polovina duhovnika veruje da je televizija i internet Ikona zveri; samo što je vas sad sramota tok dela pravoslavlja.Tema je u zoni sumraka, tu sam je sama stavila...a sad ko voli naučnu fantastiku nek ostane...

Expand  

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...